ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Maydonose
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Mart 2019 15:35
Son Ziyaret:
20 Nisan 2022 09:17
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Adil olgun
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Aksaray
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Adil olgun

SON 3 MESAJI

Apisto Agassizilerim Yem Yemiyor...
[QUOTE=Neontetra]Balıklarınız çok güzel, Maaşallah'ları var. Sorununuza gelecek olursak. Fotoğraflardan anlayabildiğim kadarıyla balıklarınız su şartlarına uyum sağlamış gibi. Ama bilhassa aradığı ve alıştığı bir yem var gibi geldi. Balıkları nereden satın aldıysanız ona mutlaka satın aldığınız bu tür için hangi yemleri verdiğini sorun, söylesin. Büyük ihtimal dondurulmuş kan kurdu gibi canlı yemlerle beslemiş olabileceğini düşünüyorum. En yakın bir zamanda dondurulmuş kan kurdu almanızı tavsiye ederim. Her ne kadar ilerleyen süreç içinde kuru yemi de kabullenseler de, maalesef kuru yemleri tam olarak yemezler. En azından benim inkalar Neredeyse 3/1'lik kısmını yemiyor. Bu yüzden tankta ciddi atık oluşuyor. Sırf bu yüzden panda aldım. iyi de oldu. Geriye kalanları da pandalar yiyor gibi gözükse de yemleri öyle un ufak ediyorlar ki tankın suyu çok kirleniyor. İnternet de oldukça uygun fiyatlara dondurulmuş canlı yemler mevcut. Onlardan yeterli bir stok yapıp, birazda kuru yemle işi götürmeye çalışıyorum. He kuru yemi çok severek yiyorlar, normalde apistolar dip balıklarıdır, yemlerini dipten yemeye alışıktırlar fakat sıklıkla alışveriş yaptığım bir akvaryumcuda içeriğini çok beğendiğim (tipik güney amerika balık yemleri) arowana yemini denemek istedim. Bu yemde yüzer yemmiş [:)))] batmıyor yani. ilk etapta süngerimsi yapıda olan bu yemi, suda yumuşayınca ellimle sıkıp batmasını sağlıyordum. Yerdeki batık kuru yemlere alışan balıklar bir müddet sonra yüzeydeki yüzer haldeki yumuşamaya bıraktığım yemlere de göz diktiler. İlk etap da bu hiç alışık olmadıkları yüzey yemleri için ürkek olsalar da bir müddet sonra ilk sortilere başlayıp artık tamamen yüzeyden yemeye başladılar ki bu duruma epey bir şaşırdım. Gerçi bu balıkların beni şaşırtmayan bir davranışı olmadı[:)))]

Biraz uzattım kusura bakmayın. Fakat sorununuzu dondurulmuş canlı yem büyük oranda çözecektir diye düşünüyorum. [/QUOTE] Çok teşekkür ederim. Zahmet ettiniz.Verdiğiniz bilgiler hem balıklarım hemde benim için çok faydalı olacak. Tavsiyeleriniz için sağolun.

[QUOTE=Emre Zaim]Adil Bey, merhaba,
Agassizi'nin Siz'deki varyetesinin aynısını besledim. Bu varyeteyi "Tefé pearl blue" adıyla satın aldım. Ancak bu varyeteyi "metallic blue" olarak adlandıranlar da var.
Balıklarinız çok güzeller, Maşallah.[:nazar:]
Eğer balıkları dün aldıysanız, çekingen davranmaları normaldir. Zaman içerisinde çekingenlikleri azalacaktır.
Tüm Apistolar gibi, agassizi'ler de, zemin balığıdırlar ve yüzen yemlerden çok, zemine düşen yemleri yerler.
Benim geçmişte beslediğim agassizi'lerim ve beslediğim diğer Apisto türleri (cacatuoides, macmasteri, ortegai cf "Pebas", borelli, atahualpa, bitaeniata) discus yemlerini severek tükettiler.
Ben, Apistolarım için, New Life Spectrum Discus Formula, Hikari Discus Biogold, Tetra Pro Algea yemlerini dönüşümlü olarak veriyorum.
Bu yemlerin dışında, New Life Spectrum Small Fish Formula, Hikari Micro Pellets, Tropical Softline America, JBL Discus Grana ve diğer discus yemleri de önerebileceğim yemlerdir.
Keyifli hobiler.[/QUOTE] Emre bey sayenizde bu gece rahat uyuyacağım. Çok teşekkürler. Yarın ilk işim tavsiye ettiğiniz yemleri almak ve denemek olacak. Umarım başarırım..
Apisto Agassizilerim Yem Yemiyor...
Arkadaşlar, akvaryumumda tüm düzenlemelerimi agasizilerime yönelik yapmama rağmen dün almış olduğum 1e 2 d agasizim kuytu köşelerde yüzüyor, havada süzülen yemleri yemiyor, bazen yerden kum üzerinden yer gibi yapıyor. Tankımdaki canlılar neon, zebra, cüce vatoz. Kullandığım yemler rotıfish kabuksuz artemia ve kan kurdu kurusu.. Bu davranışları normal mi? Utangaçlıkları ilerleyen dönemde geçecek mi? Bu şahane hayvanlar için yardımlarınızı bekler teşekkür ederim. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/214177/060420191734001.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/214177/060420191735391.jpg[/IMG][EDIT]Maydonose,2019-04-06 17:35:43[/EDIT]
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Merhabalar.. Yeni başladığım hobim için çok yardımınız oldu.. Şu an 80 LT lik tankımda herşey yolunda, çoğu şeyi burada paylaşım yapan sizlerden öğrendim. Çok teşekkürler.. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/214177/310320192026391.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.