ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
eylatlas
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
98
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Aralık 2022 16:48
Son Ziyaret:
07 Haziran 2023 21:02
Toplam Mesaj:
144 [0.79 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
94 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
eylül
Doğum Tarihi:
16 Ağustos 2004
Yaş:
18
İl:
Adana
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

250 litre lepistes/rasbora/corydoras/kırmızı fantom tetra/neon tetra

SON 10 MESAJI

Canlı Goğuran Balıkları Nezaman Doğurur
[QUOTE=Betaevreni]Moli kılıçkuyruk ve liepistesim hamile nezaman yavruluğa almalıyım[/QUOTE]

Lepistesinizin stresli olmazsa 1 hafta içinde doğum yapacağı kesindir. Ben kendi yaptığım iki yöntemi de anlatayım kısaca.

1. yöntem: 2 adet 10-15 litrelik akvaryuma ihtiyacınız var. Fiyatları çok yüksek değil zaten. Lepistes otu veya rafya ile akvaryumlardan birini donatın. Diğerini de istediğiniz canlı bitki ile donatın. İkisini de canlı bitki ile donatmanızı tavsiye ederim daha doğal ortam oluşturmak amaçlı. 26-28 derecelik akvaryum suyundan doldurduğunuz minik akvaryumlardan birine hamile lepistesinizi koyun. Doğum başladığından 3-4 saat sonra yavruları anneyi streslendirmeden ikinci minik akvaryuma koyun. Bu işlemi 3-4 saatte bir tekrarlayın doğum bitene kadar. Yavruları da başta hava motoru ile daha sonra minik bir pipo filtre ile büyütebilirsiniz.

2. yöntem: Bu yöntemde 2 adet 10-15 litrelik akvaryum yerine 1 adede ihtiyacınız olacak.
1-2 gün içinde hamile lepistesinizi yavruluğa alın. Doğum başladıktan ve yavru miktarı tahmini 5-6 tane olduktan sonra yavruları akvaryum suyuyla doldurulmuş minik akvaryuma alın. Bu işlemi yine doğum bitene kadar tekrarlayın. Yavruları da önceki yöntemde bahsettiğim gibi büyütebilirsiniz.

Yöntemlerim bu şekilde ama ben ilk yöntemi tavsiye ediyorum anne daha az stres oluyor bu şekilde. Doğum sırasında su sıcaklığını 26-28 dereceye sabitlemeniz doğumu hızlandıracaktır. Şimdiden kolay gelsin, iyi hobiler dilerim. :)
Low Tech Bitki Akvaryumu
[QUOTE=Celebrimbor] teşeşkkürler aslında ben co2 kullanmayacağım basit bitkiler ekeceğim akvaryuma. Sıvı gübre için marka model öneriniz var mı acaba ?[/QUOTE]

Ben low tech bitkili akvaryumuma 2 sıvı gübre kullanıyorum. Biri crystalpro flora multi npk macro elements biri de tropica specialised nutrition. İkisini de tavsiye ederim. Tropicayı haftalık kullanıyorum, crystalproyu da günlük kullanıyorum. İyi hobiler dilerim.
100 Lt Akvaryuma Kaç Vatoz Ve Çöpçü Lazım
[QUOTE=Musa2lk]Merhaba benim 102 lt akvaryumum var uzunluğu 90 cm içerisinde 20 neon tetra ve 4 tane kılıçkuyruk var bunların yanına kaç tane vatoz ve çöpçü almam gerekir alacağım vatozların boyu 5-6 cm civarı[/QUOTE]

Vatozların cinsi cüce vatoz mu? 5-6 çöpçü alabilirsiniz.
Balık Ölümlerinin Sebebi Nedir?
[QUOTE=Ozan.Aslan]
Suda sararma yok ama kumda var. 52 tane balık var var toplamda, yavruları ayrı bir akvaryumda tutuyorum . Her ölen balık sanki bir sonrakini hasta ediyor gibi , şuan tek balıkta sorun var 3. gün ve yem yemiyor. Ama en az diğer balıklar kadar sağlıklı. Su değişimlerini dediğiniz gibi uygulayacağım, dip çekimine çok bariz pislenme olmadıkça yapmam. Teşekkürler.
Ölümler olunca akvaryuma yeni her hangi bir şey eklemeyi durdurmuştum. Ama bitkiden sorun olmaz sanırım. Teşekkürler.[/QUOTE]

Kum olarak ne kullanıyorsunuz acaba? Filtrenizi ne sıklıkla temizliyorsunuz? Su değişimlerini musluk suyuyla mı dinlenmiş suyla mı yapıyorsunuz? Eğer musluk suyu kullanıyorsanız değiştiğiniz su miktarına göre sera aquatan veya reeflowers effective conditioner kullanmalısınız. Böylelikle sudaki klor ve ağır metal miktarını balıklarınıza uygun hale getirirsiniz ben ikisini de kullandım gayet başarılı ürünler. Su testiniz var mı? Ph veya amonyak seviyesiyle ilgili bir sıkıntı olabilir. Eğer maddiyatınız uygunsa su testi alabilirsiniz. Ben jbl proaquatest 7 in 1 kullanıyorum. Gayet memnunum. Başlarda 3-4 günde bir test yaparsınız, sonrasında haftada ya da iki haftada bir test yaparsınız. Sorunu anlamak için yöntemler bunlar açıkçası. Son olarak da eğer kumunuz midye kırığı ise kesinlikle değişim yapmanızı tavsiye ederim çünkü suyu kötü kokutur ve yosunlaşma ile sararma yapar. Siyah hagen kuma geçiş yapabilirsiniz hem bitki büyütmek için de uygun bir kum türü. Bitki eklemeniz diğer arkadaşların dediği gibi iyi olacaktır. Şimdiden kolay gelsin, iyi hobiler dilerim.
Hamile Lesptes Baligim Hızlı Nefes Aliyor
[QUOTE=Alaattin Keleş]Şuan durumum olmadığı için bir akvrayuma gecemedim ama bir pipo filtre ve 15 litrelik bir saklama kabına koyabildim umarım burda daha iyi olurlar yorum yapan herkese teşekkür ederim [:3] [:3]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/239767/010620231733201.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/239767/010620231734021.jpg[/IMG]
[/QUOTE]

Eskisinden iyidir efendim. Ne demek.

[QUOTE=Alaattin Keleş]
Evet yavrular doğmus gece şuanda anne ve erkek balığı ayrı ayrı iki kaba aldım pipo filtreyi açsam Yavru balıklara zarar verirmi çok küçükler [3)] içine felan cekermi acaba ?[:?] Bide içinde çöpçü balıkları var 2 tane yavrulara bir zarar verirler mi [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/239767/020620231125171.jpg[/IMG][/QUOTE]

Çöpçüleri erkeğin yanına alın. Annenin doğumu bitince onu da erkeğin yanına koyun. Hayır pipo filtee yavrulara zarar vermez aksine pipo filtre kullanılması gerek yavrular için. Çok iyi yapmışsınız tebrik ederim. Umarım sağlıklo büyürler. İyi forumlar.
650 Litre ( 180*60*60 ) Oscar Akvaryumu Kurulumu
[QUOTE=Nyassa10]Kurulumdan itibaren 2 ay gecti 5-6 cm kadar buyuduler
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237967/010620231152091.jpg[/IMG][/QUOTE]

Çok güzel bir kurulum olmuş. Zamanında ben de oscar besliyordum, depremde kaybettim 15-20cm boyundaki oscarlarımı maalesef. Elimde kalan tek şey fotoğrafları. Sizin akvaryumunuzu görünce dayanamadım yazayım dedim. Hacminiz de gayet yeterli ama dışkılama konusu biraz sıkıntı diğer arkadaşın da dediği gibi. Biraz temizliğe dikkat ederseniz sorun olmayacaktır elbette. Çok güzel ve sağlıklı görünüyorlar şimdiden hayırlı olsun. İyi hobiler dilerim.
Hamile Lesptes Baligim Hızlı Nefes Aliyor
Fanusta lepistesi geçin balık bile bakılmaz efendim. Filtreniz de yok. Su değerleriniz çok kötü olduğu için balığınız oksijen arayışında. Böyle giderse 1 haftayı geçmez ölüsünü bulursunuz. Yazık yani akvaryum almanızı tavsiye ederim.
Lepistesim Hamile Mi?
Evet lepistesiniz hamile. Tahmini 5 gün-1 hafta sonra yavruluğa koyabilirsiniz. Ama yavrulukta stres olabiliyor lepistesler. Onun yerine 10-15litrelik küçük bir akvaryumu bitkiyle doldurup (ben lepistes otu ve elodea kullanıyorum) doğum yaptırabilirsiniz. Yavrular saklanacak yer bulur koyacağınız bitkiler sayesinde. Doğumdan sonra da anneyi ana tanka alıp yavruları hava taşı veya minik bir pipo filtre ile bu küçük akvaryumda büyütebilirsiniz bir süreliğine. İyi forumlar :)
0 Dan Akvaryum Kurulum
Betta besleyebilirsiniz diye düşünüyorum çok yakışır, eğer güzel bir düzen tutturursanız da keyifli bir yaşam sürer balığınız. 35 litrelik akvaryumunuza 1 adet erkek betta uygun gördüm ben. içine akvaryuma fazla büyük gelmeyecek bir kök koyarsınız. Anubias koyarsınız kökün zeminle bitiştiği yerlere. Bettalar akıntı çok sevmez şelale ya da pipo filtre gayet uygun olur. Zemine siyah hagen kum koyarsınız. Bitki türleriniz çok özel bir bakım istemeyen türler crystal pro’nun veya reeflowers markasının temel gübrelerinden 1 şişe işinizi uzun süre görecektir. Bir damacana alırsınız içinde de su değişimleri için bekleteceğiniz musluk suyunuz dinlendirilip kullanıma hazır bulunur. Aynı zamanda elinizdeki mossları misina yardımı ile köke sarabilirsiniz çok güzel bir görüntü elde edeceksinizdir kesinlikle. Akvaryum hacmini çok daraltmamaya özen gösterin balığınızın serbest yüzme alanı bulunsun bu çok önemli. Sera veya tetra markasının betta yemleri gayet kaliteliler zamanında kullanmıştım. Gerçekten memnundum. Haftada 1-2 gün balığınızı canlı veya kurutulmuş kan kurdu ile ya da artemia ile besleyebilirsiniz bu da sağlıklı olmasına yardım edecektir. Genel olarak bu şekilde önerilerim. İyi hobiler, sağlıklı forumlar dilerim :)
Beta Ve Lepistes
[QUOTE=Celebrimbor]70 ltlik akvaryumda bir lepistes ve bir beta birlikte yaşayabilir mi ? (İkisi de erkek)[/QUOTE]

Ben zamanında zebra danio ile denemiştim yine 60-70 litrelik bir akvaryumdu. Betta’m çok stresliydi başlarda anlamamıştım ilk betta’m olduğu için sonra kuyruk erimesi başladı yem yememeye başladı. Ayrı bir akvaryuma aldım tek başına ama 1 hafta içinde öldü. Bence denemeyin derim. Bettalar tek beslenmeli kanısındayım o günden beri. İyi forumlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.