ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Coderfx
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
8
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Nisan 2020 12:32
Son Ziyaret:
10 Temmuz 2020 23:10
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali Uz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ali Uz

SON 5 MESAJI

Ahm Yemleri Hakkında
Utku bey gerçekten iyi işler çıkaran başarılı biriydi. Naturel yemleri büyük bir firma sponsor olup devam ettirebilse çok güzel olurdu gerçekten.

[QUOTE=Carl]
Daha iyi olabilirdi şimdi 2 tane yem üreten Türk firması mevcut bende isterim kendi üreticilerimi desteklemek hatta bu benim gurur kaynağım olur ki Utku beyin Naturel yemi mükemmel ve ötesiydi baş parmağımın boyutuna yakın yarasa kulak salyangozum olmuştu o derece kaliteli yemdi neyse konu dağılmasın Artakua kullanmadım yorum yapmam yanlış olur ama AHM için konuşursak sınıfta kaldı benim için.[/QUOTE]
Giant Moss Ball
Dıyarbakır karpuzu gibi maşallah sübanallah [:D]
Goldfish.yine,yeni,yeniden (sayfa 318)
mangrow ve fern müthiş görünüyor Kadir hocam özelmiştik senin efsane goldfishleri , başarılar.
Yosun Sorununa Format Atmak.
Evet arkadaşlar, daha önce buradaki tüm önerileri tatbik etmeme rağmen sakal yosunundan kesin olarak kurtulamamıştım.
Lokal olarak oksijenli su uygulamak veya göztaşı ilave etmek vs. bunlar sadece geçici çözüm oldu ve hızla geri geldiler ve çoğaldılar.

uzun süre mücadelelerim sonucu gözü karartıp tankı formatlamakta çare buldum. 150*50*60 ölçülerinde low-tech bir tanka sahibim.
Öncelikle balıkları ve bitkileri bir kovaya ayırıp tankta canlı kalmadığına emin olduktan sonra 400 litre tanka 1 litre saf çamaşır suyunu boca ediyoruz.
iç ve dış filtreler dahil tüm tertibat çalışır durumda kalmalı ki bunlar içinde yosun sporu vs. varsa onlarıda topyekün imha etmeli.
yaklaşık 1 saat boyunca bu şekilde çevrim yaptıktan sonra suyu kafa motoru yardımıyla komple boşaltıp, çeşmeden 400 litre temiz suyu tekrar akvaryuma basıyoruz.
hem çeşme suyunda ki kloru hemde akvaryumda kalan (kumda vs.) muhtemel çamaşır suyu artığını nötralize etmek için yaklaşık 50 gram sodyum tiyosülfat pentahidrat ve 50 gram edtayı eritip suya boşaltıyoruz. Bir sürede bu şekilde çevrim yapıp yaklaşık 15-20dk sonra balıkları tekrar akvaryuma alabiliyoruz. evet bu şekilde tamamen yosun ve tüm zararlılarlan kurtulmuş tankı sıfırlamış oluyoruz.
tanktaki bitkileri ve dekorları tekrar tanka dahil etmeden önce bi süre çamaşır suyuyla 1/20 oranda sulandırılarak banyo yaptırmakta fayda var. zira bunların üzerinde sakal yosunları ve sporları kalmış olabilir.

evet bu şekilde bu illetten kesin olarak kurtuldum şu an 2 ay geçti bu işlemin üzerinden ve çok şükür ne camlarda ne hagen kum üzerinde ne de bitkilerde tekrar sakal yosunu oluşmadı.
bu illetle mücadele edip kesin çözüm arayanlara yol göstermesi bakımından burada paylaştım. herkese keyifli hobiler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.