ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Etzel
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Şubat 2019 03:33
Son Ziyaret:
19 Ocak 2020 16:28
Toplam Mesaj:
19 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Muharrem Dağ
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Malatya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Muharrem Dağ

SON 10 MESAJI

Mp-sp-yunus-demosoni
Demasoni koymamanı tavsiye ederim. Demasoni hareketli ve saldırgan bir balıktır. Bende ıceman sarı prenses ve demasoni vardı. Demasonileri çıkarmak zorunda kaldım. Diğer balık türlerini aşırı strese sokuyorlar. Tabiri caizse akvaryum teröristidirler. Hele hele yunus ile bir arada hiç olmaz zaten.
Ciklet Balıkları Su Yüzeyinde Yüzüyor
[QUOTE=aliburak11]Yarın yapsam cok bi sorunu olurmu bugun daha cok geç bide dinlenmiş su saartmı suan hazır yok[/QUOTE]
Merhaba biraz geç gördüm mesajınızı umarım balıklarınız sağlıklıdırlar.
Sudaki nitrit oranının artması nitratı ortaya çıkarır ve bu da balıklar için çok zararlıdır.
Evet dinlenmiş su şarttır. Çünkü şebeke sularımıza insan sağlığı için klor atılır. Klor ise balıklar için öldürücü bir etkiye sahiptir. O yüzden suyu minimum 48 saat dinlendirmemiz gerekir.
Ciklet Balıkları Su Yüzeyinde Yüzüyor
[QUOTE=aliburak11]Merhaba acil yardımınıza ihtiyacım var akvaryum hobisinde daha cok iyi sayılmam yeniyim 1aylık ve balıklar su yuzeyinde yuzmeye basladılar baziları dib bazıları orta bazıları yüzeyde am aonceden hiçbiri yuzeyde yuzmezdi neden acaba bilen varsa yardım edebilirmi akvaryumun boyu 1metre içindekiler karma ciklet akvaryumu bombeli 220 litre civarı 21 civarı balık var[/QUOTE]

Merhaba!
Gözlemlediğim kadarıyla akvaryumunuzda filitrasyon eksikliğinden kaynaklı nitrit oranı artmış durumda...
1-Acilen %30 oranında bir su değişimi yapmanız lazım aksi taktirde balıklarınızı kaybedeceksiniz.
2-Su değişimini en az 2 gün dinlenmiş su ile yapmanız gerekecek böyle bir imkanınız yoksa hazır su ile bunu derhal yapmanız gerekecektir. Ayrıca ekleyeceğiniz yeni su 26 derece olmalı.
3-Akvaryumunuza bir dış filtre şart... 200 litrelik bir akvaryumu sadece iç filtre ile kullanamazsınız. Kullanabilmeniz için 3 günde bir defa su değişimi yapmanız gerekir ki bu da akvaryumunuzun biyolojik dengesinin oturmasını engeller. Bu da balıklarınızda dış parazit veya sarı benek hastalığında yol açar.
Umarım geç kalmadan balıklarınızı kurtarırsınız!

[QUOTE=aliburak11]Merhaba acil yardımınıza ihtiyacım var akvaryum hobisinde daha cok iyi sayılmam yeniyim 1aylık ve balıklar su yuzeyinde yuzmeye basladılar baziları dib bazıları orta bazıları yüzeyde am aonceden hiçbiri yuzeyde yuzmezdi neden acaba bilen varsa yardım edebilirmi akvaryumun boyu 1metre içindekiler karma ciklet akvaryumu bombeli 220 litre civarı 21 civarı balık var[/QUOTE]

Şunu da belirteyim balıklarınız suda oksijen kalmadığı için yüzeye çıkıyorlar. Bir hava motoruna ihtiyacınız var. Hava motorunu tedarik edene kadar iç filtreye hava aparatını takın ve sürekli çalıştırın. Yoksa balıklarınız oksijensizlikten yine ölürler.
Balık Yemı
[QUOTE=Akça67][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/214488/060420190023591.jpg[/IMG]

Arkadaslar, Benim 12 adet japonum var, bu yemden ne kadar atmaliyim, [:?][/QUOTE]
Merhaba günde iki defa balıklarınızı 1 dakika boyunca azar azar vererek yemlemeniz yeterlidir. Dediğim gibi azar azar vermek koşuluyla zira aksi taktirde akvaryum dibine düşecek olan ve balıkların yemedikleri yemler akvaryum suyunuzun dengesini bozar, sudaki nitrit ve nitrat oranını arttırarak ölümlerle sonuçlandırabilir.
Ayrıca Japon balıkları iştahlı balıklar oldukları için ne kadar yem verirseniz o kadar çok yerler. Doymak bilmezler. Aşırı yemleme yaptığınız taktirde kabız olacaklardır.

[QUOTE=Akça67][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/214488/060420190023591.jpg[/IMG]

Arkadaslar, Benim 12 adet japonum var, bu yemden ne kadar atmaliyim, [:?][/QUOTE]
Şunu da belirteyim bende cikletlerim tetra, sera ve ahm’nin yemleri var. Sera ve tetra akvaryum dünyasının en iyileri olmasına rağmen balıklarım ahm’nin yemlerini daha iştahlı yiyorlar. Sağdan soldan Jbl, sera ve tetra dışında yem kullanmayın diyenlere de kulak asmayın derim.
Tavsiyelerinizi Alayım?
[QUOTE=serdal durgan]

Ya bitkiye dönün ya da sürü balık yapabilirsiniz. (black molly, neon tetra v.s) görüntü olsun diyede yanına büyük ırklardan 1-2 tane atın tamamdır.[/QUOTE]
Merhaba Serdal Bey!
Yorumlarınız için teşekkür ederim ancak canlı doğuran lepistes türlerini beslemeyi pek düşünmüyorum açıkçası... Benim düşüncem daha çok akvaryuma renk katabilecek, daha büyük cinsten balıklar olması yönünde...
Ayrıca bitkili akvaryumların bakımının zor olması ve maliyetli olması nedeniyle bu tür balıkları beslemek niyetinde değilim doğrusu...
Tavsiyelerinizi Alayım?
Merhaba sevgili balık dostları!
Uzun zamandır beslemiş olduğum ciklet türlerinden sıkıldım. Artık bir değişiklik yapmam gerektiğini düşünüyorum. Sizlerin de fikrini almak benim kararımı netleştirmeme yardımcı olacaktır.
Hangi türleri tavsiye edersiniz?

Akvaryum Boyutu: 100x40x50 (200 litre)
Dış Filtre: Dophin C1000
İç Filtre: 850/h
Hava motoru: Haılea çift çıkışlı
Isıtıcı: Sera 300 wat t
Kum: 15 kg mercan kırığı ve midye kırığı karışımı

Cikletlerim Hasta
[QUOTE=solaytekin]Discus beslemiş biri olarak ne dediğimin farkındayım da sen ne bilip bilmediğinin farkındamısın?

%50 su değiştirmenin ne gibi zararı var açıkla bilelim? [/QUOTE]

1-Benim beslediğim balık türü Discus değil Malawi gölünde yaşayan Mbuna ciklet türleridir. Discuslar etçil olmaları ve bakımı zor olmaları hasebiyle akvaryum suyundaki nitrit ve nitrat oranını çok çabuk bir şekilde yükseltirler.
2-Akvaryumunuzdaki su değişimini ne sıklıkla ve ne oranda değiştireceğiniz akvaryumunuzun hacmi, akvaryumunuzdaki balık yükü, kullandığınız filitrasyon ürünleri, yemleniz ve yem kaliteniz ile doğru orantılıdır.
3-Akvaryumda sık su değişimi akvaryuma yerleşmiş yararlı bakteri kültürünü yok edecek, akvaryumunuzda bulunan balıkların mukozalarının incelemesine ve hastalıklara karşı bağışıksız hale gelmelerine sebebiyet teşkil edecektir.
Detaylı bilgi için bknz: https://www.blogakvaryum.com/su-degisimi/
Saygılar!
Cikletlerim Hasta
[QUOTE=solaytekin]Haftalık %20 su değişimi az ve her su değişiminde tuz eklemeyi bırakın.

Bende şuan demasoni var ,haftalık %50 su değişimi yapıyorum ve tanka tuz dahil hiç bir ilaç vs. atmıyorum.

Isıyı 26 ya sabitleyin ve haftada en az %50 su değiştirin,balıklara hastalık vs.hiç bir şey olmaz.

[/QUOTE]
Sen ciddi misin ağabey?
Her hafta %50 su değişimi ne demek farkında mısın? Yani 200 litrelik akvaryumumun her hafta 100 litresini boşaltacağım manasına gelir. Bu şekilde akvaryum suyunun oturması imkansızdır. Bu miktar çok çok fazla

[QUOTE=frag]Muharrem bey eğer iyi görünüyorlarsa her ihtimale karşı ana tankınızı dezenfekte edip ondan sonra aktarın balıklarınızı isterseniz.
Tekrarlamaması açısından.
Tekrardan geçmiş olsun diyelim.
İyi geceler.[/QUOTE]
Ana tankı yeniden kurdum umarım iyi olacaklarıdır. Herşey için çok teşekkür ederim. İyi geceler!
Akvaryum Kurulum
Merhaba @EMRECAN12
Hayırlı olsun!
Öncelikle şunu belirteyim akvaryumu temizlemiş olman yeterli değil.
Önce akvaryumu kurman gerekir ve akvaryum suyunun oturması gerekir akvaryum suyu oturduktan sonra balık eklemen faydalı olacaktır. Aksi taktirde getirmiş olduğun balıklar su dengesi oturmamış bir akvaryumda kısa sürede öleceklerdir.
Akvaryumu su ile doldur ve içine 2 yemek kaşığı kadar kaya tuzu at. Ayrıca su düzenleyici koy ilk etapta ve 3-4 gün sonra iç, dış filtre ve hava motorunu çalıştır. Hemen akabinde ertesi gün petshopçuya uğra balıklarını al ve akvaryumunu kullanmaya başla.
Akvaryumun iç filtresini çıkarma takılı kalsın balıklar için ne kadar oksijen o kadar sağlık denektir.
Sarı prenseslerde tıpkı diğer Malawi cikletleri gibi pH derecesi yüksek suyu severler bu bağlamda akvaryumuna koyman gereken kum mercan kırığı olmalı.
Akvaryumu üzerine koyduğun masa bana pek sağlıklı gibi gelmedi. 140 litrelik bir akvaryumu taşıyabileceğini sanmıyorum...
Not: Petshopçuya uğradığında akvaryumunu yeni kurduğunu ve bunun için balıkları poşete koyarken çıkardığı akvaryumdan sana 5 litre kadar su vermesini iste çünkü yeni kurmuş olduğun akvaryumda yararlı bakteriler olmadığı için bu bakterileri alvaryumcudan aldığın su ile karşılayabilirsin. [:iyi:]
Cikletlerim Hasta
@Etimesgut06 balıkların kafa kısmındaki beyaz lekeleri kast ediyorum abicim

Merhaba @solaytekin ,
Akvaryumum 200 litre
7 tane balık var içerisinde geçtiğimiz gün birini kaybettim
Su değişimini haftalık olarak düzenli bir şekilde %20 yapıyordum ve her değişimde mutlaka bir avuç içi kadar kaya tuzu ekliyordum. Kaya tuzunun çözüm olacağını düşünerek hiçbir müdahalede bulunmadım fakat gün geçtikçe sürtünme ve titremeler üst seviyeye ulaştı. Bende son çare olarak balıkları ana tanktan çıkarıp karantina tankına aldım. Yaklaşık 3 gündür 30 litrelik tankta balıklarım metilen mavisi içinde yüzüyor. Tankın içinde hava taşı ve ısıtıcıdan başka çalışan herhangi bir filitrasyon elemanı yok ayrıca ısıtıcının sıcaklığını da 30 derecede sabitlemiş bulunmaktayım.

@solaytekin
Şunu da belirteyim gözlemlediğim kadarıyla şuanda sürtünme ve titreme belirtileri ortadan kalkmış durumda

Merhaba @Kınayu kastettiğim parlaklık kafa kısmındaki beyazımsı büyük lekeler
Tür olarak ise ıcemanler ve saulosiler uysal olması hasebiyle demasoniler ile rahatlıkla anlaşıyorlar ayrıca 3 türün de otçul olması besleme konusunda kolaylık şağlıyor. Detaylı bir araştırma sonrası bu balıkları aldım. Şuandaki balıklarım hasta diye yanlarına aynı türden balık eklemek istemiyorum. Eğer bu balıklar iyileşirse bahsi geçen türleri birer koloni halinde getirmeyi planlıyorum.
Saygılar!

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.