ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
volkanizma06
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
31
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Şubat 2017 21:43
Son Ziyaret:
20 Aralık 2022 13:59
Toplam Mesaj:
165 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

90p Yeni Kurulum
Öncelikle yeni akvaryumunuz hayırlı olsun demek isterim.
Size bazı sorularım olacak .

1: "Tankın zemininde kuru cam üzerine penac w penac p ekledim üzerine arka tarafı yükseltecek şekilde lav kırığı onun üzerine de bacter 100 ve tormaline bc ekleyerek Tropica substrate'la kapadım son olarakta Tropica soil powder 20 litre kadar ekledim"

şeklinde yazmışsınız biraz daha detay vererek anlatabilir misiniz? Penac w penac p tormaline bc nedir ?

2: Işıklamdırma olarak neden Creqaua firefiley ya my gos tarzı armatürler değilde. Powerled armatür tercih ettiniz?

Şimdiden teşekkür ederim cevaplar için.
Bitkili Nano Ofis Akvaryumum
[QUOTE=thecrash]Böyle bir konu açarak bana ilham kaynağı oldunuz. Size ne kadar teşekkür etsem az :)
Ben de konuyu görür görmez hemen ofisteki masama bir nano tank oluşturmak istedim. Bir karides tankı oluşturdum kısa bir süre önce. Bu konuyu görmesem yapmazdım böyle bir şey, direkt olarak ilham aldım diyebilirim :)
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/150122/011120192117491.jpg[/IMG][/QUOTE]

Merhaba güzel akvaryum olmuş ışık olarak ne kullandınız ?
Ankara Akvaryum İmalat
Merhaba arkadaşlar ankara da işçiliği kaliteli akvaryum imalatı yapan bildiğiniz firmaları paylasır mısınız? Bugün aksan akvaryumu aradım telefondaki beyefendi sağolsun çok kibardı.
Ben 100 cm uzunluğunda 50 cm genişliğinde 45 cm derinliğinde extra clear 10 mm cam akvaryum fiyatı olarak bana 650 TL çıkardı. Bu fiyat uygun mudur? Başka imalatçı olarak tavsiye edeceğiniz bir yer olur mu?
Akvaryumu Bozmalı Mıyım?
Düşünceniz için çok teşekkürler. Bende ASL 532 modelini düşünüyorum. Aslında dediğiniz çok mantıklı bir fikir. Benim soğutucu profili ASL 532 içine yerleştirebilirsem eğer soğutma konusunda fansız bile iş yaparım gibime geliyor. Denemeyi düşünüyorum.
Akvaryumu Bozmalı Mıyım?
Bende bu armatürden almayı düşünüyorum faka tek korkum ısınma yapıp led yakar mı korkusu ? Su soğutma olayını düşünmüyorum. Birde armatür de bulunan boşluk sıcak havayı hapsedip elimizi dokunduğumuz yerin serin ama pcb bağlantı kısmının çok sıcak olup aşırı ısınmasına neden olur mu ? Bu armatür power led için uygun mudur? Yoksa kullanım amacı smd led tarzı uygulamalar için midir? Su soğutma olmadan alıp kullanan arkadaşlar var ise memnun isler paylaşırlarsa sevinirim.
Akvaryuma Atom Bombası
[QUOTE=gssmartboy]Hic gerek yoktu ozona. Purigenin de temizliği için basit bir yöntem vardi çamaşır suyuyla galiba forumda konusu olmasi lazim. Geçmiş olsun.

Filtre malzemelerini hastalik yoksa cesme suyuyla yikamaniz yeterli. Hastalık varsa dezenfekte düşünülebilir ya da en kötüsü yenisi ile degistirilir. Tecrube olmuş sizin için. [/QUOTE]

Ozon çamaşır suyu aynı şey zaten . Ozon halk dilinde kullanılan tabir.
Akvaryum 2.0
Seachem florite black sand linkini paylaştığım video da kullanılan kummudur? Ben black sand olanını kullanmak istiyorum tabanı siyah yapcam çünkü. Eğer öyleyse bayağ ince gibi
https://youtu.be/qHv4urCPtxc[EDIT]volkanizma06,2019-11-04 23:53:53[/EDIT]
Akvaryum 2.0
[QUOTE=Flexa]Merhabalar,

Beklentileriniz nedir bilemediğim için bir yorumda bulunmak zor. Neticede bu tür şeyler bütçe işi. Ben neden Reeflowers ile Seachem kumu karıştırdığınızı merak ettim açıkçası. Flourite zaten yeterince iyi bir ürün. Firefly armatürlerin verimliliği hakkında bir bilgim yok. Lakin dikkatimi çeken şey akvaryum ölçüleriniz oldu. Eğer bir aquascape hedefiniz varsa bence derinlik (30cm) oldukça az. Genellikle 90cm'e kadar olanlarda yarısı olan 45cm önerilir. 150cm gibi değerlerde de üçte biri olan 50cm en az değer olarak verilir. Çünkü tüm mesele derinliği oturtmakta. Bence ölçü ne olursa olsun 30cm tankın derinliği için oldukça az. Bitkiler sırayla dizilmiş gibi görünecektir. Bu tür dizilimler de yapabilirsiniz elbette, Dutch style gibi. Yükseklik 45cm olarak bence yerinde.

Benim takıldığım tek nokta derinlik ve toprak oldu. Bir de bitkilerin bilinmemesi ayrı bir soru işareti. Her bitkinin her bitkiyle verimli olmayacağını biliyoruz. Ama bu ekstrem bir nokta olduğu için pas geçiyorum. Siz biraz daha detay verdikçe tartışırız arzu ederseniz.[/QUOTE]

öncelikle kumu karıştırma nedeni seachem ince bir kum olarak gördüm videolarda taban bitkisi dikimin zor olduğu konusunda yazılar okudum. O yüzden kalınlığı biraz daha fazla olan tropica nın kumuyla karıştırmak istedim. Tek başına yeterli olursa tabiki uğraşmak istemem. Hepsini seachem alır geçerim. Ölçüleri yanlış yazdım galiba 100*45*30 olacak yani derinlik 45 cm.
Akvaryuma Atom Bombası
[QUOTE=Flexa]Geçmiş olsun. Ozon tehlikeli olabilen bir molekül. Keza hidrojenperoksit de öyle. Bu tür şeylerin kimyasına hakim olmadan, kafa hesabıyla hareket etmek tehlikeli olabiliyor. Bunu hep söylemeye çalışıyorum, ama ne yazık ki sizin gibi deneyenler oluyor. Burada çuvaldızı kendimize de batırmak gerek, ben de az yapmadım böyle şeyler. Önemli olan, bu tür bilgileri yayarak daha fazlasının önüne geçmek fikrine ben de katılıyorum. Purigen'i yeniden alsaydınız, şimdikinden daha az zarara uğramış olurdunuz. Bazen usta olmaya çalışmak yerine ustayı çağırmak en iyisi. Keşke maddi kaygılarımız olmasa...[/QUOTE]

Sorun maddiyat değil aslında okuduğum forumlarda resetleme işinin yapılması gerektiği şeklinde bir algı oluştu bende. O yüzden bu işe girdim. Yoksa prugen bende aman aman bir şey fark ettirmedi. Kullanmasam da olur Bundan sonra daha dikkatli bir şekilde hareket edeceğim.
Akvaryum 2.0
Merhaba arkadaşlar yeni bir High-tech akvaryum kurulumuna geçmek istiyorum.
Taban için jbl aquabasis plus üstüne seachem florite black sand onunda üstüne reeflowers ıceland black sand 3-4 mm

Işık için firefly premium 100 cm armatür düşünüyorum . Firefly muadili fiyatı daha uygun armatür de olabilir.

Halihazırda akvaryum var zaten 100*30*45 akvaryumu da değiştirmeli miyim? Extra clear cam akvaryum olabilir.

Karışık yoğun bitkili ve karışık canlılardan oluşacak.Yorumlarınızı bekliyorum.[EDIT]volkanizma06,2019-11-04 13:01:28[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.