ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
batuhan0890
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Mart 2021 21:16
Son Ziyaret:
18 Mart 2021 21:18
Toplam Mesaj:
6 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
batuhan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

batuhan

SON 5 MESAJI

Zebra Danio Hakkında Ve Ölümler.
Valla geçmiş olsun bende danio bakıyorum. Şuanlık kavga yok arada kovalamaca oynuyorlar o kadar [:)))]
Zebra Danio
[QUOTE=erkanmazici]

Bu işin sırrı, çok sayıda farklı farklı yem kullanmak. Zebra Danio'ların ağız yapılarına bakarsak, ağzın yukarı doğru olduğunu görebiliriz. Bu durumda pul yem uygundur, ama küçük granül yemler de alabilirsiniz. Ben pek marka ayırmıyorum. Yerli markalar hakkında negatif konuşanlar var ama ben onları da kullanıyorum. Tek ve çok miktarda yem yerine, azar azar çok sayıda yem almak daha mantıklıdır. Kutudan bölerek satanlar var. Araştırarak güvenilir olanları bulabilirsiniz. Onlardan mesela 50'şer gram birkaç çeşit yem alabilirsiniz. Pul, küçük granül ve kurutulmuş yemlerin hepsi olur.

Birden fazla canlı yemi kurutulmuş olarak satıyorlar. Tubifex, su piresi, artemia ve kan kurdu. Ayrıca kurutulmuş Gammarus da satılıyor. Gammarus pek tercih edilmiyor ama ben veriyorum. Gammarus diğerlerine oranla daha ucuz fiyata satılıyor. Elimle ufatarak veriyorum. Onun dışında kurutulmuş yemlerin hepsini kullanabilirsiniz. Protein ağırlıklı olan bu kurutulmuş yemleri haftada 2-3 kez vermek iyi olur. Daha fazla vermeye gerek yok.

Üretmek için balıkları ayırmayı düşünürseniz, bu arada canlı yem ile bir iki hafta beslemek performansı artıracaktır. Canlı Su piresi ya da Artemia ile besleyerek balıkların kondisyonunu artırabilirsiniz.

[/QUOTE]

Teşekkür ederim hocam :)
Zebra Danio
[QUOTE=Leof]Zebrala daniodan tek tur olarak bol bitkilide sans eseri yumurta aldim kolay baliklar canli yemde vermedim sadece renkli pul yemler ama artemia ile cok daha verimli olacaktir [/QUOTE]

Teşekkür ederim. Evet biliyorum kolay yumurta döküyorlar ama şuan ki kullandığım yem çeşitlilik olarak az gibi artemiayı bakacağım :)

[QUOTE=erkanmazici]Ne kadar çok farklı yem kullanırsanız o kadar iyi. Kaliteli markaların protein ağırlıklı yemlerinden alabilirsiniz. Günde 2 ya da 3 kez, birkaç dakika içinde tüketecekleri kadar yem vermeniz yeterli. Çok fazla yem vermeyin. Zebra Danio gibi küçük balıklarda, az yem vermekten değil çok yem vermekten korkun. Aç kalmazlar, merak etmeyin.[/QUOTE]

Peki sabah pul yem akşam kurutulmuş yemlerden versem böyle olur mu yoksa kurutulmuş yemi haftada 1-2 kere mi vermek gerekiyor. Zararı olur mu sürekli kurutulmuş yem vermenin. Olmazsa kurutulmuş artemia ve kaliteli bir pul yem alayım diyorum iyimidir hocam.
Karides Kabuk Hastalığı ?!
Geçmiş olsun ne olduğunu bilmiyorum sadece tavsiyem olacak belki yapıyorsunuzdur. Ölen karidesleri gördüğünüz gibi çıkarın hastalık falan varsa öteki karideslere bulaşmasın.
Zebra Danio
Zebra danio balıkları için üremeye teşvik eden en uygun yemler hangileridir.

Araştırmalarıma dayanarak böyle bir yem düzeni yaptım uygun mu bilmiyorum. Daha iyi ve ucuz seçenekler varsa yazabilirsiniz.

https://www.hepsiburada.com/jbl-novo-color-balik-renk-pul-yemi-100-ml-16gr-p-HBV00000KQEZ1

https://www.hepsiburada.com/jbl-novo-fil-kirmizi-sivrisinek-larvasi-250-ml-pm-pttym30270

Bu yemleri ne sıklık ve sırayla vermem gerekiyor onlarıda söylerseniz sevinirim :)

Şuanlık petshoptan aldığım markasını hatırlamadığım pul yem kullanıyorum.[EDIT]batuhan0890,2021-03-16 21:43:47[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.