ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
frtna
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Nisan 2022 15:20
Son Ziyaret:
24 Şubat 2024 10:00
Toplam Mesaj:
10 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
1 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Harun
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Çanakkale
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Harun

SON 8 MESAJI

Kaya Parçalarını Yapıştırmada Önerileriniz Nedir
Merhaba arkadaşlar, bende ufak lav kayası parçalarını birleştirerek farklı şekiller elde etmek istiyorum, bunun için hızlı yapıştırıcı kullanmam sorun olur mu acaba, bazı kişiler hızlı yapıştırıcının sprey kısmını kullanmayın demiş forumda ama izlediğim bazı videolarda direkt olarak sprey kullandıklarını gördüm. Bu konuda tecrübesi olan birileri bilgilendirebilir mi acaba? Şimdiden teşekkürler. [EDIT]frtna,2024-01-16 17:45:41[/EDIT]

Merhaba arkadaşlar, bende ufak lav kayası parçalarını birleştirerek farklı şekiller elde etmek istiyorum, bunun için hızlı yapıştırıcı kullanmam sorun olur mu acaba, bazı kişiler hızlı yapıştırıcının sprey kısmını kullanmayın demiş forumda ama izlediğim bazı videolarda direkt olarak sprey kullandıklarını gördüm. Bu konuda tecrübesi olan birileri bilgilendirebilir mi acaba? Şimdiden teşekkürler. [/QUOTE]
Neden Balık Kaybı Yaşıyorum?
[QUOTE=the__legend]Merhaba
Excel kullanmayı bırakın ben buna bağlıyorum[/QUOTE]

Merhaba, excel kullanımının ne gibi bir zararı olabilir ki, kısırlık yapabilir mi ? [:?]
Neden Balık Kaybı Yaşıyorum?
[:((][QUOTE=akansu9]

Üstat değilim ben de sizinle aynı zamanlarda kurulum yaptım. Benzer şeyleri yaşadım/yaşıyorum. Her şeye rağmen sağlıklı bir şekilde yaşayan-büyüyen balıklarım da var. Bilhassa canlı doğuranlarda piyasadaki balıkların ilaç bağımlısı yapıldığını düşünüyorum. Hormon/doping/ geçici iç-dış parazit ilaçları vs. olabilir ama kesinlikle özellikle geçiş mevsimi yavrularında sıkıntı oluyor. Güvenilir hobicilerden aldığınız balıklarda ölüyorsa onlar belki bakteri çatışması vs. açıklanabilir ancak piyasadan alınan balıklar sahte balı ayırt etmek kadar zor ve şans işi bence. [/QUOTE]

çok haklısınız, maalesef akvaryumculardan alınan balıklarda kısa ve uzun vadede mutlaka problem çıkıyor, yalnız ben hobicilerden de alım yaptım ve büyük ihtimalle bakteri çakışması sebebiyle toplu kayıp yaşadım [:((]



[QUOTE=Aqua42]Akvaryumunuz oldukça doğal duruyor. Kullandığınız bitkiler suyu doğal filtre edecek cinsten. 8 yıllık canlı doğuran deneyimim ile şunu fark ettim: akvaryumcudan alınan balıklarda uzun vadeli bir hayat beklentimiz olmaması gerekiyor(elbette bunun istisnalarını çok yaşadım ancak genel tecrübem bu yönde).
Bunun başlıca sebepleri
* Akvaryumcularda satılan balıkların büyük çoğunluğu çok büyük hacimli havuzlarda yetiştiriliyor.
* Bu canlılar farklı şehir şebeke suyuna alıştığı için yaşadığımız şehirdeki su farkına adapte olamayabiliyor.
* Kısa zamanda çok ortam değişikliği canlıları strese sokuyor.

Odaklanılması gereken konu akvaryumcudan aldığımız balıklardan aldığımız yavrular olmalı. Kendi tankımızda doğup büyüyen balıklar hastalıklara, su değişikliklerine çok daha fazla tolerans gösterebiliyor. Bu yavruları büyütüp onların yavrusunu almaya başladığımız anda canlı doğuran için optimum noktayı yakalamış oluyoruz. Ayrıca akvaryumunuz için en uygun canlı doğuran türünü tespit edin ve o türe ağırlık verin. Kendi akvaryumumda her canlı doğuran türünü beslesem de örneğin moliler diğer türler kadar hızlı üreyemiyor ve yaşayamıyordu benim akvaryumumda. Bu durum zamanla bu türden vazgeçmeme sebep oldu.

Su değişikliğinde dinlendirdiğim suları akvaryuma serum hortumu ile veriyorum. Böylece canlılar daha uzun sürede gerçekleşen su değişikliğine adapte olabiliyorlar.

Çiftleşmeme sorunu çok ilginç. Aldığınız canlıları özellikle erkekleri en gençlerinden seçin. Her ne kadar gönül en büyük ve gösterişli canlıyı almak istese de en genç ve hareketli canlıyı almak her zaman için daha iyidir. Dişi seçimlerinizde biraz boy almış (çok değil) canlıları seçebilirsiniz çünkü ilk hamile olduklarından sonra boy almaları daha da zorlaşıyor.

Kaliteli yemler kullanın. Ben tetra pro algea, sera flora, discuslar için üretilen kaz ciğeri yemi (çöpçü ve vatozlar için yere hızlı düştüğü için avantajlı, canlı doğuranların yemesi için biraz ufalayarak vermek gerek), artemia kullanıyorum.

Ve gelelim en önemli noktalardan birine. Canlı doğuranlar yalnızca kendi aralarında bakılmalı hatta her bir tür kendi içinde bakılsa maksimum yavru verimi alırsınız (bu konuda lepistesler ve moliler yavru yememe konusunda daha iyidirler) Bu sebeple eğer akvaryumunuzda hala Gurami bulunuyorsa uygun bir tankı bulunan birine hediye verebilirsiniz. Bir ek parantez de balon moliler için; bu canlılar omurgası sakat olarak üretiliyor, bu nedenle hem ömürleri kısa oluyor hem de yaşamları boyunca acı çekiyorlar. Laboratuvar ortamında üretilen bu canlıları akvaryumuma hiç sokmadım bu sebeple. [/QUOTE]

Bilgilendirmeleriniz için çok teşekkürler, su değişimlerimi bende zamana yayarak yapıyorum, hava hortumu kullanarak ekliyorum suyu, balon molilerde böyle bir durum olduğunu bilmiyordum bundan sonra asla akvaryuma sokmayacağım bir tür oldu. Tek çeşit bakmak en iyisi tabii ki ama bir çok karma tankı olan tanıdıklarım var, çok daha ilgisizler ama hiç kayıpları olmuyor neredeyse ve üstelik çok daha karma türler besliyorlar. Moli ile birlikte duboisi maswa besleyen bir tanıdığım var sürekli yavru alıyor molilerden ve hiç yemiyorlarda yavruları, akvaryumu da yosundan gözükmeyecek vaziyette, hiç su değişimi de yapmıyor sadece filtre temizliği yapıp eksilen suyu ekliyor [:?]

Şuan için en büyük problemim yavru alamamak, yavruluyorlardır fakat siz görmeden yiyorlardır diyenler olacaktır mutlaka fakat kesinlikle sebep o değil, çünkü dişilerimin karnında hiç şişlik olmuyor.
Neden Balık Kaybı Yaşıyorum?
[QUOTE=MEZE]Harun Bey. Mükemmele yakın bir düzende ilerlediğinizi okudum. Okuduklarıma göre hiçbir kusurunuz yok gibi geldi bana.
Profesyonel akvaristler deneme yoluyla yardımcı olurlar umarım.[/QUOTE]

Teşekkür ederim, bende öyle umuyorum, sürekli araştıran birisiyim, bir çok hastalığı da araştırdım ama bendeki sorunu bir türlü çözemedim. 🙄
Neden Balık Kaybı Yaşıyorum?
Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık 350 litrelik yan sump sistemli bitkili bir akvaryumum var. Düzenli su değişimi yapıyorum. Su değişimlerinde minimum 2 gün dinlenmiş çeşme suyu kullanıyorum hatta çoğu zaman çok daha uzun süre dinlenmiş oluyor. Su değişimi yapmadan önce dinlenmiş suya hava hortumuda atıp bekletiyorum bir süre. Kullandığım suyun sıcaklığı akvaryumdakine yakın oluyor su değişiminin ardından su sıcaklığında maksimum 1°C sıcaklık farklı oluyor. Dijital termometre kullanıyorum. Akvaryumda yoğun miktarda pistia, tilki kuruğu, tütün, pelia moss ve mini anubias var, co2 kullanmıyorum, aydınlatma günde 8-10 saat açık kalıyor, bitki gelişimlerinde hiç bir sıkıntım yok hatta sürekli olarak satış yapıyorum. Fakat balık konusunda bir türlü düzen kuramadım. Aldığım balıkları akvaryuma aşılama yaparak koyuyorum ve hatta bunu hızlı bir şekilde de yapmıyorum saatlere yayıyorum. Fakat buna rağmen balıklarımı bazen koyduğum ilk haftalarda bazende 2-3 ay sonra kaybediyorum.

Su sıcaklığım 26 derecede sabit tropikal balıklar besliyorum, şu ana kadar blue grass lepistes, hb white lepistes, fantom plati, moli, balon moli, sterbai çöpçü, siyah cüce vatoz, colisa cüce gurami besledim ve hemen hemen hepsinde kayıplar yaşadım ve yaşamaya da devam ediyorum maalesef 😪

Bir diğer problem ise balıkların akvaryum ortamında hiç çiftleşmiyor olması, hamile olarak aldığım balıklar dışında hiç doğum gerçekleşmiyor, hatta normalde lepisteslerin aylarca çiftleşme ihtiyacı olmadığını da biliyorum ama bendekiler sadece geldiklerinde hamileyseler doğum gerçekleşiyor.

Farklı farklı akvaryumculardan ve hobicilerden balık alıyorum. Maalesef hepsinde aynı sonucu aldım.

Sump kısmında, elyaf, biyolojik sünger, eurostar aquaclay, seramik, lav kırığı, bioball, sıvacı süngeri, sera crystal clear elyaf mevcut.

Akvaryum içinde büyük lav kayası, flame wood ve çöl kütüğü var. Kum olarak en altta lav kırığı üstünde bazalt kum var. Toplam kum kalınlığı 7cm.

Kafa motoru venusaqua marka 1800l/s debisi var.

Sump kısmının su giriş kısmına pipo filtre de koydum, hem ön temizlik yapması hemde oksijen vermesi amacıyla.

Sıvı gübre ve excel kullanıyorum.

Kurulum yapalı 7 ay oldu.

Konu biraz uzun oldu ama yardımcı olabilmeniz için detay vermem gerekiyordu. Üstatlarımdan yardım bekliyorum, lütfen birisi nerede hata yaptığımı söylesin, bu kayıplar çok üzüyor.




[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/234906/290120230955121.jpg[/IMG]
İlan Veremiyorum
[QUOTE=HaydarGul]


Merhaba, alttaki linki denemişsinizdir belki hatırlatayım dedim.

https://www.akvaryum.com/Forum/yonetimemesaj.asp[/QUOTE]


Yönetime de mesaj gönderdim fakat dönüş alamadım.
İlan Veremiyorum
Merhaba değerli hobidaşlar,
İlan verin sekmesine tıkladığımda profili düzenleme kısmından konum bilgilerini girmem gerektiği yazıyor ama konum bilgisini seçip kaydettiğim halde profil güncellenmiyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Herkese teşekkürler.
Sump Hakkında Öneri
Merhabalar, bende aynı ikilemdeyim, bitkili akvaryuma seyyar sump sistemi kurmak istiyorum, içindeki malzemeler ne olmalı ve normal filtre ile karşılaştırıldığında nasıl bir fark ortaya koyar bilen birileri yardımcı olabilir mi lütfen?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.