ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Kaya905
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Haziran 2018 23:18
Son Ziyaret:
10 Kasım 2021 14:47
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mert Kaya
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mert Kaya

SON 7 MESAJI

Killifish Hakkında
[QUOTE=esensml]Merhaba, yellow panchax türü için dişi erkek ayrımında bir kesinlik var mı, pet shopta gördüm ama nerdeyse hepsi aynı boydaydı renk olarak bariz farklılık yoktu. Seçemediğim için almaktan vaz geçtim.

Yabancı bir sitede erkek panchaxlarda kuyruk daha sivri olur gibi bir yazı okudum ama yardımcı olabilir misiniz ? Nasıl ayırt edebiliriz[/QUOTE]

Erkeklerin renkleri daha parlak ve altın rengiyken dişiler daha soluk renkli oluyor. Bunu dışında altındaki anal fin diye geçen yüzgeçleri erkeklerde kuyruga dogru daha sivriyken dişilerde daha yuvarlak yapılı oluyor.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/207098/120420212107331.jpg[/IMG]
Panchax Cinsiyet Ayrımı
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/207098/061220181014551.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/207098/061220181014581.jpg[/IMG]

Cinsiyetlerini ayırt edemiyorum yardım ederseniz sevinirim.
Killifish İçin Nasıl Akvaryum Gerekir?
[QUOTE=Eldurmaz]Merhabalar. Notholar Afrika'nın tek yıllık killifish türleridir. Genel olarak tek yıllık türler kısa ömürlerinden dolayı pek çok akvaryum balığı gibi dekorlu tanklarda beslenilmez. Tabi bu tercih meselesidir. Eğer dekorlu bir akvaryum tercih edecekseniz düşük ph'lı, az akıntılı, bol bitkili ve üzeri kapalı bir tank ideal olacaktır. Ancak çoğu killifish besleyicisi nothoları koleksiyon ve "bu ranchoviiler 18. kuşağım" gibisinden birbirine hava atmak için beslediğinden bu koleksiyonun ve hava atma durumunun devamlılığı için cama cam tanklarda besler. Az dişi varsa bir iki kök rizomlu bitki ve ufak bir kap içinde torf ile kumsuz dekorsuz bir tank da oluşturabilirsiniz. [/QUOTE]


Isıtıcı, filtre kullanmam gerekir mi veya hava taşı. Pek bilgim yok ilk defa bakıcam [EDIT]Kaya905,2018-07-18 00:38:09[/EDIT]
Killifish İçin Nasıl Akvaryum Gerekir?
Northobranchius türü killifish için nasıl bir tank hazırlamalıyım hangi malzemeleri kullanmalıyım ?
Türkiye'de Killifish Besleyenler
Merhabalar. Forumda ve hobide yeniyim sihirli balık kitinden aldım. Balıklar büyüdüğü zaman üretimini nasıl yapabilirim? Yumurtaları olduğu zaman toplayıp toprağa mı koymalıyım? Bilgilendirirseniz sevinirim. Konunun diğer sayfalarını okudum ancak cevap bulamayınca -biraz da hepsini okumaya üşendim- buraya yazdım.
Triops Ve Killifish
[QUOTE=lojistisyen]Daha önce forumda konusu açılmış ve en detaylı bilgiyi Tolga bey (@eldurmaz) vermiş
Aslında pek şaşılacak bir yanı yok.Eğer killifish türleri hakkında araştırma yaparsanız bunu anlarsınız.Yalnız saçma ve yetersiz bulduğum yanları var:

1.Her killifishin kuluçka süresi aynı değildir.Yani yumurtayı direkt suya atarsanız canlanma olmaz.Bu süre 1,5 ay ile 6-7 ay arasında değişebilir(Tek yıllık nothobranicuslar için konuşuyorum.Bu süre çok yıllıklarda 2-3 haftaya kadar düşebiliyor.)Örneğin ebay,aquabid ya da amazon üzerinden ya da farklı kaynaklardan yumurta teğmin ettiğinizde (ki artık yerli üreticilerde çıkmaya başladı) elinize gelen pakette yumurtaların toplanma tarihi yazar.Türe göre ortalama kuluçka süresi dolunca bir lup ya da büyüteçle yumurta gelişimine bakar,yumurta içinde ergin yavru varsa suya alınır.Kuluçka süresini tamamlamamış yumurtaları suya koyduğunuzda açılım olmayacağı gibi kuluçka evresini tamamlamış ve üzerinden zaman geçmiş yumurtalardan da yavru alamazsınız.(Atıyorum adamın size sattığı kitte bulunan yumurtalar guentheri ise adam yumurtaları 2 ay önce topladıysa iyi,yavru alabilirsiniz ama 5-6 ay önce topladıysa 40 lira karşılığında sadece o kapları ve bir miktar artemia yumurtası almış olacaksınız)

2.Killifishler labirentli balıklar gibi kötü şartlara oldukça dayanıklıdır.(Güney Amerika türleri hariç).Satılan kitteki kaplarda yavru çıkarabilirsiniz ancak ilk canlandırdığınız ortama yumurtalarla boşalttığınız torf suyun ph'ını düşürecektir.Ne kadar dayanıklı bir tür olursa olsun 1-2 günlük yavruları direkt farklı su değerlerine sahip bir sözde akvaryuma aktarırsanız kayıp çok olacaktır.

3.Verilen yavru yemi bildiğimiz artemia yumurtası.Orada 1-48 saat arasında demiş.Ona güldüm gerçekten.Ayrıca günde 1-2 sefer bu artemialardan vermek gerek denmiş.Oysaki bilindiği üzere yumurtadan çıkan artemia ilk 1-2 saat içerisinde verilmezse hiçbir besleyiciliği kalmıyor.Ki uzun süre o artemialar canlı kalacakmış gibi balıklar büyüyene kadar günde 1-2 sefer verilmesinden bahsediliyor.Ayrıca çoğu killifish yavrusu yumurtadan çıktığında artemia dahi yiyemeyecek kadar ufaklardır.

4.Killifishler ürkek hareketli hayvanlardır.Yetişkin hallerinin gösterildiği kısımda balıkların ne kadar stresli olduklarını görmek mümkün.Ayrıca inanılmaz iyi sıçrayıcıdırlar.Uzun süre o kapta yetişkin bir killifish yaşamaz.O kaplar ancak yumurta çatlatmak ve ilk 1 ayı geçirmek için kullanılabilir.

Özetle açılım oranı,yumurta sayısı ve yumurtaların hangi türe ait olduğunu bilmiyorum ama 40 liradan bahsedilmiş.Eğer o kullanma kılavuzu dışında ben araştırma yapıp yetiştiririm derseniz ve %70 üzeri bir açılma garantisi varsa,paketlerde de 20 civarı yumurta varsa alıp killifish tecrübesi yaşayabilirsiniz.

EDİT:Videonun tamamını izledim.Videonun sonunda gösterilen türler australe(çok yıllık,kuluçka süresi 3 hafta)ve guentheri (tek yıllık,kuluçka süresi 2,5-3 ay).Aynı anda kulukça süreleri bitecek şekilde farklı türlerden yumurtalar toplanıp mix olarak gönderilse bile daha hızlı gelişen tek yıllıklar çok yıllıkları öldürecektir.

Toparlamak gerekirse evet,yumurtayı suya koyunca hiçbir işlem yapmadan killifish yavrusu edinebilirsiniz.Ancak kimseye bu seti almasını önermem
Eldurmaz2014-09-26 12:23:09
[/QUOTE]

Teşekkür ederim peki triopslar kist bıraktığı zaman onlardan yavru çıkar mı? Yoksa kurutulup beklemek mi zorunda?
Triops Ve Killifish
Kit halinde satılanlarda alacağım ancak hangisini alacağıma karar veremedim. Hangisini alırsam üretim yapıp çoğaltmam daha kolay olur?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.