ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Tututosbik
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Ağustos 2019 15:04
Son Ziyaret:
14 Kasım 2019 21:59
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Semiha Oğuz
Doğum Tarihi:
11 Aralık 1982
Yaş:
41
İl:
Adana
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Semiha Oğuz

SON 6 MESAJI

Japon Balığı
[QUOTE=levoo1979]Öncelikle bu bilinçli yaklaşımınızdan dolayı teşekkür ederim Semiha hanım. [:iyi:] Uygun koşullarda kurulmayan akvaryumlardan dolayı balıklar hemen ölüyor, bu da akvaryum hobisinin gelişmesini engelliyor. Neyse lafı fazla uzatmadan önerilerime geçeyim.

CANLI: Japon konusunda çok bilgili değilim. Bir tavsiye vermem doğru olmaz. Ben size bir canlıdoğuran akvaryumu (mesela lepistes olabilir) öneririm. Hem balıkları ucuza temin edebilirsiniz, hem de ufak olduklarından kısıtlı hacimlerde daha rahat bakılabilir. Ayrıca çok çeşitliler ve oldukça hareketliler. Bu tür balıkları tercih edecekseniz bakması kolay akvaryum bitkilerini de tavsiye ederim. Mesela elodea ya da saz olabilir. Çok doğal bir ortam yaratıyorlar, su değerlerini düzenlemede yardımcı oluyorlar ve yavru balıklar için saklanma ortamı oluşturuyorlar. Bitki düşünüyorsanız silis kum (plaj kumu gibi) kullanmayın. Silis kumda bitkiler olmuyor. Silis kum tercih edecekseniz de yüzey bitkisi ya da anubias tarzı taşlara sarılan bitkiler olabilir. Boyalı kum veya herhangi bir şey tavsiye etmem, suya salınım yapıyorlar.

AKVARYUM: Akvaryum olarak başlangıçta 20-30 lt civarı bir akvaryumla başlayabilirsiniz fakat yeriniz ve bütçeniz varsa daha büyük bir akvaryum almanızı öneririm. Akvaryum ne kadar büyük olursa su değerleri o kadar düzenli oluyor.

ISITICI: Eviniz çok soğuk değilse ısıtıcıya gerek yok. benim evim genelde 22-23 derece civarı oluyor. Balıklarım ısıtıcı olmadan çok mutlular.

FİLTRE: Eğer akvaryum oğlunuzun odasında olacaksa sessiz bir filtre tercih edin derim. Bu aşamada dış filtre biraz pahalı olur diye düşünüyorum. Siz akvaryumu kurun, bir sene sonra hala oğlunuzun ilgisi devam ediyorsa bir dış filtre alırsınız. En sessiz ve en ucuz çözüm bir iç filtre olacaktır. Şelale filtrelerde hem hafif bir motor sesi geliyor hem de su şıkırtısı var. Pipo filtreler de hava motoruyla çalışıyor ve çok kaliteli (ve pahalı) hava motorları dışında tüm hava motorları çok gürültülü. Akvaryum hacmine uygun kapasitede bir iç filtre alın mutlaka.

IVIR ZIVIR: Su değiştirmek için ev temizliği ya da başka bir işte kullanılmamış (ve kullanılmayacak) bir kova, su değişimi için 1,5 m hortum, küçük ya da orta boy bir kepçe, bir ufak maşrapa ve su dinlendirmek için boş bir su şişesi (10lt civarı) şimdilik işinizi görür.

Keyifli hobiler dilerim. [:)][/QUOTE]


Çok ama çok yardımcı oldunuz
Akvaryum ekipmanlarını bekliyoruz
Japon Balığı
[QUOTE=Selimbicer]Size önerim 50-60 litrelik bir akvaryum ve ekipmanlarını satın alıp güzel bir akvaryum kurmanız olur bütçe kısıtlı ise forumun ilan bölümlerinde uygun fiyatlı malzeme ve canlılar satılıyor oradan da bakabilirsiniz. ayrıca zaman zaman letgo uygulamasından da uygun fiyatlı malzemeler oluyor oraya da bakın derim.
dediğim litrelerde bir akvaryum alabilirseniz canlı doğuran türleri japon balığı bir kaç tetra türünü birbirine karıştırmamak şartı ile besleyebilirsiniz. sağlıklı hobiler.[:iyi:][/QUOTE]

Malzemeler nedir almam gereken

[QUOTE=Explain]Size kim dediyse hiç bile bilmiyor yada petshopçu. 1 japon için en az 40 lt gerekir. 10 lt akvaryuma pipo filtre alıp bol bitki koyup karides cenneti yapabilirsiniz. Uygun değil ama 1 betta da olabilir. [/QUOTE]

Bana da mantıksız geldi o yüzden deneyimli kişilere sormak istedim
Japon Balığı
Çok zor olsa da kabluğamın akvaryumu kurmuştum ama şimdi oğlum için bir balık akvaryumu kurmak istiyorum bu işi bilen birinden yardım istiyorum akvaryumculara sordum kimisi 10lt bir çöpçü bir vatoz 4 Japon olur dedi bir tane fitre motor yeterli dediler bana mantıksız geldi
Bir başkası 1-2 lt fanusta 4-5 Japon balığının yaşayabileğini söyledi hafta bir su değişimiyle yok artık dedim amacım oğluma güzel bir meşgala bulmak. Bunu yaparken hiç bir canlıya işkence yapmak istemiyorum.
Şimdi benim gereksinimleri nedir bu arada Japon balığı şart değil başka bir tür de olur her türlü öneriye açığım.
Ben her şeyi ile sıfırdan bir akvaryum kuracağım.
Küçük bir çocuğun en büyük hayali gerçekleşmiş olacak.
Şimdi den önerileriniz için çok teşekkür ederim
Su Kaplumbağamın Kabuğunda Beyaz Lekeler
Öncelikle Adana yaşıyorum yılın 4 mevsimi güneşli olduğundan lamba tavsiye edilmedi renkli taşlara gelince fotoğraftaki balkona çıkarken kullandığımız fanusu ve taşlar ben aldığımda içinde vardı hem de daha çoktu her gün 2-3 saat balkona çıkartıyorum arınmış su kullanıyorum.
Akvaryumunu çok zor temin ettim benim çevremde hep balıklara yönelik akvaryum var.
Yem oralak Tetra gammarus ve ahm turtle sticks food kullanıyorum sabah ve akşam afiyetle yemeğini yiyor. Yemeğini düzenli olarak yiyor.
Aldığımda uykudaydı mevsim kıştı uyanmayabilir dediler. İlk ay sabırla bekledim. Her gün yemini verdim akvaryumun bakımını ve temizliğini yaptım. Uyanık olduğu zaman artıkça ben çok mutlu olmuştum. Yaramaz eve geldiği gün sipariş ettiğim akvaryumu geldiğinde onu kurup içine suyla bir hafta beklettim sızıntı var mı? Ya da herhangi bir zararlı madde var mı diye baktım. 1-2 gündür oluşan lekeler beni çok üzüyor. Ben kaplumbağamı ihmal edecek olsam zaten uykuda bu yaşamıyor deyip iade ederdim ne olduğunu bilmeden yargılamayın. Onu önemsemesem uyanması için uğraşmazdım ya da pet shop tavsiyesine uyup ona yaptığım bir çok şeyi yapmazdım. Mağaza sahibi suyuna kaynamamış su eklememi bile önerdi. Ama bana mantıksız geldi ben hep değişim suyunu oda sıcaklığında olması gerektiğini düşündüm akvaryumu gelene kadar 3 güne bir değiştim. Bana hafta bir değişmem gerektiği söylendi

Mantar olsa koku olması gerekmez mi koku yok mantar olsa ağrısı olur ağrısı yok ki rahatlıkla yürüyor yüzüyor


[EDIT]Tututosbik,2019-08-21 08:26:33[/EDIT]
Su Kaplumbağamın Kabuğunda Beyaz Lekeler
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217094/200820192110401.jpg[/IMG]

Üst kabuğun ortasında

[QUOTE=Tututosbik][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217094/200820192110401.jpg[/IMG]

Üst kabuğun ortasında[/QUOTE][QUOTE=Tututosbik]Yaklaşık 9 aydır beslediğim bir kaplumbağam var lekeler beni korkutuyor sebebi ne olabilir?[/QUOTE]
Su Kaplumbağamın Kabuğunda Beyaz Lekeler
Yaklaşık 9 aydır beslediğim bir kaplumbağam var lekeler beni korkutuyor sebebi ne olabilir?[EDIT]Tututosbik,2019-08-20 16:50:18[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.