ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
serkanordu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Nisan 2007 15:20
Son Ziyaret:
25 Mart 2022 16:50
Toplam Mesaj:
17 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
serkan delibaş
Doğum Tarihi:
14 Kasım 1973
Yaş:
50
İl:
Ordu
Meslek:
Sağlık Memuru
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Serkan DELİBAŞ
Tropheus Mooori Lufubu ve yavruları

SON 10 MESAJI

LUFUBULARIMve ilangi ,kantalamba yeni resimler sayfa 2de
Cengiz bey ilangilerde kantalambalarda çok güzel.Maşallah  Allah nazardan saklasın
LUFUBULARIMve ilangi ,kantalamba yeni resimler sayfa 2de
[QUOTE=deepseapet]Cengizcim yeni kolonin hayırlı olsun.İnşallah bol bolda yavrularını alırsın.Durum da zaten onu gösteriyor.Blıklar kesinlikle lufubudur arkadaşlar.Balıkları AFRİKA ya gittiğimizde bilakiz kendimiz seçtik.Balıkların üst yüzgeçleri açık mordur veya pempeye kaçan renk tonundadır.Ancak Cengizin akvaryumundaki ışık miktarından veya fonundan dolayı renklerini tam anlamıyla sergileyememişler.Sizlere bu koloniyle birlikte gelen aralık ayındaki ithalatımızın 2. gününde çekilmiş 7-8 cm lik lufubunun fotoğrafını koyuyorum.Burada kırmızı pigmentler mor ile pembe arasında nasıl bir renk aldığı görülüyor. Cengizin lufubuları bundan kat ve kat güzeldir. Tekrar hayırlı olsun diliyorum. 
[/QUOTE]
Oğuzhan bey  resim eklediğiniz balıklar kesinlikle lufubu  Cengiz bey üst yüzgeç mavi dedi hatta mesajımda da belirtmiştim bende karanlık çekimden mavi çıkmış olmasın diye:) Oğuzhan beyin dediği gibi balıklar eklediği resimdeki türse  kesinlikle güzel ve besili bir lufubu koloniniz var Cengiz bey serkanordu2011-01-15 17:13:55
LUFUBULARIMve ilangi ,kantalamba yeni resimler sayfa 2de
Cengiz bey  Buğra bey benim ilandaki balıkların resmini koymuş:)  Bendeki balıklar 1,5 yıldır bende   Yalnız 2 resim arasında şu fark var .Benim eklemiş olduğu resimde 2 adet florasan açık halde flaşlı çekim.ancak sizin resminiz karanlık bir ortamda çekilmiş.Bendeki Lufubular da  üst yüzgeçler  özellikle üreme ve kavga anında  kırmızıya dönük bir mor bir renk alıyor.Ancak sizin resim karanlık olduğu için bi yorum yapamıyorum.Ancak bir balığın üst yüzgeçi oldukça mavi geldi.Chaikita olabilirmi diye şüphem var ama tekrarlıyorum karanlık çekimden de o rengi vermiş olabilir  
MaviAqua-Doğu Karadeniz'de Bir Üretimhane(Nihayet)

Ordu'da oturuyorum ama bende böyle bir üretimhane olduğunu bilmiyordum:( İşallah en kısa zamanda Mehmet beyle görüşüp tanışırız.

Frontosa İkola Blue
Maşallah Allah nazardan saklasın.İşallah tez zamanda yavru alırsın.Bende yavrulardan alırım ne yapalım memur hali:)
Can Çekişen Balığa Ne Yapmalı
Yıllar önce bir canlı doğuran balığımın son anı olması nedeniyle  uygulamak zorunda kaldığım bir yöntemi söylemek istiyorum.
Bir bardak suya 3-4 çorba kaşığı tuz katarak  elde ettiğimiz yüksek tuz yoğunluğuna sahip suyu buzlukta 2-3 saat bekletiyoruz. Su (- )dereceye indiği halde tuz yüzünden donmuyor..Balığı bu suyun içine atınca ortalama 2 saniyede soğuk suyun verdiği ani şokla donarak ölüyor.Biraz canice ama en az acı veren yöntemin bu olduğunu düşünüyorum.Ama şunu belirtmek isterim yıllar önce denedim ve şu anda hiçbir balığımı ölmeden akvaryumdan çıkarmam.
serkanordu2009-02-13 18:16:14
Tropheus tür ?
Şunu da belirtmek isterim sadece türünü merak ediyorum yoksa balıklardan memnunum .O yüzden fikir belirtirseniz çok memnun olurum.
Tropheus tür ?

1 aydan fazla bir süre önce bu balıklarla ilgili yine forumda bir konu açmıştım ama kesin tür bilgisini edinememiştim.

İsmet bey ışık olarak flaşlı  gece çekimi ama 2 ci fotodan chimba kanısına vardıysanız akvaryumda bulunan  3 erkekten ikisi  o fotoda ve  kırmızı tonlu olan akvaryumdaki diğer balıklardan  farklı  diğerlerinden farklı.
Hasan  bey Ordu'da yem bile bulunmuyor:) Balıklar Ankara'dan gelme
 
Bu arada fotoları yanlış yükledim galiba düzeltemiyorum :( 
 
bir foto daha
serkanordu2009-02-05 23:44:41
Tropheus tür ?

 
 
Tropheuslarımın türü konusunda  görüşlerinizi   bildirebilirseniz çok memnun olurum :)
serkanordu2009-02-05 23:14:15
tropheusumun türü?

Serkan bey evet  benim de şüphelerim var ama alınan yerin böyle bir işe tenezzül edeceğini sanmıyorum. Ankaradaki arkadaşım ortaklardan birisiyle kendisi yüzyüze görüşerek bu balıkları İlangi olarak aldı.Sanırım dediğim yeri anladınız:) eğer isterseniz özelden yerin ismini söyleyebilirim.Ama işin özüde şu ; balıklar ilangi olmasa üzülürüm ama sağlıklı olmaları ve yavru almak ilk başta gelen dileğim

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.