ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
SefaKy
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Nisan 2023 15:32
Son Ziyaret:
10 Ocak 2024 08:36
Toplam Mesaj:
60 [0.16 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
6 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sefa Kaya
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Giresun
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Sefa Kaya

SON 10 MESAJI

Akvaryumum Kaç Litre?
Akvaryumumun ebatı 60 x 35 x 45. Aldığım kişi 100 litre demişti kapasitesini ama eşim o kadar yoktur diyo. Bu ebatlarda bir akvaryumun kapasitesi kaç litre olur?
Tepe Filtre Hava Çıkışı Hakkında
[QUOTE=NewbieSamet]
eger kumpas varsa hortumun capini olcerek bulabilirsiniz muhtemelen[/QUOTE]
Kumpas varsa derken o nedir
Balığımın Alt Karnı Ve Yüzgeci Kanlandı
[:((][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/239393/070120241707111.jpg[/IMG]
Sol alttaki balığımın bir iki gün önce alt karnına böyle kan oturdu. Ön yüzgeçlerinede dağıldı. Solungaçları zaten kırmızıydı orada olmadı yani. Genel durumunda bir değişiklik yok. Yalnız akvaryum camında biraz yosun vardı onu temizledim suyu biraz bulanıklaştırdı temizlerken ama filtrem çok çabuk temizledi suyu yinede ondan olabilir mi? Birde filtrem tepe filtre. Yeni aldım eskisi bozulmuştu. Bunun debisi fazla sanırım su sirkülasyonu fazla. Fltre yormuşta olmuş olabilir mi? Su kalitesi bozulmuştur diye su düzenleyici koydum. Bir kısmı düzeldi ama hala kan oturması var ne yapmam gerekir?
Tepe Filtre Hava Çıkışı Hakkında
[QUOTE=NewbieSamet]Normal hava hortumu gibiyse akvaryum vanasi diye aratarak bulabilirsin[/QUOTE]

Yok değil biraz daha geniş. Yoksa elimde hava hortumu var onu takıp üsteki filtreleme haznesine yönlendirecektim su çıkışını
Tepe Filtre Hava Çıkışı Hakkında
[QUOTE=Kedicik_cik55] Dostum merhaba bende de ithal akvaryum var orjinal motoru bozuldu sonradan aldığım venusaqua s-688 model 1000 l/h fazla güçlü ama hava çıkışına vana takip sirkülasyonu azalttığını takdirde sorun olmaz [/QUOTE]

Nereden bulabilirim o vanayı?
Tepe Filtre Hava Çıkışı Hakkında
Ben bozulduğu için ithal akvaryumuma ikinci el bir tepe filtre aldım. Aldığım kişi 100 litreye uygun olduğunu söyledi. Filtreyi taktım ve kullanmaya başladım fakat önceki filtreme göre su sürkilasyonu çok güçlü. Tepe filtrenin önde su püskürten çıkışını kapasam birşey olur mu? Daha çok onun su püskürmesi ile oluyo. Arka camada çeviremiyorum çünki şelale borusu dönmüyo.
Akvaryumda Yosun Sorununu Çözemiyorum
[QUOTE=skyline0]Merhaba. Akvaryum hakkında biraz bilgi verebilir misiniz ışıklandırma co2 canlı türleri vs[/QUOTE]

Akvaryumum ithal akvaryum. 110 lt kapasitesi. 4 adet japon balığım var. Akvaryum kumu ve lav taşı var içinde sadece. Filtre tepe filtre. İthal akvaryumlarda kendiliğinden oluyo zaten. Işıklandırmada kendiliğinden vardı akvaryumun üst kapağında beyaz ışık.
Akvaryumda Yosun Sorununu Çözemiyorum
Akvaryumumu ilk kurduğumda sıkıntı yoktu yaz aylarıydı. Sonra ne zaman yaz bitti sonbahara girdik yosun türedi akvaryumda. Evimiz rutubet alan bir ev birde. Önceki akvaryumda aynı sıkıntıyı yaşadığım için yeni akvaryuma yosun önleyici damla almıştım. Onu kullanmama rağmen yine oldu. Camı temizliyorum daha çok türüyo sanki. Nasıl çözüm bulabilirim bu soruna?
40 Litre Akvaryum İçin Balık Önerisi
2 japon olabilir. 1 japon balığına 20 litre düşmesi lazımmış burada okumuştum. Beta bakacaksanız bir tane gösterişli bir erkek beta olabilir onlar çoklu yaşayamıyo saldırganlar. Harici tetra olabilir sürü halinde yaşıyolar 40 litreye 6 tetra alsanız olur.
Filtrem Suyu Isıtıyo?
[QUOTE=TayfunSylkn]Su sıcaklığı oda sıcaklığına göre gündüz 1-2 derece düşük, gece ise 1-2 derece oda sıcaklığına göre yüksek olur, sıradışı hava durumları olmadığı sürece ortalama bu şekilde olur. Eğer bu şekilde bir termometre ölçümü alıyorsanız filtrenin bir etkisi olup olmadığını gözlemleyebilirsiniz.[/QUOTE]
Su sıcaklığı oda sıcaklığı ile birebir aynı gidiyo. Ama işte yüksek olması zarar verir mi? O korkutuyo

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.