ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Davut
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Mart 2007 18:45
Son Ziyaret:
18 Mart 2016 12:47
Toplam Mesaj:
119 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Davut YÜKSEL
Doğum Tarihi:
21 Mayıs 1971
Yaş:
52
İl:
Ankara
Meslek:
Yataş bayii, filolog.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


120-50-60 Bitkili Discus

SON 10 MESAJI

150x60x60 Akvaryum Yapımı (Yeni Fotoğraf Sayfa 5)
Arda bey bence ön ve arka camlarınızın 2 cm daha yüksek durmazı daha iyi bir fırsat oluşturmuş gibi görünüyor zira yanlarda kalan boşluklara kayıt kestirip oraya 2 kat kuşak uygulayabilrsiniz. Ben de  bir akvaryumumda bu şekilde desteklemiştim gayet de iyi oldu.Bir düşünün isterseniz.
Suyun ph değeri
Ersin bey öncelikle ne amaçla suyun ph ını düşürmek istiyorsunuz ona bakmak lazım. Eğer üretim düşünmüyorsanız suyunuzun ph değerleri iyidir. Yok üretim düşünüyorsanız bir ozmoz aleti edinin derim. Kimyasallarla yada torfla hem zahmetli hemde uzun vadede pahalı olur. 
Ramirezi :(
    Bence ramirezi de fazla ısrarcı olmayın, yok illa bakacağım diyorsanız bir ozmoz edinin ve suyun ph ını düşürün.
Onun yerine Bolivian ram bakabilirsiniz. İki tür birbirinin neredeyse aynı ama tek bir farkla diğeri çok daha sağlam. Ben şu anda 6 adet besliyorum, tankımda 6 adet büyük discus 8 macracantha, neon vatoz ve sae var. su ph ı 8 civarına. Gayet sağlıklılar. Tavsiye ederim.
makrakantam saklanıyor
Macracantalar bence seyri en güzel balıklardan ancak saklanabilecekleri alanları ne kadar çok olursa o kadar keyifli olurlar. Tabi sayıları en az 6 adet olmalı bence çünkü sürü balıklarıdır. Bazen hareketliliklerine şaşırabilirsiniz. hava çıkışında yada iç filtrenin oluşturduğu akıntıda yukarı aşağı dans etmeleri harika bir gösteri oluşturuyor.
    Beyaz beneğe karşı hassas oldukları için dikkat edilmesi gerekir.   
Atman ın servisi varmı ?
Daha önce kimse atman servisi yada ithalatçısı ile irtibata geçmedimi ?
camlar arasında bırakılan silikon payı
Konuyla ilgili olarak incelediğim bütün  yurtdışı ve yerel sitelerde profesyonel olarak yapılan akvaryumlarda silikon payı bırakıldığını gördüm. Genelde bir kibrit çöpü kullanıldığını söylemeliyim; ebat büyüdükçe tabiki kuşaklar atılıyor ve sayısı artıyor ama silikon payı olarak bahsedilen iki cam arasındaki boşluk mutlaka var. 
Atman ın servisi varmı ?
    İrfan bey maalesef lambanın içine girdiği cam tüp kırıldı, lamba olsa kolay gerçekten neredeyse bu malzemeyi satan herkeste bulunuyor. Yine de çok teşekkür ederim size.    
Atman ın servisi varmı ?
Arkadaşlar; bundan yaklaşık bir yıl önce  aldığım Atman marka uv nin ampulunun girdiği camı kırıldı. Bu marka ile ilgili sıkıntı çekeceğim gibi çünkü servisini henüz bulamadım. Bu konuyla ilgili araştırma yapmış olan arkadaşlardan yardım bekliyorum, bahsi geçen camı nereden bulabilrim?
"Kolay Dip Çekimi- Ağzınıza Su Kaçmasın
    Arkadaşlar ben hep sifonlama yaparken akvaryum hizasından yüksekte duruyorum, hortumun ucu ağzınızla çekim yapacağınız kısım su seviyesinden daha yukarıda oluyor. Hortumun geriye kalan kısmını akvaryumdan daha aşağıya  sarkıtıyorsunuz , yani hortum akvaryumdan çıkınca yere kadar iniyor fakat hava çektiğiniz ucu yukarıda kalıyor. Şimdi hortumdaki havayı biraz aldığınızda su aşağı doru akıyor fakat siz daha yukarda durduğunuz için su ağzınıza gelmiyor. Suyu akvaryumdan aşağı aşırınca elinizle hortumun ucunu kapatıp tekrar hava girmesini engelliyorsunuz, sonra ucunu kovaya koyduğunuzda tekrar akmaya başlıyor. Gayet basit.
    Ben bu şekilde yapıyorum ve kullandığım hortum 6 metre  doğrudan lavaboya yada balkondaki damacanalara akıtyorum. Dip temizliğini yaptıktan sonra vantuzla hortumun ucunu çekeceğim seviyede sabitliyorum, böylece her defasında sabit %20 su çekmiş oluyorum. Saygılar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 31 Online Kullanıcı, 17 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.