ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
RUZGAR04
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Haziran 2018 23:38
Son Ziyaret:
22 Temmuz 2021 11:05
Toplam Mesaj:
13 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yunus Emre RÜZGAR
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yunus Emre Rüzgar

SON 10 MESAJI

Kuma Uzanan Melek Balığı
[QUOTE=ceyh]Sadece yükseklik değil, hacim olarak olmaz, filtrasyon yetmez, döngüsü oturmamış tankta melek olmaz. Bu hacimde bakabileceğiniz çok fazla tür var, melek onlardan biri değil ne yazık ki. [/QUOTE]

bu ölümden sonra zaten daha çok anladım bu yüzden canlı doğrunlara geçeceğim. Zahmet olmazsa yeni bir konu açtım forumda filtre ile ona bir bakabilir misiniz? Çok can sıkıcı bir durum oluşturdu da bende
İç Filtre Tortu Birikmesi
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/206963/190420211459471.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/206963/190420211500131.jpg[/IMG]

Arkadaşlar , akvaryumu kuralı 10gun oluyor , balık sayisida 2 melek ve 1 vatoz ve 2 yavru çöpçü şeklinde. Fakat iç filtrede böyle pislikler birikmiş. Akvaryum kültürü zaten yeni oluşuyor diye çıkarıp filtreyi yıkamak riskli olur diye düşündüm. Sizce normal mi bu şekilde pislik birikmesi.

Venesaqua 2002f modeli , 500lt/H , şelale şeklinde filtrasyonu sağlıyorum.

O turuncu olan şey yem kalıntıları , vatoza yem kalsın diye filtrenin yanından atıyordum fakat filtre içine çekiyormuş onları.
Kuma Uzanan Melek Balığı
[QUOTE=SelmanTaskin]

Filtreyi 7/24 çalıştırmanız gerekiyor , sadece hastalıkta sürekli olmaz 4 saat içinde yararlı bakteriler üremeyi durdurur 20 saat içinde hepsi ölür . [/QUOTE]

Filtreyi 7/24 çalıştırıyorum , hava motorunu aralıklı çalıştırıyorum sadece.

[QUOTE=ceyh]Bu balık kurtarılabilir mi bilmiyorum ama 63 litre melek için yeterli bir hacim değil, kurulum da yeni, döngü oturmadığından zehirlenme olması mümkün, sık su değişimi ve su değişimlerinde dinlendirme ve ısı eşitlemesine dikkat ederek bir süre idare edebilirsiniz ama genel olarak bu tankta melek bakmanızı önermem.


[/QUOTE]

Balık kurtulamadı. Fakat akvaryumun yüksekliği melekler için yeterli olacağını söylediler , zaten 1 çift olduğu için bakılabilir diye düşünmüştüm.
Kuma Uzanan Melek Balığı
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/206963/180420212302461.jpg[/IMG]

Arkadaşlar ilk olarak 63litrelik akvaryumumda 2 melek , 1 vatoz ve 2 yavru çöpçü bakıyorum. Akvaryumu kuralı 10 gün , balıkları ekleyeli 1 hafta oluyor.Filtrasyonu iç filtre ile aparatıyla şelale şeklinde sağlıyorum. Suda çok dalgalanma yaratmayacak şekilde duruyor filtre. Hava motorunu aralıklı çalıştırıyordum fakat bu durumu görünce sürekli hale getirdim.Yemlemeyi günde iki kez olacak şekilde yapıyorum. Şimdi asıl konuya gelecek olursam , bu melek balığım bu sabahtan beri kuma yatıyor , çok kısa süre yüzüyor ve tekrar kuma yatıyor. Şuan ölü gibi duruyor fakat arada hareketleniyor. Yavaş yavaş halide kalmıyor gibi gözüküyor. Ne yapmam gerekir sizce , yardımcı olursanız sevinirim. Konuyla alakalı mi bilmiyorum fakat diğer melek balığım boyut olarak biraz daha bu balıktan büyük ve yemleme yaparken bu balığa yem bırakmıyor. Bı kaç taktikle küçük baligida yemliyordum fakat son 2 gündür küçük balığa yem ulaşmıyor. Acaba sebebi olabilir mi.
Yeni Alınan Balıklarda Alışma Süreci
[QUOTE=Odes5a]Melek balıklarıyla ilgili bilgim yok ama poşetin suyunu akvaryuma ekleyerek çok büyük risk almışsınız.Umarım problem olmaz keyifli hobiler.[/QUOTE]

Akvaryumu 3 gün önce kurduğum için akvaryum kültürü zaten yoktu o yüzden döktüm aslinda
Yeni Alınan Balıklarda Alışma Süreci
Arkadaşlar merhaba , bugün 2 tane melek balığı , 2 tane ufak çöpçü ve 1 tane vatoz aldım. Aldığım kişide bir hobiciydi. Eve getirdikten sonra 1 saat kadar poşette akvaryumun içinde bıraktım ve daha sonrasında , akvaryumda kültür oluşmadığı için direk poşetin içindeki suyla birlikte akvaryuma boşalttım.

Sormak istediğim konu, melek balıkları hava taşından çıkan baloncukları yiyorlar ve yüzeye yakın yuzuyorlar. Bunun sebebi oksijensiz olmaları veya stresten mıdır?
Tarihi Geçmiş Yemler
Saolun arkadaşlar , riske girmeyip yeni yem alıcaz artık. Teşekkür ederim herkese
Tarihi Geçmiş Yemler
Arkadaşlar elimde daha önceden kullandığım bir sürü balık yemleri var fakat akvaryuma ara verdiğim için bi kenara iyice muhafaza edilcek şekilde kaldırmıştım. Şimdi son kullanma tarihleri 2020 yılında bitmiş gözüküyor , hava almayanlarda kurtlanma gibi sıkıntılar yok fakat hava alanların üst kısımlarında ölü kurtçuklar vardı. Aynı şekilde kan kurdu , yaprak yemler ve cama asılan yemler olmak üzere bir sürü çeşit yem var. Hepside çok iyi yemler zamanında bir kaçını açık yemlerden almıştım diğerlerinin hepsi kapalı yemler. Sizce bir sıkıntı yaratırmı. Hiç kapağı bile açılmayan yemler bile var.
Yeni Akvaryumum İçin Tavsiyeler
[QUOTE=omarfako2]Merhaba,
1. soruda arkadaşlara katılıyorum.
2. Bence o açık renkli taşları çıkartmayı deneyin yeni kum almaktansa. Çünkü daha sonrasında tekrar yukarı çıkabilir.
3. İç filtre yerine şelale filtre tercih ederseniz hem daha az yer tutar hem de akvaryum küçük olduğu için akıntı problem olmaktan çıkar.
4. Labirentliler de iyi bir tercih olabilir. Gurami, Beta gibi balıklar için güzel olabilir biktiyle birlikte.[/QUOTE]


Açık renkli taşlar yok aslında sadece lav kırığı ve nerden geldiğini bilmediğim beyaz taşlar var , beyaz taşları tek tek ayıklamaya çalıştım fakat imkansız gibi , lav kırıklarından yana bir sorunum yok zaten.

Öğrenci olduğum için eldeki imkanlarımla kurmaya çalışıyorum ondan dolayı yeni filtre alamam büyük ihtimalle. Onun yerinde arkadaki vantuzların yerine daha büyük bir vantuz oturtturabilir miyim , vantuzlar çıkarılabiliyor zaten.

Teşekkür ederim cevapların için
Yeni Akvaryumum İçin Tavsiyeler
Arkadaşlar şimdiden teşekkür ederim cevaplar için , sehpayı değiştirmeyi düşünüyorum.

Farklı bir sorum var. Arkaplanı siyah rengi yapıp kumla aynı rengemi bürüsem yoksa mavi renkmi yapsam?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.