ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
HydraX
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Mart 2017 22:08
Son Ziyaret:
03 Ağustos 2017 00:39
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kemal OZTURK
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kemal OZTURK

SON 6 MESAJI

Filtre Debisi Ve Filtre Hakkında
Bir filtrenin su basma gücü motor motorun elektriksel wat gücü ile doğru orantılıdır. Filtrenin debisini düşürmek diye birşey söz konusu değildir debi düşmesi için motorun dönüş/saat yani rpm sayısının da düşmesi ve pervane açıklığı ve boyunun küçülmesi gerekir. Siz filtrenin çekme ve basma gücüne sünger ve elyaf ile engeller koyarak debiyi düşündüğünüzü sanırsınız fakat düşen debi değil motorun patinaja düşmesini ve bir süre sonrada boşa dönmesini yani filtrenin iş göremez hale gelmesini sağlamış olursunuz. Sizin kullandığınız filtrede gördüğüm kadarıyla zaten basıncı dağıtma kısmı var ust kısımda yanlıda görüyor olabilirim var ise oradan dusurun yok ise yapacağınız iki işlem var.

1. Şu çıkış kanalına kendi yapacağınız hortum ile suyun farklı bir borudan yavaş ve eşit olarak suya düşmesini (yağmur yağar gibi) sağlayın. Damacana pompalarında bulunan borular ve bir adet boru dirseği ile bunu yapabilirsiniz borunun birisini çıkış noktasına bağlayın dirsekle birleştirin diğer borununda alt kısmına aynı hizada delikler açın ve onuda dirsekle birleştirin böylece su akvaryuma direk girip akinti oluşturmak yerine akvaryumun üstünden yağmur gibi yumuşak şekilde iner ayrıca bir pet şişe alıp onunda altını eşit şekilde delikler açıp boruya bağlayıp şişenin ıçine elyaf koyarak ikinci bir filtreleme yaparak hem yumuşak su akışı hemde çift filtreleme elde etmiş olursunuz.

2. Yöntem ise motor pervanenizin bazı kanatlarını kesmek olacak örneğin pervanede 6 kanat varsa 2 tanesini ayni hizada karşılıklı olarak kesin buda su cekisini azaltir dogal olarak su basış gücü düşer fakat bunu tavsiye etmiyorum.

Soyledigim gibi senin filtrenin motor gücü şu basma gücü ile doğru orantıdadır sen basma noktasına çeşitli malzemeler koyarak basış gücünü azaltmak istiyorsun evet ise yarar fakat aslında olan suyun basış kuvveti düşmez motor aldığı suyu doğru orantıda veremedigi için kendi içinde patinaj yapar durur zorlanır sonuç itibari ile bir zaman sonra hiç bir işe yaramaz.

Senin yapman gereken bence o akvaryum için en makul olan saatte 5 wat elektrik gücüne sahip bir filte alman hatta 3 wat bile işini görür sonuçta tek balık ve 25 litre.

Ayrıca filtreyi sürekli ac kapa, ac kapa yaparak o canlinin ömründen ömür götürüyorsun. [:kotu:][EDIT]HydraX,2017-07-02 06:44:07[/EDIT]
Prodac Elyaf Filtre Malzemesi
Elyaf cesitleri cok fazla var arkadaşında dediği gibi elyaf sudaki toza benzer dışkı ve deri döküntülerini yakalar ayrıca suyun renginin normal kalmasına faydası olur idrardan kaynaklanan pisligi süzerek verir fakat suyu kristal yapar demiyorum sadece çok ince mekanik temizlik yapar bir çok elyaf türü kullanan birisi olarak sana tavsiyem Jbl marka elyaf kullan.
Fluval U2 Mi? Resun Bf 200 Mü?
[QUOTE=tatarsuvari]Mrblar, internette 1 saatdir 60 ppi sünger arıyorum . Satan bir yer bulamadım. En ince 30 ppi var. İçerdeki sert siyah beyaz filtrenin yerine ne kullanabilirim. Saygılar[/QUOTE]

Merhaba kusura bakma yeni gördüm 30 ppi sünger suyu tam süzemez ince pisligi kacirir eğer en küçük partikulleride hapsedip suyu berraklastirma istiyorsanız 60 ppi sart onu bulamoyorsaniz fluval bio foam sünger tavsiye ediyorum juen pet markette var onuda alamazsan en ince galiba pipo filte süngerleri oluyor onu dene ben sünger problemimi halledene kadar bir çok ürün kullandım deneme yanılma olarak en çok ise yarar süngerler

1. 60 ppi biyolojik sünger
2. Fluval bio foam
3 .Pipo filtre süngeri
4. Bulaşık süngerinin üst katmanında bulunan sünger jiletle ayırıp kullanabilirsin

Ben fluval iç ve dış filtre kullanıyorum sen galiba iç filte kullanıyorsun iç filtremde kullandığım malzemeler sırasıyla 10 ppi bio tırtıklı sünger (sungerin bir tarafi tarak gibi tırtıklı parçacıklar var pislik ve deri parçaları oraya takılıyor kanca gibi düşün süngerden kurtulamıyor pisliği tamamen kendine hapsediyor,
Onun üstüne ince 60 ppi sünger, üstüne jbl elyaf muthis emiyor kullandığım elyaflar arasında en iyisi bu cıktı, onunda üstüne fluvalin kendi karbon gozeneksiz süngeri var aslında sünger degil siyah birşey fluvalin orjinal kendi ürünü tam adını bilmiyorum motor kısmındaki orta kutuya ise sırasıyla

En üste Fluval zeocarbon karışımı çıkarmış zeolit ve karbon bir arada ikisine ayrı ayrı para vermeye gerek yok kutuda satılıyor kutuda uc poset var ic filtreye 4 ay oldu killaniyorum halen 2 poset duruyor ondan koyuyorum arkasına Fluval Ammonia Remover diye birsey var amonyak ve pis kokuyu filan yok ediyor oda ister kutuda ister kavanozunda satılıyor onunda arkasına fluval bio foam sunger keserek koyuyorum en sona yine bir parca elyaf koyuyrum bu kadar ve ic filtre akvaryumda ortalama 25 gün çalışıyor 25 günde bir temizlik yapıyorum malzemeleri süngerler dışında komple değiştiriyorum süngerleri ise 2 ser temizlikte bir degisiyorum çok şükür şimdilik bir aksilik çıkmadı kütür kütür çalışıyor. Bu arada birtane neşter yada jilet almalısın süngeri düz ve pürüzsüz kesebilmek için. Ayrıca bilgilendirmek'te fayda var Fluval U serisi filtren varsa yanlardaki kartuşlar seninde bildiğin gibi incedir o yüzden ince gözenek süngerini fazla kalın yapmana gerek yok ince olarak kes kalın gözenekli süngeri birazdaha kalın kesmelisin süngerleri sakın sıkıştırarak koyma 60 ppi sünger sıkışık vaziyette koyulursa hiç bir işe yaramaz suyu süzmeden verir Saygılar.

[EDIT]HydraX,2017-07-02 06:01:48[/EDIT]
Fluval U2 Mi? Resun Bf 200 Mü?
[QUOTE=tatarsuvari]

Bulunduğum şehirde sadece tek tip sünger var, yada internetten almak lazım.Görmeden alınan ürün de nasıl çıkar belli değil. Akvaryumunuz kaç litre?
Benim dophinde de suyum aynen berraktı. Her iç filtre yapar bunu...[:)][/QUOTE]

Benim Akvaryum 100 litre dipte kum çakıl yok sadece acayip bir maddeden yapılmış sürüngen tabanı var o tabanın üstünde isitici pet var kaplumbaga gizlenme kayasi var dinlenme ve güneşlenme platformu mevcut başka gereksiz hiç birşey yok U2 yatay olarak bir yanı akvaryumun dibine 1 cm boşluk olacak şekilde yerleştirdim. Şimdi fluval dış filtre alıyorum onunda sonuçlarını yazarım.

Bu arada sünger olarak 10 ppi den daha geniş gözenekli sünger yoktur bildiğim kadarıyla sünger alamıyorsanız bile bence dediğim gibi o renkli top olan file banyo lifini kullanın ben daha önce bir filtre de kullanmıştım hem geç tıkanıyor hemde kaba pisliği tutup bırakmıyor.[EDIT]HydraX,2017-03-20 13:13:20[/EDIT]
Fluval U2 Mi? Resun Bf 200 Mü?
Benimde ölçüm kiti yok daha doğrusu ihtiyacım pek yok benimkiler kaplumbaga olduğu için biyolojik filtreleme balıklarda olduğu kadar önemli değil o yüzden ihtiyaç duymadım fakat suyun kokusu ve rengine bakacak olursak bence kimyasal yapıyı iyi dengeliyor fakat biyo temizlik için filtre ye destek amaçlı bence şişelerde satılan solüsyon kullanmak da fayda var. Sünger olayına gelirsek acibademde ismini vermek istemediğim bir petshop da her genişlikte biyolojik sünger satılıyor fiyatlarıda gayet ucuz fakat yinede sungere para vermek istemiyorsanız renkli top top 1 liraya satılan banyo lifi satın alıp onu estetik filtre ye ince gözenekli önüne koyup kaba pisliği yakalanmasını sağlayabilirsiniz filtre büyük küçük demeden mükemmel şekilde çekiyor hatta gamaruslari bile içine çekiyor ilkkez gamarusu ezip içine alan filtre gördüm bence dediğim gibi malzemeyi kendiniz yapın. Saygılar...[EDIT]HydraX,2017-03-20 12:09:49[/EDIT]
Fluval U2 Mi? Resun Bf 200 Mü?
Arkadaşım sırf yorum yapmak için üye oldum. Ben yaklaşık bir aydır Fluval U2 filtre kullanıyorum ebat olarak emsallerinden biraz büyük olabilir fakat ben hayatımda böyle bir iç filtre görmedim 100 litre lirik akvaryumu resmen tertemiz yapıyor ayrıca benim akvaryum kaplumbaga akvaryumu iki adet kaplumbaga yaşıyor. Motor gücü 5 Wat fakat emin olun 20 Wat Lik iç filtre nin yapamadığını yapıyor bu güne kadar eheim hydor atman jet sobo gibi markaları kullandım eheim ve hydor da iyidir fakat Fluval U2 gerçekten mükemmel ilk alırken verdiğim paraya değermi diye düşündüm fakat fazlasını yapıyor adamlara helal olsun.

Bana göre Fluval U2 Avantajları:
1 Akvaryumdan çıkarması iki saniye şak diye pisletmeden çıkıyor.
2. Motor Enerji sarfiyatı çok ekonomik 5 Wat fakat 20 Wat kadar iş görüyor.
3. Filtre kartuşu üç adet istediğiniz şekilde filtre malzemesini gayet rahat kendiniz yapıp doldurabilirsiniz.
4. Bana göre en önemli özelliklerden birisi filtre mazgallari gayet geniş ve her pisliği içine çok kolay çekiyor bununla birlikte mazgal ve filtre kartuşu arasından yaklaşık 4mm boşluk var buda pisliğin ağızda kalmasını engelliyor.
5. Hiç ses yok bildiğin 0 ses çalışıldığını asla hissetmezsin.
6. Debisi ayarlanabilir ve akvaryumu yerle bir edip hiç bir işe yaramayan diğer filtreler aksine akvaryumu darmadağın etmeden bütün pislikleri süper emiyor ki emerken resmen suda girdap oluyor.
7. En önemli özellik ise budur belkide motoru zırt pırt çıkarıp temizleme derdin yok nasıl oluyor anlamış değilim ama motor bildiğin temiz kalıyor ben şu ana kadar motora hiç dokunmadım.
8. Kablo boyu gayet uzun heryere yetişir ve kablo filtre ye arkadan mandallarla sabitlenebiliyor böylece kablo dağınıklığı olmuyor.

Dezavantajları:

1. Vantuz lar bildiğin japon yapıştırıcı ile yapışmış gibi yapışıyor cama çıkarmak isterken dikkat edin vantuz la cam arasına ince uçlu birşey veya tırnağınızı sokarak çıkarız yoksa filtre nin kızağını kırabilirsiniz cidden çok saglam yapışıyor ayırmak çok zor.

2. Filtre ilk alırken orta sepette taş ile beraber geliyor o taşı ben çıkarttım attım cunki nedendir anlamadım ilk seferde o taşlar tebeşir gibi suyu beyazlastirdi ve bulanık oldu.

3. Filtre ilk alınırken içinden çıkar iki yan kartuşularda bulunan filtre malzemesi dar gözenekli sünger, elyaf, ve karbon özellikli sıkı süngerle geliyor bu sebeple suyu mükemmel berrak hale getiriyor fakat büyük pislikleri çekmiyordu ben orijinal malzemeyi çıkardım ve yerine 10 ppi geniş gözenekli sünger arkasına 60 ppi çok ince sünger ve arkasına elyaf koyup orta kartuş yani içinde taş bulunan kartuşa ise sadece fluval marka karbon ekledim. Eğer akvaryumdaki kaba pislikleri rahat çekmesini istiyor iseniz sizde filtre malzemesini biraz zahmet edip kendiniz hazırlamak zorundasınız cunki orijinal ler kaba pisliği çekmiyor. Fakat sudaki ince pislik ve bulanıklığı 10 numara arındırıyor bu size kalmış dip çekimi yapanlar orijinal haliyle kullanabilir.

Evet şimdilik gozlemleyebildiklerim bunlar eğer yeni birşey ile karşılaşırsam buradan sizlere yazarım. Alacak olanlar ve almayı düşünenler veya iç filtre isteyenler ekonomik durumu uygun olanlarla bence hiç düşünmeyin alın dediğim gibi yaklaşık 20 tane çeşitli marka filtre kullandım hayatımda ilkkez bir iç filtre kullandığımı hissettim. Birde kullandigim markalar arasinda hydor marka kullanmıştım oda gayet başarılı idi fakat fluval kadar değil açıkçası.

Ben 2 Yıl Garantili Aldım 160 TL Ebayde 40 Euro idi 1 ay önce şimdi fiyatı nedir bilmiyorum. Saygılar...

Bir düzeltme yapıyorum dikkatimi çekti Fluval U2 su seviyesi düşük olduğu zaman performans vermiyor az önce yeni Birtane daha aldım ve yem akvaryumuna taktım fakat yem akvaryumu 50 litre içindeki su 20 litre lirik filtreyi takınca biraz ağır ve geç çalışıyor pislikleri çok zor topluyor su miktarını artırınca filtre kendine geliyor ve normal performansı veriyor kısacası düşük su seviyesi olan akvaryumlarda ise yaramıyor su seviyesi yüksek olmalı.

Bir diğer dikkatimi çeken konu üstte de belirttiğim gibi ilk alırken içinden çıkan biyolojik filtre malzemesi olan taşları ben atmıştım suyu beyazlastirdi diye fakat suyun bulaniklasma sebebi o taşlar değilmiş filtre ilk çalıştığı zaman suyu bulanık hale getirip biraz tebeşirimsi bir hale getiriyor bununda sebebi debisi yüksek olması ve filtrenin oturmamış olması sizinde suyunuz ilk günler beyazlaşıp bulanık olabilir panik yapmayın filtre ye hiç karşmayin iki gün sonra tam olarak oturup suyu cam gibi yapıyor. Başka dikkatimi çeken birşey olursa buradan yazarım.[EDIT]HydraX,2017-03-21 18:44:12[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.