ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
glorfindel
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Şubat 2007 00:56
Son Ziyaret:
11 Mart 2008 20:15
Toplam Mesaj:
19 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yusuf Can KAYA
Doğum Tarihi:
22 Kasım 1986
Yaş:
37
İl:
Istanbul
Meslek:
Felsefe Talebesi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yusuf Kaya

SON 10 MESAJI

El Yapımı Dış Filtre
Arkadaşlar,
Ben bu filtreyi yaptım ve içini de filtreleme seçenekleri forumunda sabitlenen, "filtre malzemelerini ucuza temin etmek" başlığındaki malzemeyle doldurdum. Size de tavsiye edrim.
El Yapımı Dış Filtre
Sağolun. Beyaz bez örterseniz ışığı yansıtır; ama şimdi aklıma geldi alüminyum folyoyla kaplanabilir hem istediğimiz zaman çıkrabiliriz hemde ışık çekmez tabi görüntüsü hoş olmayabilir. İyi günler.
El Yapımı Dış Filtre
Meriç bey filtreyi yaptım ve takriben 1 aydır kullanıyorum. Emeğiniz ve paylaşımınız için sağolun. İlk sorun kabloyu silikonlamada oldu, benim bidonda akıtma deliği yoktu havyayla açtım silkon sızdırma yaptı sıcak silikona masraf etmemek için taharet parçalarından artan pvclerin ufak bir parçasını havyayla eriterek iç kısma sıvadım ve üstten-alttan silikonla kapladım.(hem fazladan önlem hem de kimyasal salınıma karşı) Hortumlar sanırım bir iki mm geniş oldu çünkü kelepçeyi ne kadar sıksam da su sızdırması yaptı, ben de teflon bantla sorunu giderdim. Altına koyduğum sehpa çok uyduruk oldu, ileride güzel bir amortisör kutum var onu çıtalar ve kontrplakla içten güçlendirip raflı bir sehpa yapmayı düşünüyorum. Şu anda bir sorunum var, 60 lt.lik akvaryumun yükseklik kısmındaki silikonun ayrılması: zamanla yıpranma ve kapağın bir-iki milim genişliği neden oldu;  tamiri beklemesi bir yana: tavsiyeniz varsa memnun olurum şu anda 20 lt.lik bir şeyle idare ediyorum, hortumların ve bidonun şeffaf olması yüzünden bidonun pencereye bakan kısmı ve hortumlar direk gün ışığı almamasına rağmen pencereye yakın olması hasebiyle algle doldu. Opak malzeme kullansak içini göremeyeceğiz. Hortumlara kılıf dikmeyi ve bidona kılıf yahut kutu ayarlamayı düşünüyorum. Siz böyle bir sorunla karşılaştınız mı? glorfindel2007-04-17 01:14:05
Dış Filtrelere Pratik Güvenlik Sistemi

Üstten açılacak delik ön filtre olarak sünger kullanımını imkansızlaştırır sanırım çünkü su kolayı seçer yukarıdan girer.

Türkiyedeki sular çok kireçli
Kaynatılmış su da kullanılabiliyormuş galiba makalelerde okumuştum.
Filtre Malzemelerini Ucuza Temin Etmek
Merhaba, verdiğiniz bilgiler için sağolun. Birçoğu diy bölümünde olsa da derli toplu bulabilmek güzel. Yanılmıyorsam katman sıraları aşağıdan (su girişinden) yukarıya doğru. Ben şunu sormak istiyorum aktif karbon temelde kömür, nasıl işlendiğini bilmiyorum, odun kömürünü (mercimek, nohut büyüklüğünde olabilir, belki?) parçalayıp yıkayıp tül kese gibi bir şeylere koyduktan sonra kullanabilr miyiz ve hangi kata koymalıyız? Yıkamak yetmezse kök gibi kaynar suda bekletebiliriz belki. Zira bir yazıda hayvanların, özellikle maymunların zehirlenmeye karşı odun kömürü yediklerini okumuştum ve acil durumlarda insan dahi kullanabilirmiş ve bu hayvanlar için oldukça yararlı ve koruyucuymuş. Fikirlerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler. glorfindel2007-3-3 1:10:46
Basit Artemia çıkarma
Bir de bu ölçü kaç balık için (yarım çay kaşığı), 5 cm ve altı balıklarım var (canlı doğuran)
Basit Artemia çıkarma
Şişenin içinden hava hortumuyla sifon yapsak olur mu?
Pimaş borudan dış filitre (Resimli)
Alaşımlar da bileşikler gibi unsurlarından farklı özellikler gösterir. Mesela amalgam (civalı alaşımlara denir) diş dolgusu gümüş ve civadandır ama kimse bugüne kadar dolgudaki civadan zehirlenmemiştir çünkü gümüşle girdiği etkileşim sonucu zehirleyiciliğini kaybeder. Dozaşımında balıklar için zehirli olan bakır pirinçte zararlı olmayabilir; ama ayrıca pirincin bir zararı var mı bilmiyorum. Tesisatta kullanılıyor; ama bakırda kullanılıyor sonuçta balıklarımızın vücut ağırlıkları düşük, organizmaları farklı ve iptidaî canlılar.
Pimaş borudan dış filitre (Resimli)
Sarı denilen şey, pirinç alaşımı oluyor ve "bakır+çinko"dan oluşur.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.