ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tozkanseri
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
99
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Şubat 2021 13:51
Son Ziyaret:
01 Eylül 2023 08:11
Toplam Mesaj:
58 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
barış bayrak
Doğum Tarihi:
30 Mayıs 1993
Yaş:
30
İl:
Istanbul
Meslek:
Gıda Kontrol Laboratuarı'Pazarlama ve N
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Balıklar doğurdu, akvaryum kalabalık barış bayrak

SON 10 MESAJI

Blackwater Girişimi
[:)] [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229781/230420232345381.jpg[/IMG]


Arkadaşlar son güncelin videosunu editleyip linkledim. Konu bayadır güncellenmemişti fırsat bulamadığımdan. Yakın zamanda 15 adet ember tetra 10 adet de neon eklemesi yaptım. Bu sırada ilk kurduğum dönem aldığım Neon tetralar ardarda öldüler, 4 gün boyunca. Öyle zannediyorum zamanları doldu, hastalık durumu saptamadım çünkü.
Linki bırakıyorum, herkese keyifli hobiler dilerim. [:3]


[VID]https://www.youtube.com/watch?v=c5P28_CgMpY&ab_channel=Bulan%C4%B1kSu[/VID]
Blackwater Girişimi
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=EaLbPcLRe60&ab_channel=Bulan%C4%B1kSu[/VID]

Merhaba arkadaşlar son güncelimde böyle tatlı tatlı takılıyorlar. Bu kadar uzun direneceğini sanmıyorum, neredeyse hiç kayıp vermeden tüm dostlarım huzurla yaşama devam ediyorlar.
Gondor | Blackwater
[QUOTE=ArifhbsAquatics]Kurulum güzel olmuş, hayırlı olsun. Tankınızdaki betta her ne kadar seçici üretimle çoğaltılıp şebeke sularına toleranslarıyla bilinseler de, tasarımda kullandığınız kayalar ve deniz kumu suyu bu küçük dostumuz için çok sert bir kıvama getirebilir. Yorabilir.

Meşe dallarının üzeri sanırım çürümeye başlamış kabuklarla dolu. Aşırı alg ve fungus oluşumu tetikleyecektir. Yeri gelmişken, çamgillerden ve zeytin familyası dışında kalan, meyve veren hemen hemen her ağacın dalları, kökü ve yaprağı rahatlıkla kullanılabilir. Suya humin ve tannik asit verirler. Bunu yaparken çürümeleri gerekir ve bu doğaldır. Her ahşap suda çürür; kimi kısa kimi uzun vadede.[/QUOTE]

Her ne kadar yeterli olmayacağını bilsem de 8 gün kadar bulunduğu poşetin içine ekleme yapıp alıştırmaya çalıştım, sertlik olgusunu ne kadar absorbe etti bilemiyorum şimdiye kadar 3 ya da 4 kez emin değilim 3/1 su değişimi yaptım. Bu süreçte gözlemlediğim kadarıyla betta olduğunca aktif ve huzurlu görünüyor. Tabi dili olmadığından esasen bir derdi var mı yok mu algılayamıyorum fakat farklı davranışlar sergilemedi.

Alg oluşumunu takip ediyorum ve zannımca bahsettiğiniz kadar seri bir yayılma oluyor. Camları zaman zaman temizliyorum, içeride daha doğal bir görünüm elde etmediğimi söyleyemem. Bu demek oluyor ki evet dallar çürümeye başlamıştı.
Gondor | Blackwater
[QUOTE=giyotyn]
Estağfurullah, üstad falan.
Ben de erik dalı deniyorum, demin başlık da açtım bunla ilgili. Önceki gün koydum. Erime çürüme vs olursa ben de meşe kullanırım bundan sonra.[/QUOTE]

Sen söyleyince baktım hocam konuya denk gelip, erik dalı hiç denemedim zannetmiyorum bir salınım olacağını ama hatırladığım kadarıyla reçine oluşturabilen bir gövdesi vardı. Test etmiş olursun, konuyu takipteyim, bir terslik olması durumunda bilgilendireceğini umuyorum.
Gondor | Blackwater
[QUOTE=giyotyn]
Dişilerin böyle süslü yüzgeçleri yoktur.
Hayırlı olsun güzel bir kurulum. Umarım doğadan topladığınız dallarla ilgili sorun yaşamazsınız.[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim üstadım. Ana tankımda ortalama 1.5 yıldır meşe dalları bulunuyor ve hiç bir problem yaşamadım. Canlılarımda eksilme dahi yok. Eğer düşünen ama çekinen arkadaşlar varsa, denk gelirlerse bu yorum meşe dalını temizledikten sonra istedikleri gibi dahil edebilirler.
Gondor | Blackwater
[QUOTE=whoami]Crowntail erkek, yakında karides bırakmaz [/QUOTE]

Hocam erkek olduğunu nasıl anlıyoruz?
Gondor | Blackwater
[B]Ölçüler: 40x35x25
Canlı Türleri: Betta (Türünü bilen arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim) 4 adet karides, adi salyangoz, tespih böceği(hala canlılar mı bilmiyorum)
Bitki Türleri: Bacopa, ludwigia repens(tahminimce)
Tankın Yaşı: 1 ay
Filtrasyon ve Işıklandırma: Minik bir iç filtre, günışığı led.
Tasarım ve Dekorasyon: Meşe odunu, siyah kum, meşe, çınar, ceviz yaprakları, meşe palamudu.[/B]


[VID]https://www.youtube.com/watch?v=KdHW8w1I_TM&ab_channel=Bulan%C4%B1kSu[/VID]


Herkese keyifli hobiler diliyorum. Video çekebilecek miyim, editte problem yaşayacak mıyım, altyapı üretebilecek miyim, doğru düzgün bir değer oluturabilecek miyim acaba kaygılarını güderken dedim ki abi başla bi, Ya Allah dedim ve başladım. Karadeniz seyahatimde, Giresun ilinin bir plajının kumunun siyah renk olduğunu görünce dedim burdan biraz kum almalıyım. İlk defa orada böyle bir kum gördüm bu arada. Onun dışında Belgrad ormana gidip odun parçaları, taşlar, yapraklar topladım ve geldim her şey hazır gibiydi. Bu akvaryumun suyunu ana tankımdan bakteri kültürü oluşumu için 3/1 kadar su çektim, yapraklardan ve palamutlardan çayımı hazırladım ve kurulumu bitirdim. Beta çok hoşuma gitti fakat türünden emin değilim daha önce beta grubundan bir balıkla arkadaşlık kurmak fırsatım olmamıştı. Umarım beğenirsiniz. Bütün dostlarıma sağlıklı ve keyifli hobiler dilerim.

Lepistese Blackwater Olur Mu
Dostum lepistesin doğasında blackwater var mı yok mu onu bilmiyorum bilen bir arkadaş mutlaka destek olmalı yalnız lepistesler karideslerin yavrularını tüketir popülasyon yok olur kısa sürede.
Vernik Kullanımı
Arkadaşlar merhabalar, umarım balıklarınız sağlıklıdır, umarım sumpınız sorun çıkarmıyordur, umarım hydra tarzı parazitler başınıza bela olmuyordur, umarım en sağlıklı şekilde hobinize devam ediyorsunuzdur.

Birkaç konuda bilgisi olan yahut deneyimleyen arkadaşlardan bilgi almak istiyorum. Elimde bir kaç parçalanmış çınar ağacı, üzüm ve meşe kökü artı odunları var. Bu ürünleri vernikleyip akvaryumda kullanmak istiyorum. Alabileceğim maksimum zarar nedir, balıklarım zarar görür mü, deneyip balıkları zarar gören arkadaşlarım var mı ya da önerebileceğiniz bir marka var mı? Bütün bunları canla başla merak ediyorum. Yardımlarınızı, yorum ve desteklerinizi bekliyorum. Herkese müthiş keyifli hobiler dilerim.
Akvaryum İle Aynı Odada Uyumak
Sump kullanıyorum, gayet başarılı bir şekilde sadece odada minik bir şelale varmışçasına bir gürültü oluyor. Odaklandığım zamanlar rahatsız olmuyor değilim fakat genel olarak genel olarak gerçekten çok hoş bir ambiyans katıyor. En sessiz anlarda bile ev yaşıyormuş gibi bir his.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.