ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
diablo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Şubat 2007 17:00
Son Ziyaret:
04 Ekim 2017 15:47
Toplam Mesaj:
46 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
MURAT ARDIÇ
Doğum Tarihi:
23 Şubat 1983
Yaş:
41
İl:
Istanbul
Meslek:
BAKIM-ONARIM
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

MURAT ARDIÇ

SON 10 MESAJI

Herşey Sıfırdan Bitkili Akvaryum Kurmak İstiyorum
  Merhaba Metin bey, diğer yorum  yapan katılımcılar gibi bende 60 X 70 ölçülerinin bitkili için çok fazla olduğunu düşünüyorum, amaç diskus veya ciklet beslemek olsaydı verdiğiniz ölçüler çok uygun olurdu.
Bence max. ölçüler 130x55x55 olmalı. Hem müdahale kolay olur hemde 130cm kapağın içine 120cm lik T8 floresanlar tam uyar. Tabiki yaptığın zaman uzun süre idare etmeli ama bitkilide önemli olan peyzajdır 5lt akvaryumu bile 200mt akvaryumdan güzel yapanlar var (nasıl yapıyolarsa ben bir türlü beceremedim :) ) uluslar arası yarışmalarda bile profesyönellerin tankları sizin verdiğiniz ölçüler kadar büyük değil. Birde 70 cm derinlik demişsiniz, 60 cm den sonra görüntüde bulanıklık oluyo diye duymuştum. İnşallah gönlünüze göre bir akvaryum çıkar ortaya.
160x60x60 için 1 adet challenger ın tek başına yaşaması ?
Evren bey, bu balıkların doğal ortamı bildiğim kadarıyla bulanık sular, bu nedenle parlak ışığı sevmiyorlar ve benim balıklarda olduğu gibi  karanlık bir odada sedece bazen ışıkları açıp beslerseniz arkadaşların dediği gibi vücudunu cama ve dekorlara çarpıyor. Ben 4 edet balığı aldığımda kılıçkuyruk kadarlardı sattığımda 45cm kadarlardı aradaki süre 9 ay. Etle beslemeye çok küçükken başlayabilirsiniz, küçük kesilmiş tavuk parçalarıyla, ciğer vs. .Tuzlu su balıklarıyla beslemeyi tavsiye etmiyorlar, çok yağlı olduğu için fazla yağlanmaya sebep oluyormuş. Ama ben pazardan satılmayan küçük hamsilerle besledim pek bir zararını görmedim, tabi arasıra tavuk, karides bazende hazır kuru yem veriyordum.
Gerisi size kalmış.
160x60x60 için 1 adet challenger ın tek başına yaşaması ?
Merhaba Evren bey, söylememe gerek yok zaten araştırırken görmüşsünüzdür akvaryumda beslemeyin diyorlar. Ben 9 ay boyunca 4 adet balığı 120x50x40h akvaryumda besledim. Sizin akvaryumun boyutları 2 balık için gayet uygun bence, hem görsellikde daha iyi olucaktır. Tek bir önerim var balığı orta derece ışığa ve insana alıştırmaya çalışın yoksa benimkiler gibi çok az ışık ve insan görürlerse ürkek olular pek bir örselliği kalmıyo bu durumda.
Farklı bir kum hakkında
Yorumunuz için teşekkür ederim. Akvaryumu kurmaya başlayınca forumda paylaşıcam sonuçları da hep beraber görürüz artık. 
Farklı bir kum hakkında
Kum tanecikleri hagen kumdan biraz daha köşeli gibi görünüyor ama boyutları benziyor sanırım.
Farklı bir kum hakkında
Öncelikle herkeze selamlar, çalıştığım iş yerinde yüzey kumlama işi yapılıyor (bilmeyenler için, metalin üzerine basınçlı hava ile kum püskürtülerek yüzey birnevi zımparalanmış oluyor). Bu işlemde kullanılan kum çok hoşuma gitti, siyah, hagen kuma benziyo ama daha mat renkte. Bu kumdan bir avuç yıkadım ve kuruduktan sonra üzerine hidroklorik asit damlattım ve sonuç olumlu, en ufak bir fokurdama olmadı ki çok kuvetli bir asittir. Kum hakkında bildiğim tek şey tuzlu su yakınlarından elde edilmediği. Sizce bu kumu yeni kuracağım bitkili akvaryumda kullansam bir sakıncası olurmu ph falan gibi.
 
Şimdiden herkeze teşekür ederim yorumlar için.
Challenger ile Bakılabilecek Türler Nelerdir?
Serkan beye katılıyorum çok çabuk büyüyorlar hemde çok. Ama ağzına sığamıyacak olan balıklara karşı tehlikeli değildir çünkü dişli bir balık değil sadece tek lokmada yutabileceği balıklara karşı zararlıdır.
Ben tersyüzen çüpçü(büyük boy) vatoz ve müren balıkları ile birlikte 9 ay besledim hiç bir sorunda yaşamadım.
Challenger ile Bakılabilecek Türler Nelerdir?
Challenger ile birlikte ağzına sığmıyacağı tüm balıkları besleyebilirsiniz. Yeterki gednişlik veya uzunluk bakımından yutamıyacağı boyda olsun. Ama unutmayın ki kendisinin yarısı büyüklüğündeki balıkları kolayca yutar :)
Challengerım kendinin yarısı kadar astronotu yutmuş !
:) Geçmiş olsun. Sindirir merak etmeyin ama 3-4 gün sonra aynı büyüklükte başka balığınız varsa sıra ona gelicektir, önlem alırsanız iyi olur. benim kedi balığım arkadaşımın akvaryumunda duruyodu 3 adet cichilid i miydeye indirmişti :) 
Partikül Sorunu
Reşat bey merhaba,
Dış filitreniz de karbon kömürü kullanmanızı tavsiye ederim. Hem suyun berraklığı konusunda hemde partiküller konusunda çok faydasını görüceğinizi düşünüyorum.
İnşallah istediğiniz görselliği elde edersiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.