ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cygnet
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Nisan 2007 13:25
Son Ziyaret:
20 Ağustos 2009 11:45
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Halil ÖZ
Doğum Tarihi:
05 Eylül 1979
Yaş:
44
İl:
Gaziantep
Meslek:
Mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Halil ÖZ

SON 2 MESAJI

Geceleri Ne Oluyor Akvaryumda
@ zahit : Fatih bey akvaryumu 19 Nisan tahirinde kurdum içindeki bütün malzemeleri özellikle zemin kumunu defalarca yıkadım. 19 Nisan tarihinden 29 Nisan tarihine kadar 10 gün boyunca balık eklemeden suyu dinlendirdim ve aynı anda iç filitreyi de çalıştırarak filtrasyon işlemine devam ettim. 29 Nisan tarihinde balıkları ekledim. Balıklarda hastalık belirtisi göremedim lakin ölen balıkların hepsi bir gün öncesinden hiç hareketsiz bir köşeye veya kuytu bir yere saklanıp saatlerce orada kalıyorlar ve yemlere dahi ilgi göstermiyorlardı.

@ haluk : Haluk bey tavsiyenize uyup yemimi değiştirecem ayrıca sorunun DIY CO2 sisteminden olup olmadıgını kontrol edeceğim. Teşekkürler.

@ cagın : Çağın bey dinlendirip suya balıkları eklediğimde ilk 2 gün su aşırı derecede bulandı ama sonra bulanıklık kendiliğinden yok oldu şu anda su  yeterince berrak bende ölümlerin suyun bulanık olmasından kaynaklandıgını sanıyordum ama şu anda öyle bir sorunum olmamasına rağmen ölümler devam ediyor :(

@ cifa : Ahmet bey akvaryuma balıkları eklemeden önce 10 gün boyunca suyu dinlendirmiştim ama belkide yeterli olmamış olabilir.

@ zuzuu : tuçii bey/hanım balıkları ekliyeli yaklaşık 5 gün oldu umarım daha fazla ölümler olmaz :(
Geceleri Ne Oluyor Akvaryumda
Arkadaşlar Bitkili canlı doguran tankımda her gün sabah uyandığımda 1-2 tane balığımı ölmüş buluyorum 5 günde 5 moli, 2 neon tetra ve 1 çöpçüm öldü malesef :( Tankım hakkında biraz bilgi vereyim 80x40x40 boyutlarında, su 26 dereceye sabitlendi, atman iç filitre, 2 adet hava moturu, Diy karbondioksit, dekarasyon amaçlı mercan ve deniz kabukları bulunmakta, akvaryumu ilk kurdugumda 10 gün suyu dinlendirdim ısıtıcı ve fitreyi çalıştırdım 10 gün sonunda balıkları ekledim 2 gün içerisinde su aşırı derece bulandı fakat 3 gün sonunda şu anda suda bulanıklık hiç kalmadı lakin bu 5 gün içerisinde her gün balıklarım öldü ve ölmeye devam ediyor. Tankta Lepistes, Moli, Plati, Kılıç Kuyruk ve neon tetra bulunmakta neonlar (10 adet yavru) hariç diğer türlerin her birinden yaklaşık olarak 8 er tane vardı. Şu ana kadar hiçbir kimyasal kullanmadım ve dip çekimi yapmadım daha. Balıkları ekleyeli 1 hafta olmadı daha. Ölümlerin sebebi ne olabilir yardım ederseniz memnun olurum.

Kullandığım yemin ne oldugunu bilmiyorum akvaryumcumun tavsiyesi resmini ekliyorum,


Bu akvaryumum boş hali,


Bu da balıkları ekledikten sonraki hali;

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.