ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ardaayildiz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Mayıs 2016 00:56
Son Ziyaret:
13 Eylül 2018 22:17
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Arda Yıldız
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

...

SON 10 MESAJI

Koloni Tür Tavsiyesi
[EDIT]ardaayildiz,2018-09-12 22:21:05[/EDIT]

[QUOTE=BadWolf]Tek tur ve tek Cift olarak bakacaginiz butun amerikan cichlidleri aile saadetini yasatir. Eger sert turler seviyorsaniz midas, astronot yada jaguar gibi devlerden secebilirsiniz. Ancak bariscil turler ilginizi cekiyorsa melek, severum, sajica gibi turler elinizin altindadir.
Sahsen iri turlerin yavru yetistirmesini izlemek daha hos geliyor bana. Normalde olumune savasacak dev gibi bir baligin yavrularina karsi ne kadar nazik ve sevecen oldugunu gormek her zaman ilgi cekici olmustur.[/QUOTE]


Sarı prensesle koloni kurabilirmiyim? Bu boyutlardaki balıklar benim için ideal öyle iri balık türleri pek hoş gelmiyor bana
Koloni Tür Tavsiyesi
[QUOTE=AmazonDream]Aile saadeti görmek istiyorsanız Neolamprologus brichardi, Neo. pulcher, Neo. Similis, Neo. multifasciatus koloni kurarak yaşar ve yavrularını yemezler. Tank ölçüleriniz ne ise ona göre tercih yapmanız daha uygun olacaktır.[/QUOTE]

Tank boyutunu besleyeceğim türe göre ayarlayacağım bir sınırım yok :)
Koloni Tür Tavsiyesi
Merhaba, arkadaşlar bir akvaryum kurmayı planlıyorum fakat ne tür bir besleyeceğime karar veremiyorum daha önce bu forumda bir yerde bir arkadaş bir türden bahsetmişti kendi yavrularını büyütüp yetiştiriyor, tam keyif için beslenecek bir balık diye aile saadetinde bir tür arıyorum :)

Önerilerinize açığım yardımlarınızı bekliyorum, belki biraz garip gelebilir ama dediğim gibi yavrularıyla ilgilenen bir tür olursa benim için bakması o kadar keyifli olur iyi geceler...


Şimdilik 4 adet Betta besliyorum 60 Lt. akvaryumda sıfır bir akvaryum alacağım için boyut sorunum yok.
[EDIT]ardaayildiz,2018-09-12 22:08:56[/EDIT]
Betta Akvaryumu Kurmak İstiyorum.
Dişi ve erkeğin aynı tank'ta olmayacağını biliyorum amacım 3-5 ay sonra yavru almak belki süre dahada uzayabilir alacağım balıkların durumuna göre değişecektir hava motoru kısmından pek anlamam nasıl bir hava motoru tavsiye edersiniz fotoğraf kaynak vb. bir şey eklerseniz sevinirim. Birde forum içerisinde Betta satan arkadaşlar var mı?
Betta Akvaryumu Kurmak İstiyorum.
Öncelikle herkese merhaba, bundan 5 - 6 sene belki daha fazla ilk kez bir beta balığım oldu ve o günden beri beta balıklarına sempati duyar oldum o balıktan başka bir balık beslemek istemiyorum nedense.

Fakat çocukluğuma denk gelmiş olması o zaman ve balıkla 1 hafta ilgilenip daha sonra ilgilenmemem kötü bir başlangıç oldu benim için, evde kedi, köpek vb. bir şey besleyemiyor olmamdan dolayı tekrardan, beta besleme kararı aldım ama bu sefer öyle iş olsun diye değil akvaryumu gören herkesi ve beni büyülemesi güzelliğini göstermesi için bakmak istiyorum.

Şimdi arkadaşlar bazı temel unsurları biliyorum bu balık hk. fakat sıfırdan bir tesisat kuracağım 1 dişi ve 1 erkek almak istiyorum, bana akvaryum önerisi ve dekor önerisi gibi ne önerilerde bulunursunuz.

Yavrulatmak hemen aklımda yok ama bir dişi bir erkek yinede olsun istiyorum, şimdilik bana kaç litre akvaryum lazım?

1. Akvaryum ve Litre.
2. Aksesuar - Isıtıcı hava motoru vb.
3. İstanbul için betaları nereden temin ederim oturduğum bölgede petshop yok eminönü var aklıma gelen ama orada fiyatlar çok faiş.

Şimdiden teşekkürler.
Palyaço Balığı Akvaryumu Kurmak İstiyorum
Şimdi benim almam gereken malzemeler nedir ve bu sump sistemini akvaryuma nasıl bir yol ile bağlayabilirim?
Palyaço Balığı Akvaryumu Kurmak İstiyorum
Hocam şuanda evde olmadığım için tam ölçü belirtemiyorum ama sizin tavsiye ettiğiniz bir ölçü varsa alabilirim illaki 600 LT olacak değil akvaryum daha büyütebilirim küçültebilirim de yararlı olacaksa yeniden yaptırırım akvaryum bana maliyetli olmuyor fazla.
Palyaço Balığı Akvaryumu Kurmak İstiyorum
[QUOTE=yagmurlugeceler]Selamlar Hayırlı günler öncelikler deniz akvaryumu kurmak istediğiniz için sizi tebrik ederim.
İlk önce size birkaç sorum olacak ona göre yönlendirme yapayım.
Tam olarak kaç litre akvaryum düşünüyorsunuz?
Ne kadar bütçe ayırabilirsiniz ?
Deniz sürekli ilgi ister ( tatlı sudan daha fazla ) bunlarla başedebilecek misiniz ? ( sabır anlamında testler, tuz ölçümleri,Mercan isterseniz katkılar ,Gerekli ışık tertibatı, eksilen su kontrolü v.b)
Sumplı bir sistem mi olacak yoksa bir nano mu ?
Akvaryum hacmine göre hangi balık olacak ?
Bunlardan sonra tekrar konuşalım. Kurulum canlı temini yardımcı olurum.[/QUOTE]


Cevabınız için teşekkür ederim öncelikle bu iş için kafamda 2000 - 2500 Liralık bir bütçem var tank bütçeye dahil değil hali hazırda 600 LT yakın bir tankım var içerisinde 1 çift palyaço ve yanında yaşayabilecek türden bir kaç balık daha eşlik edebilir ama önceliğim palyaçodur. Açıkçası deniz akvaryumunda hali hazırda pek bir bilgim yok Sump'lı bir sistem mi daha iyi olur yoksa nano bir sistem mi hangisi iyi olursa onu kullanırım.
Palyaço Balığı Akvaryumu Kurmak İstiyorum
Bilgiler için teşekkürler araştırıyorum fakat pek kaynak yok sanırım. Ayrıca daha bilgili bir üstadın cevabını da bekliyorum ve söylediğiniz malzemeleri şimdiden araştırmaya başladım yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.