ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
GirayKurt
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Temmuz 2016 15:39
Son Ziyaret:
15 Ağustos 2016 14:31
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali Kurt
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Çünkü efendilik ağaç gibidir, kökü yerde başı göktedir.

SON 10 MESAJI

Önerilerinizi Bekliyorum
[IMG]http://www.imgim.com/6587incid7342203.jpg[/IMG]

Bu benim Lepistes tankım ve akvaryum konusunda acemiyim. Tankın içinde önceden 2 adet melek 2 adet moli 2 adet kılıç kuyruk 3 adet erkek 8 adet dişi lepistesim vardı ve şuan sadece 2 adet melek 3 adet erkek lepistes ve yaklaşık 75 kadar lepistes yavrusu kaldı melekleri ayrı bir tanka ayırdım yavruları yiyip erkeklerin kuyruklarına saldırıyorlardı birine hediye etmeyi düşünüyorum bu 2 canavarı. Sizden ricam tecrübeli abiler, kardeşler. Akvaryum düzeni, bakımı vs. gibi şeyler hakkında beni bilgilendirmeniz. Moss bitkisi almayı düşünüyorum tabanı kaplaması için desteklerinizi bekliyorum. Şİmdiden teşekkür ederim.
Bu da benim tablom :)
[QUOTE=BadWolf]

Abicim yavruyu değil anacı yutmasından bahsediyorum, ne yavruluğu, ne doğumu?[/QUOTE]

Hayırlısı olsun artık üstad ne diyim :)
Bu da benim tablom :)
[QUOTE=BadWolf]Ben uyarımı yapayım da.. Bendeki damızlık boydaki erkek melek 10 lepistesi 2 günde tek lokmada yutmak sureti ile soyunu kurutmuştu. Sonra üzülmeyin derim.. [/QUOTE]

Eyvallah üstad teşekkür ederim ince düşüncen için. Ama hamile lepistesleri 4 gün önceden ayrı bi yavruluk akvaryumuna alıyorum oradan da yavruları farklı bir akvaryuma alıyorum. Anneyi bir süre yavrulukta dinlendirip büyük akvaryuma atıyorum :)
Tecrübeli Akvaristlerden Cüce Vatoz Hakkında Deste
[QUOTE=ResulEmre]

Vatozlar ne kadar çok dışkılarsa o kadar iyi.[:)]Bu gayet normal durumdur..Demek ki vatozunu çok çalışkan oldundan o kadar dışkılıyor.

Bende geçen vatoz aldım.Uzun uzun büssürü dışkı yaptı.Ama Heryeride temizledi tabi.

Bence çıkarmayın Vatozu.Üzülürsünüz sonra..Dip çekim yapmanıza bile gerek yok.Sadece görüntü açısından sorun oluyor.Ama takmayın kafaya.
Yarın bir gün akvaryumunuz yosun tutsa vatoz olmadan baş edilemez.Saylangoz hiç bi işe yaramaz.Bildimiz diğer Balıklar gibi verdiniz yemden yer.Aakvaryumunuz falan temizlemez.
Saygılar.[/QUOTE]


Üstad bu dışkılıyor iyi hoş da bu dışkılar ip gibi ip gibi akvaryumun dibinde duruyor bildiğim kadarıyla vatoz sadece artık yem ve yosunları yer dışkı yemez. Zaten vatozun sayesinde haftada 1 dip çekimi yapıyorum saolsun baya baya kumdan çok dışkı oluyor :)

[QUOTE=muratdeg]Bambaşka hayvan türleri. Biri davul biri keman:)
Yosun yeme yönünden bir ortaklıkları var tabi ama her ikisi de yosun için çözüm değil.
Bir de salyangoz ne salyangozu?[/QUOTE]

Sanırım adi salyangoz deniyor isimlerine
Tecrübeli Akvaristlerden Cüce Vatoz Hakkında Deste
Akvaryumum-da 5-6cm civarı bir cüce vatozum bulunmakta ve benim sorunum şöyle ki bu cüce vatoz akvaryumu diğer balıklardan dışkısıyla daha fazla kirletiyor. Akvaryumumda 2 adet aç melek balığım bulunmakta günde 10 öğün de yedirsem doymuyolar canlı bitkilere saldırdıkları bile oluyor bazen şimdi ben bu cüce vatozu akvaryumdan çıkarsam, akvaryumumda mevcut 4 adet salyangoz yavruları var bu çabuk çoğalan salyangozlardan ama araştırdım eksi yönünden çok artı yönleri var ben bu salyangozları büyütsem sizce cüce vatozdan daha mı iyi olur acaba.
Bu da benim tablom :)
[QUOTE=BadWolf]Öncelikle hayırlı olsun. Acemi olduğunuzu tahmin ediyorum.. Birkaç tavsiyem olacak.

*Melekler avcıdır ve lepistes, molly gibi balıkların yavrularını yerler, yetişkin lepistesleri yutabilirler.
*Akvaryumdaki yapay şeyler zamanla suya salınım yaparak balıkların ölümüne neden olabilir.
*Balıklarınızın hepsi de tropik balıklardır ve yumuşak su severler. Kayalar suyu sertleştirir, bunlar çıkartılıp yerine kütük ya da ağaç dalı konabilir.. Su şartlarının uygun oluşu kayıpları önler..[/QUOTE]

İlginiz için teşekkür ederim. Akvaryumum da pek plastik bulundurmuyorum bitkilerim canlı ve ekstra 2 tane daha akvaryumum var 15 lt'lik, birisi annenin yavrulaması için diğeri ise yavruların büyüyüp gelişimi için. Kayalar konusunu dikkate alacağım ve kök arıyorum ama bulunduğum şehir biraz az gelişmiş bu yüzden temin sıkıntım var. Teşekkürler...

[QUOTE=balikliamca]Akvaryum ölçüleri nedir çok güzelmiş
[/QUOTE]

Tank hediye geldiği için boyutunu ölçme fırsatım olmadı pek ama göz kararı 100x60x40 sanırım. Mütevazi yorumunuz için teşekkürler...
Yeni Yavru Tankı
Yavruların rengi, sağlığı ve gelişimi için doğru bir şey yapmışsın usta. Ölen yavruları toplayıp dip çekimi yapmayı ihmal etme bide ışık yavru renklenmesine en önemli faktör. Hayırlı olsun :)
Sadece Lepisteslerdeki Bu Hastalık Nedir
Valla üstad birebir aynı tip aynı renk lepistes bende de var erkekli dişili dişi kuyruğu yerde kafası yukarda yüzüyor 1 haftadır böyle başta hava kesesi patladı sandım ama sen hastalık diyince tedirgin oldum. Çaresini bulabilirsen bana da yardımcı ol lütfen.
Bu da benim tablom :)
[IMG]https://www.akvaryum.com/akvaryumum/fotolar/33881_210720161555571.jpg[/IMG]
Canlı bitki, melek, lepistes, moli, cüce vatoz [:3]
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Merhaba... Doğru terim akvarist sanırım, evet yeni bir canlı doğuran akvaristiyim forum'u uzaktan takip ediyordum ve bilgi alışverişi açısından önemli olabileceğini düşünerek üye oldum. Hoşbuldum teşekkürler. [:)]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 31 Online Kullanıcı, 17 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.