ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
evilia
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Temmuz 2007 15:36
Son Ziyaret:
24 Ekim 2013 11:07
Toplam Mesaj:
36 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gizem Budur
Doğum Tarihi:
03 Eylül 1981
Yaş:
42
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


120Lt bitkili tetra

SON 10 MESAJI

Tatlı Su Kaplumbağası Göz Kapanması
Uzun bir aradan sonra Merhaba!

Bir arkadaşımın işlerinin yoğunluğundan tedavisiyle tam olarak ilgilenemediği hasta kaplumbağasını bana bırakmasıyla iki gündür hem biraz kafam karışık, hem dağıtmak zorunda kaldığım akvaryumumu özledim. Sonunda da bana sizin yardım edeceğinizi umarak, kendimi yine burada buldum. 

Benim uzun süredir akvaryumum yok, hem bazı şeyleri unutmuşum hem de su kaplumbağaları hakkında hiç bir tecrübem olmadığı gibi pek bir bilgim de yok gibi. 

Durumu özetlersem:

Yaklaşık 11 cm kabuk boyunda tahminen erkek bir kaplumbağa. İki gündür benimle kalıyor, küçük bir akvaryumu var. İki gözü birden kapalı idi, bugün biri yarım açık, diğerinin ise yanında küçük bir yara gibi duran bir çizik var. 

İştahında bir sıkıntı yok, hareketli ve elime her aldığımda tıslamasına bakılırsa benden nefret ediyor.  
Normal şartlardaki akvaryumunda iki adet olduklarını biliyorum ama bakım koşullarını benim olmadıkları için sizinle tam olarak paylaşamayacağım. 

Bana geldiği küçük akvaryuma bir tane iç filtre ve ısıtıcı yerleştirdim. Isıtıcı 30 dereceye ayarlı.

Uygulanan tedavi:

Vitaform - (Sistemik Antibakteriyel + 8 Vitamin)
2 bardak suda 1 tatlı kaşığı eritilip kaplumbağa bu suda 2 saat bekliyor

Neo-Kort - (Göz ve kulak damlası)
Terramycin - (Göz Merhemi)
Sabah akşam 2 damla Neo-Kort ve ardından Terramycin sürüyorum ve yarım saat kuru alanda bekletiyorum

Sorularıma gelirsek:

1- Bu Vitaform denen ilacın üzerinde tavuk resmi var! Prospektüsünde atlardan, tavşanlardan, hindilerden falan bahsediyor. Benim pek aklıma yatmadı ama veteriner bu ilacı vermiş.

2- Kafasını kabuğunun içinden çıkarmayan bir kaplumbağanın gözüne damla damlatmanın ya da merhem sürmenin sırrı nedir? Ben kendisini ters tutuyorum biraz kafasını çıkartıyor ama bu sadece benden daha çok nefret etmesine yarıyor gibi.

3- Kapluş bey sadece gammarus ile besleniyor. Şu an JBL Gammarus var sahibinin bıraktığı ve kendisi bir tek bununla besliyormuş. Tetra Raptomin vermeye çalışıyorum bir kaç defadır ama dokunmuyor bile. Bu tek tip yemli diyetinden kurtarmanın bir yolu var mıdır? Çünkü gammarustan başka hiç bir şey yememesi beni rahatsız etti.

4- Akvaryum suyu iki günde bulanıklaştı. Tamamını değiştirmenin uygun olmadığını biliyorum ama suyun bu halinin uygun olup olmadığından ise emin değilim. Filtre yetersiz kalıyor diyeceksiniz belki ama su miktarına ve ebatlara göre doğru seçim yaptığımı düşünüyorum. Yoksa kaplumbağa akvaryumunun biraz pis olması normal midir?

5- Bu kısa süreli misafirimin iyileşmesi ve daha mutlu misafir edilmesi için hemşiresine önerileriniz neler olur?

Şimdiden çok teşekkürler yardımlarınız için!

Kankuyruk Tetram Karardı!
Hırpalanmış değil çökmüş gibi. Hırpalayacak bir durumum yok ki.. Balıklarım hiç değişmedi 1 seneyi geçti aynı balıklarla aynı akvaryumda. Stres sebebi bulamıyorum :(
Kankuyruk Tetram Karardı!
Fotoğraf:




Canlıdaki Belirtiler:
Aşırı zayıflık, renk solması, kararma

Akvaryum Kapasitesi (litre): 120 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 5 penguen, 6 gül, 6 siyah, 6 kan kuyruk tetra, 2 boynuzlu cüce vatos ve 4 bronz çöpçü,

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 25,5 C

Filitrasyon: TetraTec EX600 dış filtre, aktif korbon yok, peat moss kullanıyorum

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: 2 haftada bir düzenli olarak akvaryuma ectopur döküyorum.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 2 Haftada bir 20%. Düzenli olarak ectopur kullanmak geçen sene yaşadağım ağız mantarı vakasından sonra önlem olarak akvaryumcunun tavsiyesiydi. O zamandan beri hiç mantar problemi yaşamadım. 1 senedir sadece 3 balık kaybettim, nedenleri belirsiz. Bir hastalık belirtileri yoktu. Son ölüm 3 ay önceydi.

Bir süredir zayıflamaya ve ardından rengi kararmaya başladı. Diğer balıklarda bir problem yok. Sırtı sanki tırtık tırtık, kuyrukta da bugün farkettiğim hafif bir yırtılma var. Rengi saydamlığını kaybetti. Solungaçları ve alt yüzgeçi zaten normalde de kırmızı olduğu için çok bir şey söyleyemiyorum. Bugün rengi iyice kararınca büyük bir kavanoza ayırdım. Şu an hava motoru bağlı, Küçük bir de filtre buldum onu gerekiyorsa takacağım.  Hastalıklar konusunda pek tecrübeli değilim. Sizler ne dersiniz? Aglama

Ağız Mantarı ve Kuyrukta Mantar Başlangıcı
Teşekkür ederim Erdal Bey ama karantina akvaryumu kurabilecek durumda olsaydım zaten kurardım.

Tedaviye başladığımda beri bugün 4. gün. Hasta balıklarım iyileşti, mutlular ve birbirlerine kur yapmaktalar. Çöpçülerim geziniyor, vatoslarım daldan dala atlıyor, eledoalarım iki  katına çıkmış, budadığım çınarlarımdan biri iki filiz vermiş... Biz geride bıraktık yani o günleri.

Sağolun...
Echinodorus yapraklarında yırtıklar
Özgür Bey teşekkür ederim,


Akvaryumum linkimde var ama ben yine de resmini koyayım. Bu resim yaklaşık 10 gün kadar önce çekildi.






Ben bitki yoğunluğumun çok fazla olduğunu düşünmüyorum. Tabi bu bence, doğrusu nedir tam emin değilim. Genellikle de bitkileri aynı habitattan seçmeye çalıştım. 5 tür echinodorusum var boy boy. Özellikle de parviflorusun geçenlerde yerini değiştirdiğimde kalınların yanında 30 cmden fazla ince saçak kökü çıktı.

Bu yırtılan yapraklı iki bitkinin köklerini de kontrol ettim. Kalın damarlı bembeyaz taze kökleri var ve köklerde de çürüme, sararma yok. Saplar da dibe doğru baktığımda parlak yeşil rengini koruyor. Kalın kök boyları 10 cm'den fazla. Seachem Florish'in içinde kontrol ettim potasyum da var. Ekstradan NPK katkısı da fazla olur artık gibi geliyor.

Ben bir de sıvı gübreyi bölerek vererek gözlemleyeyim

Teşekkür ederim tekrar.
evilia2007-12-11 00:08:12
melekler
Engin Bey,

Birini sabah ölü bulduğumda sebebini anlayamamıştım. Akşam 4-5 cm boyunda dört meleğimin birden 3 cmlik küçücük vatosa saldırdığını gözlerimle gördüm. Köşeye sıkıştırıp vurmaya başladılar hatta biri kuyruğundan yakalayıp çekip camdan ayardı. Kepçenin sapıyla kovalamama rağmen de korkmadılar bile. Sabaha çıkmadı vatosçuk. Disapprove

Melekleri götürüp akvaryumcuya geri verdim sonra.
melekler
Benim meleklerim iki tane parotocinclus türü vatosumu öldürmüşlerdi.
Meleklerle hangi tetraları önerirsiniz?
Annem tetralarımın yanına 4 tane melek hediye almıştı.

Melekler küçük olmasına rağmen (4-5 cm civarlarında) bir süre sonra kan kuyruk tetralarımı ve özellikle siyah tatralaramı kovalamaya başladılar. Siyah tetralarıma vurup vurup kaçıyorlardı. Ardından bi sabah 3 cmlik cüce vatosumu ölü buldum. Akşamına gözümün önünde dördü birden bir minik vatosuma daha saldırdılar. Hatta biri kuyruğundan yakalayıp camdan çekti. Kepçenin sapıyla uzaklaştırmaya çalışmama rağmen saldırmaya devam ettiler.

Hepsini yakalayıp tül yavruluğa aldığımda ise birbirlerine girdiler. Kanatları ve kuyrukları oldukça hasar aldı. Sabaha kadar hepsini akvaryumun içide tül geçirilmiş kavanozlara koymak zorunda kaldım. Saldırdıklari ikinci vatos da maalesef sabaha çıkmadı. Melekleri de akvaryumcuya geri götürdüm. Disapprove

Meleklerin doğadaki beslenmelerinin içinde özellikle neon tetraların olduğu düşünülülürse ben tetra koymaktan vazgeçmeni öneririm.

Melekleri genellikle tek tür olarak besliyorlar.
Ağız Mantarı ve Kuyrukta Mantar Başlangıcı
Fotoğraf:



Canlıdaki Belirtiler:
Ağız etrafında dışarı doğru çıkmış beyaz leke, kuyruk ucunda beyazlama ve erime. Burnuyla cama dokunduğu yerde beyaz kalıntı. Hafif agresif davranışlar, alt çeneyi yutkunur gibi sıkça açma, su yüzeyine ye da su dibine yakın durma.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 120 lt
 
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 6 penguen, 6 gül, 6 siyah, 6 kan kuyruk tetra, 3 parotocinclus haroldoi vatos ve 6 bronz çöpçü,

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): PH: 6.9 KH: 10d  Sıcaklık 25.5 C derece

Filitrasyon: TetraTec EX600 dış filtre, aktif korbon yok, peat moss kullanıyorum.

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Sera Baktopur (1. gün 132 damla)

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Haftada bir 20% su değişikliği, düzenli dip çekimi (Sera  Gravel Cleaner kullandığım için su değiştirmeden dibi çekebiliyorum), bitkilerin ve ölü yaprakların temizlenmesi, yosun temizliği, Aquatan, Nitrivec, Azoo Black Water kullanımı, bitkiler için gübreleme, CO2 takviyesi. Yem olarak günde 2 defa Sera tubifex, Sera Spiruluna tabs, Sera vipagran, Tetra Menü, Tetra Mini Granules ve TetraFresh Delica Brine Shrimps dönüşümlü olarak.

Cumartesi akşamı Gül tetralardan birinin (hatta resimde olan) ağzının üsttarafında beyaz bir leke farkettim. Hatta bana dönüp tam burnuyla cama dokundu ve beyaz bir iz bıraktı. Daha dikkatli baktığımda kuyruk ucunda beyaz bir leke ve hafif bir erime farkettim. Diğer 5 gül tetranın 2 tanesinin alt çenesinde öne doğru çıkıntı yapmış beyazlık  daha gördüm. Pazar günü gün ışığında daha dikkatli baktığımda 3 gül tatranın ağzında ve 1 tanesinin kuyruğunda beyazlık, siyah tetralardan birinin alt yüzgecinde yırtılma ve ikisinin kuyruk ucunda hafif bir beyazlık farkettim.

Ardından dip çekimi ve 3te1 su değişimi yaptım. Aquatan, Nitrivec ve Black water ekledim. Havalandırmayı arttırdım. Kuvvetli, yeni elyaf kullanılmış bir iç filtre ile de 2 saat kadar filtrasyon yaptım ve iç filtreyi çıkardım.

Bugün havalandırma hala çok kuvvetli ve Sera Baktopur ile tedavilerine başladım: 6*22 damla. Akvaryum suyu yemyeşil.

Sanırım beyazlıklar küçülmeye başladı bile. En azından dünkü gibi çıkıntılar yok. Gül tetralar kur yapar gibi birbirlerini kovalıyorlar şu an. Yoksa kavga mı ediyorlar emin değilim. Yaklaşık bir haftadır çöpçülerimde saklanma, karanlığa kaçma eğilimi ve korkaklık başlamıştı. Bununla ilgili olabilir mi bilmiyorum ama üzerlerinde bir problem göremedim. Aynı şekilde penguen tetralarım da saklanmaya başlamıştı ama onlarında üstlerinde bir şey göremedim. Diğer balıklarda bir belirti yok.

Yarın hiç bir şey yapmayacağım sadece havalandırmaya devam, çarşamba günü 132 damla daha.

Ağız mantarı ile ilgili bir başlık bulamadığım için paylaşmak istedim.

Bundan sonra düzenli olarak Sera Ectopur kullanmayı düşünüyorum. Akvaryumcum tavsiye etti. Hatta aldım.

Kuyruklardaki erimeler onarılabilir mi diye bir sorum da var. Hayır kuyruğu erimiş diye balığımı atmam yanlış anlaşılmasın. Çünkü siyah tetralarımı da kuyrukları hasarlı olarak aldım, onları öyle de seviyorum ve gün geçtikçe sanki kuyrukları düzeliyor diye düşünüp mutlu oluyordum. Kendimi mi kandırmaktayım diyeydi sorum.

Başka tavsiyeleri olan varsa memnun olurum. Umarım kazasız belasız atlatabilirler Disapprove

Not: Az evvel cüce vatoslardan birinin ölüsünü attım Cry

evilia2007-12-10 22:00:30
Hayata merhaba
Bence özel bir ilgiyi hakediyor. Ne de olsa şampiyon sayılır Clap

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.