ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
photoguard
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Ocak 2017 20:22
Son Ziyaret:
20 Mart 2017 20:55
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erdal Daban
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Photoguard

SON 6 MESAJI

Bitkili Akvaryum Tasarım Ve Bitki Önerisi
[QUOTE=S.yigitsanli]Merhaba arkadaşlar, kuracağım bitki akvaryumu için tasarım aşamasında yım.Bu aralar elimdeki malzemelerle boş akvaryuma hagen kum ile tasarım denemesi yapıyorum.Akvaryum 75*40*40 ebatlarinda.Yaptığım tasarıma yakışacak bitki türleri için sizin değerli bilgi ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.Daha önce bitkili deneyimim olmadığı için kullanacağım bitkilerin ileride nasıl görüneceği hakkında hiçbir bilgim yok.Akvaryum kurma sürecine vereceğiniz tavsiyeler doğrultusunda devam edeceğim.Kum önerilerinize de açığım başka kum kullanabilirim.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/191404/301120161857051.jpg[/IMG][/QUOTE]

Böyle güzel kök bulmak çok zor ben kök bulamadığım için sadece taş kullanarak doğal bir atmosfer yaratmaya çalışacağım ben bitki olarak çınar,zeytin,gül,sal,fava fern ve moss ile yetineceğim tankım 80*30*44 eni dar olduğu için bir türlü istediğim kökü bulamadım hafta sonu bulabilirsem sögüt dallarına bakacağım birde..
Kum Önerisi
Manado olmaz mı ?
Bitkili Akvaryum Taban Malzemesi
[QUOTE=KaraKrG]Bende bitkili akvaryum kuruyorum. Ölçüler sizinkinin yarısı olacak 40*25*30 1 kg lav kırığının üzerine tel koyduktan sonra 5 kg hagen kum düşünüyorum, ancak zemin bitkisinde ne kadar başarılı olabilirim bilmiyorum. İlk zemin bitkili denemem olacak. JBL Manado hafif bir kum diye biliyorum. Bir kaç kişi bitki tutturmakta zorlandığını söylemişti. Umarım yeni akvaryumunuz gönlünüze göre olur.[/QUOTE]

Ben dennerle nutribasis 6 in1 aldım üzerine jbl monado koyacağım dennerle için 2cm taban kalınlığı üzerine de 4-5cm monado koyacağım,bir çok bitki için yeterli olduğunu düşünüyorum ama biraz maliyetli ayrıca jbl aquabasic de olduça sevilen bir toprak biraz daha uygun fiyatlı. Manado kum olarak yeterli diye düşünüyorum,ben bu şekilde yeni tankımı kuracağım.
Eheim Experience 150 Mi Jbl E401 Mi
O halde ben eheim alayım yine seçtiğim filtre ile ilgili hiç yorum bulamasamda eheim genel olarak kaliteli bir marka yardımlarınız için teşekkür ederim.
Eheim Experience 150 Mi Jbl E401 Mi
Benim diğer akvaryumum da eheim var iç fitre olarak çok memnunum ama jbl den herkes memnun ve enerji tasarrufu konusunda da oldukça başarılı 330tl civarı fiyatları var yanlış karar vermek istemiyorum.Bir hafta sadece kum ve toprak araştırması yaptım ilk bitkili akvaryumun olacağı için bilgisizlik var hali ile yeniden tank kurmak da kolay değil hem zaman hem para hem bilgi istiyor malum [:)]
Eheim Experience 150 Mi Jbl E401 Mi
Herkese selam ve sagılarımı sunarak başlıktaki fitreler hakkında görüşlerinizi almak istiyorum,yeni takın tam olarak 78.5*28*44 ölçülerinde tahmini 88lt kapasitesi var toprak kum bitki derken 20lt gibi bir eksikle benim hesabıma göre 70lt civarı bir su alacak.İlk bitkili ve düşük teknoloji bir tank olacağını da belirtmek isterim.Kara verdiğim malzemeler:
Toprak 4.8lt dennerle nutribasis 6in1
Tum olarak 10lt jbl monado
Isıtıcı eheim jager 100watt
Termometreler jbl aqua ve dijital
Bitkiler Çınar,zeytin,gül,java moss.java fern,subulata ve anubias belki bir kaçından vazgeçebilirim temin durumuna göre.
Filtre olarak da bu iki ürün arasında kaldım iç filtre düşünmüyorum hem görsel hemde bakım aralığı nedeni ile ucuz bie filtre alıp ileride sesinden yada başka memnuniyetsizliğinden dolayı tekrar masraf olmasını istemiyorum.
Filtre olarak bu iki ürün arasında fiyat farkı yok tercih konusunda yardımcı olursanız sevinirim.tabi genel olarak akvaryum için diğer önerilerinizi de bilmek istiyorum.
Yardımlarınız için teşekkür ederim,selamlarımla...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.