ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yeniuyeee
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Haziran 2023 23:46
Son Ziyaret:
17 Haziran 2023 11:56
Toplam Mesaj:
9 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yeni uye
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yeni uye

SON 7 MESAJI

İlk Defa Japon Balığı Bakacağım Sormak İstediklerm
Ben de ikinci el bakıyorum dediğiniz gibi, malum sıfırlar çok pahalı. Satacak biri buldum kendisinin 2 tane japon balığı varmış büyük bir akvaryum, fakat artık bakmak istemiyormuş. Dilersem bana verebileceğini söyledi. Sizce kendi balığım ve o 2 balık anlaşabilir mi sorun yaşar mıyım ? Bir an önce büyük akvaryuma geçmek istiyorum çünkü.
Akvaryum Boyutu
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Araştırmalarımı yapacağım dediğiniz konularda. Diğer bahsettiğiniz türler bakım olarak yeni bakmaya başlayan biri için uygun mudur acaba ? Dediğim gibi bu benim ilk balık bakma tecrübem. [:)]
Akvaryum Boyutu
Merhaba ilk kez balık bakıyorum. Akvaryum alacağım şu an 1 tane japon balığım var sanırım komet cinsi dedikleri. Şimdilik çok küçük ( başından kuyruğunun sonuna kadar yaklaşık 5 cm) ama erişkin mi bilmiyorum açıkçası. Sitede hesaplama kısmında tek balık için de 20 l akvaryum 4 balık için de 4 l akvaryum diyor. Hangi hacimde bir akvaryum almalıyım ? İleride balığıma iyi bakarsam başka balıklar da eklemek istiyorum yanına çok olmayacak şekilde. Cevaplarınız için teşekkürler [:)][:)][EDIT]yeniuyeee,2023-06-15 10:34:37[/EDIT]
İlk Defa Japon Balığı Bakacağım Sormak İstediklerm
Yanıtınız için teşekkürler, anladığım kadarıyla balık tül kuyruklu değil comet japon balığı. Su değiştirme konusunda tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Bir sorum daha olacaktı, bugün genelde akvaryumun kenarında oyalandığını farkettim. Yeri küçük geldiği için mi böyle davranıyor acaba ? Akvaryumu için araştırma yaptım bugün ancak gelmesi biraz sürecek onun için yapabileceğim ekstra bir şey var mı acaba ? Şimdilik suyunu sık değiştirerek geçici bir çözüm sunacağım. Bir konu başlığında suyu akvaryum alınana kadar arada temiz bir kaşık vs. Gibi bir şeyle suyu havalandırabilirsiniz yazılmıştı, doğruluğu nedir ? Arada da yüzeye çıkıyor ama bu okuduğum kadarıyla yem istemesi olabileceği gibi oksijensiz kalmış olabileceği anlamına da geliyormuş. Yem ve deniz kabukları konusunda görüşünüz nedir bir de ?
İlk Defa Japon Balığı Bakacağım Sormak İstediklerm
Kesinlikle tekrar alışveriş yapmayı düşünmüyorum. Cevaplarınız için teşekkürler [:)]
İlk Defa Japon Balığı Bakacağım Sormak İstediklerm
Çok haklısınız, dediğim gibi herhangi bir bilgim olmadığından dolayı satın aldığım yere sordum. Satın aldığım kişi sadece filtre olmadan fanusta bile bakmanın yeterli olduğunu söyledi. Eve gelip araştırmalar yapmaya başlayıca bunun bir gereklilik olduğunu anladım. Böyle bir durum olduğunu bilseydim önce akvaryumumu hazırlar sonra alırdım. Akvaryumu tamamlayıp büyüğüne geçene kadar bu şekilde idare etmesi için çalışıyorum. Yanıtlarınız için teşekkürler.

Bir de su değişimi için satın aldığım yer bazı bilgiler verdi ama doğruluğundan emin olamadım. Öncelikle bir sıvı verdi, akvaryumun suyunu yarı oranda ayırarak değiştirmemi ve bı sıvıdan dökmemi söyledi. Kullanacağım suyun içme suyu veya 48 saat dinlenmiş olması gerektiğini söyledi bir de. Acaba bunların doğruluğu nedir ? Nasıl su değişimi yapmalıyım
İlk Defa Japon Balığı Bakacağım Sormak İstediklerm
Herkese merhaba, bundan önce hiç balık bakmamıştım. Bundan 2 gün önce çok tatlı bir japon balığı gördüm ve beslemeye karar verdim. fakat bu konuda bilgim olmadığından dolayı sormak istediklerim var. Öncelikle bir tanıdığımız akvaryumunu verdi geçici olarak fakat okuduğum kadarıyla bu yeterli bir boyut değil. Çünkü bu akvaryum oldukça küçük bir fanustan biraz daha büyük.şu an elimde bir filtre de yok onu da temin edeceğim. En kısa sürede bu akvaryumu değiştireceğim öncelikle. Bilmediğim için güzelce yıkadığım satın alınmış deniz kabukları koymuştum. Buradan anladığım kadarıyla bu da balığa zararlıymış. Su değişimini filtrem olmadığı için 2 günde bir yapacağım şimdilik ama bu taşları çıkarmamın suyun phına bir etkisi olur mu ve nasıl çıkarabilirim ? Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim, başka tavsiyeleriniz varsa dinlemek isterim.

Bir de aldığım yerden günlük 1 kere yem verin demişlerdi ama burada bazılarının günde 2 kez azar azar verilmesi gerektiğini söylediğini gördüm. Sabah yemini verdiğimde gözlemledim hemen yemini yedi, fakat geceye doğru yüzeye çıkıp ağzını açtı biraz. Uygun olanı nedir ? Şu an balığım yeni akvaryuma koyulduğu için stres halinde olabilir mi bir de ? Bunun belirtileri nedir ? Dikkatli gözlemlemek amacıyla birazcık akvaryıma yaklaştığımda hızlı hareket etti onun dışında pek hareketli değil çünkü. Özenerek bakmak istiyorum nihayetinde o da bir can. Yardımcı olursanız sevinirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 27 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.