ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
emnemrayvz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Şubat 2018 00:44
Son Ziyaret:
12 Aralık 2018 23:32
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emin Emre Ayvaz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bolu
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emin Emre Ayvaz

SON 10 MESAJI

Lepisteslerimde Kuyruk Erimesi
Herkese merhabalar. Yavru ve yetişkin lepistesler bir arada yaşıyordu ve yavrularımın çoğu öldü önce farkedemedim yeni başladığımdan dolayı ama şuan erkek yeşkin lepistesimde kuyruk erimesi var daha çok bulaşmadan önlemek istiyorum. Yemlemeyi fazla yapmış olabilirim ya da su değişiminden olabilir. Bugüne kadar sadece kaya tuzu kullandım. Forumlarda gezerken terramycin diye bi merhem gördüm ama nasıl kullanıldığını bilmiyorum. Bi forumda su değişimi yapıp sıcaklığı 28 dereceye sabitleyin merhemi bi kap içinde eritip suya atın ve balıklarınızı karanlık ortamda tutun iyileşir yazmışlar ne kadar doğrudur acaba? Yanlış ise nasıl uygulamalıyım? Bir de bi yetişkin dişi lepistesimin karnında yara oluşmuş. Dün akşam artemia verirken sıkıntı yoktu ama bir saat sonra baktığımda dipte sabit duruyordu ve karnında yara vardı delik şeklinde. Diğerlerinden ayırdım yavruluğa adım ara ayırıcıları çıkartıp. Bu merhemin zararı olur mu?

Bir de filtrasyon çalışsın mı yoksa hava taşı mı kullanayım? Bilenler tecbülerini paylaşırsa çok sevinirim her dakika daha kötüye gidiyorlar bir yavrum daha öldü.
Lepisteslerimde Kuyruk Erimesi
Herkese merhabalar. Yavru ve yetişkin lepistesler bir arada yaşıyordu ve yavrularımın çoğu öldü önce farkedemedim yeni başladığımdan dolayı ama şuan erkek yeşkin lepistesimde kuyruk erimesi var daha çok bulaşmadan önlemek istiyorum. Yemlemeyi fazla yapmış olabilirim ya da su değişiminden olabilir. Bugüne kadar sadece kaya tuzu kullandım. Forumlarda gezerken terramycin diye bi merhem gördüm ama nasıl kullanıldığını bilmiyorum. Bi forumda su değişimi yapıp sıcaklığı 28 dereceye sabitleyin merhemi bi kap içinde eritip suya atın ve balıklarınızı karanlık ortamda tutun iyileşir yazmışlar ne kadar doğrudur acaba? Yanlış ise nasıl uygulamalıyım acaba? Bir de bi yetişkin dişi lepistesimin karnında yara oluşmuş. Bugün artemia verirken sıkıntı yoktu ama bir saat sonra baktığımda dipte sanit duruyordu ve karnında yara vardı delik şeklinde. Diğerlerinden ayırdım yavruluğa adım ara ayırıcıları çıkartıp. Bu merhemin zararı olur mu?
Akvaryum Kaya Tuzu
Balıklarımda kuyruk erimesi var yavrularda farkedemedim. Ama şuan bir erkek yetişkin balığımın kuyruğu çökmüş bi şekilde. Kuyruğu yavaş yavaş eriyor ve terramycin diye bi merhem duydum forumlarda. Nasıl uygulanacağını bilmiyorum ama. Bi yerde okumuştum su değişimi yapıp sıcaklığı 28 dereceye sabitleyin ve merhemi bi kabın içinde suda ayrıştırıp akvaryuma dökün iki gün karanlık ortamda dursun. Hızlı bi şekilde iyileşir yazılmış. Ne kadar doğrudur acaba bi zararı olur mu? Bir de bir yetişkin dişi balığımın karnında delik var bugün artemia verirken sıkıntı yoktu ama bir saat sonra baktığımda dipte sabit duruyordu karnı delik bi şekilde. Diğerlerinden ayırdım yavruluğa koydum tüm ayırıcıları çıkartıp. Fazla haraket etmiyor. Merhemin bi yrarı olur mu yoksa zararı mı olur?
Akvaryum Kaya Tuzu
Balıklar dekorlara ve zemin çalıllarına sürtünmeye başladılar onun için atacağım
Akvaryum Kaya Tuzu
25 litre diye belirtmiştim.
Akvaryum Kaya Tuzu
Herkese merhaba. Akvaryumumun içinde 8 adet yetişkin lepistes 30 adet 40 günlük yavru lepistes ve 2 komando 2 adet albino olmak üzere 4 adet çöpçü var. Canlı bitki yok. Akvaryum 25 litre. Kaya tuzu atıcam ama attıktan sonra su değişimi yapmama gerek var mı? Ne kadar atmalıyım? Şimdiden teşekkürler.
Yavru Lepistesleri Ana Tanka Alma Süresi
Evet akvaryumum biraz küçük ama öğrenci olduğumdan elimden gelen bu inşallah ileride daha büyük akvaryumlara geçmeyi planlıyorum. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Yavru Lepistesleri Ana Tanka Alma Süresi
Herkese merhabalar. 30 lt ana tankım var ve içinde 8 adet lepistes 2 adet çöpçü var. 10 ltlik yavru akvaryumunda 36 adet yavrum var ve 20 günlükler ortalama boyları 1 cm belki daha büyüklerdir. Dün 31 adet yeni yavrum oldu yavrulukta duruyorlar. 10 gün sonra yavru akvaryumuna almayı düşünüyorum. Doğum yapacak dişilerim var 1 1.5 hafta civarında doğum yaparlar. Doğacak yavruları yavruluğa, yavruluktaki yavruları yavru akvaryumuna, yavru akvaryumundakileri ana tanka almak istiyorum. Yavru akvaryumundakileri ne zaman ana tanka almalıyım boyları nasıl olmalı ki diğer yetişkinlerle sorunsuz yaşasınlar yem olmasınlar? Tecrübelerinizi bilgilerini benimle ve başkalarıyla paylaşırsanız çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkür ederim.
Lepisteslerimin Hamileliği Ve Beslenmesi
Herkese merhaba. Ben balık hobisine yeni başladım ve başlangıç olarak lepistesleri seçtim. Hem hareketliliğinden hemde daha canlı renkleri oluşundan. Forumlara baktım ama tam olarak cevabımı alamadım. 5 dişi 3 erkek lepistesim var. Hamile olup olmadığını nasıl anlarım? Muhtemelen hamiledirler ama doğuma az kaldığını nasıl anlarım? Son bir kaç gün kala haraketleri nasıl olur? Yavruları iki üç hafta artemia ile beslemeyi düşünüyorum sizce nasıl olur? Yetişkin lepisteslere kabızlık önlemek için 3 günde bir ıspanak vermek istiyorum. Aynı şekilde 3 günde bir artemia vermek istiyorum sizce ideal midir?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.