ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tuco
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Eylül 2007 10:44
Son Ziyaret:
15 Nisan 2009 17:16
Toplam Mesaj:
35 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Caner Şafak
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1978
Yaş:
46
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

CANER..

SON 10 MESAJI

KIRMIZI PACULAR VE SOLUCAN
Teşekkürler Ömer bey..Çıkarıcam. :)
KIRMIZI PACULAR VE SOLUCAN
Kaan bey cevap için teşekkürler.
Birçok kaynakta pacuların otçul beslendikleri belirtiliyor evet ama benimkiler ıspanak ve marulu hiçbir zaman tüketmediler.Çok kez haşlanmış ıspanak yedirmeyi denedim ama suyu kirletmekten başka bi işe yaramadı.Yemediler.
Ayrıca kıymayı ve solucanı severek tükettiklerini gözlemlemiştim.
Pacuların etçil mi otçul mu beslenmeleri gerektiğini bir türlü anlayamadım zaten.
KIRMIZI PACULAR VE SOLUCAN

Merhaba arkadaşlar..

Boyutları 10-15 cm arasında değişen 10 adet kırmızı pacum var.Genellikle hazır yemlerle ve arada kıyma ile beslediğim pacularıma bir süredir toprak solucanı veriyordum.Fakat bu kez herzamanki aynı bahçeden toğladığım solucanları balıklarım hepsini tüketmediler ve iri boylardaki solucanların büyük çoğunluğu akvaryuma dağıldılar.Canlı halde akvrayumda geziyorlar.Sorum şu şekilde.Bu solucanları akvaryumdan geri toplamalı mıyım yoksa kalmalarında bir sakınca olur mu? Pacularımın davranışlarında da değişiklikler var.Durgunlaştılar.Solucanlar suyu zehirlemiş olabilir mi?
Teşekkürler..
Bu balığın türü ne? (resimli)
 
Bir tetra türü sanıyorum.Ama hangi tetra, yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler...
100x45x35 Tank için Uygun Filtre?
Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.
Servet bey, Eheim derken biraz daha detay verebilir misiniz?
100x45x35 Tank için Uygun Filtre?
100x45x35 (157 litre) lik tankımda 1 adet şelale filtre ve ek olarak Atman F-201 İç filtre kullanıyorum ama filitrasyondan memnun değilim.Karma tetra türleri ve pangasus besliyorum.Sizce bu filtreleme yeterli midir? Ya da en uygun önereceğiniz filtre seçeneği nedir? Teşekkürler..
Yavru Tankı Dekorasyonu?
Canlı doğuran yavruları için hazırladığım akvaryumda dekor mazlemeleri kullanmamın (özellikle taban kumu) bir sakıncası var mı? Bazı kaynaklarda yavru tankında taban kumu dahil hiçbirşey kullanılmaması gerektiğini okumuştum. Tamamen boş (taban kumu dahil) bir tank mı uygun, yoksa istediğimiz şekilde dekor (bitki-taban kumu-aksesuar) edebilir miyiz? Sakıncaları ya da faydaları nelerdir?
Teşekkürler..
100x35x30 İçin Atman F-201 Yeterli mi?
Yorumlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar.Şimdi gözlem ve tespitlerimi yazacağım.Kıyaslama yapacak arkadaşlara yardımcı olabilir kanaatindeyim.
 
Atman iç filtreyi kullanmaya başlamadan önce uzun süredir GAP-X Şelale filtre kullanıyordum.Düzenli dip çekimi ile birlikte temizlik ve diğer filitrasyonlarda pek sorun yaşamıyordum aslında.GAP-X Şelale yetiyordu yani. Fakat şelale filtreyi sonradan kurduğum yavru tankına geçirince ana tank için yeni bir filtre almak gerekti.Belki şelaleden daha iyi sonuç alırım düşüncesiyle (ve satıcının tavsiyesiyle) ana tankıma Atman F-201 aldım ve kullanmaya başladım.Sizlere sorumu sorduğumda iki gündür kullanmaktaydım yeni filtreyi.5-6 gündür yaptığım gözlemleme şu şekilde;
 
Atman F-201 İç filtre tankıma YETERLİ GELMEDİ.Şöyle ki, şelaleyi çıkarıp iç filtreyi taktıktan sonraki günler suda sürekli devam eden belirgin bir bulanıklık,matlık oluştu.Balıklarımdan gözlediğim kadarıyla onlar da huzurlu değillerdi bu sürede.Şelale filtreyi taktığım 60 litrelik yavru tankımda ise su çok berraktı.Dün şelale ile Atman iç filtreyi yer değiştirdim.Şelale filtreyi yeniden ana tankıma koydum, Atman İç filtreyi ise yavru tankıma aldım.Şelale filtreyi taktıktan sonra bulanık olan ana tankta sanki genel su değişimi yapmışcasına gözle görülür berraklık, balıklarda da hissedilir derecede huzur gördüm.Atman iç filtreyi taktığım yavru tankında ise Şelale takılıykenki berraklık gitmiş, su şeffaflığını kaybetmişti.Yani kısacası ana tankımda önceden kullanmakta olduğum GAP-X Şelale Filtre, Atman F-201 İç Filtre'den daha mükemmel bir sonuç verdi.
 
Mehmet Emre bey'in söylediği daha mantıklı olabilir, şelale filtreye ek olarak iç filtre daha iyi sonuç verebilir belki ama şu anki filitrasyon yeterli gibi görünüyor.
 
Çağatay bey'in dış filtre tavsiyesi de nüfus kalabalıklığından olsa gerek ama bence de dış filtreye şu anki durumda gerek yok.Sağolsun yine de.
 
Neon ve çöpçülerin sayısını artırmakla iligili olarak da, 1 adet çöpçü 1,5 yıldır aynı tankta tek başına huzurlu şekilde yaşamakta.Neonlar da aynı şekilde 1 yıla yakın zamandır bu sayıları ile huzurlular.Elbette ki buradan bu türlerin sürü balığı olmadıkları, sürü halinde olmadan da bakılabilecekleri anlamı çıkmaz ama benim tankımda durum böyle.Sorunsuz görünüyorlar yani. :) Yine de sürü haline getirilmeleri söylediğiniz gibi daha yararlarına olacaktır.
 
Teşekkürler, sağlıklı balıklar..
 
 
100x35x30 İçin Atman F-201 Yeterli mi?
100x35x30 luk tankımda Atman F-201 İç filtre kullanmaya yeni başladım. Balıklarım şunlar;
 
  9  MÜCEVHER TETRA
  13 LEPİSTES
  4  PLATİ
  5  MOLY
  1  FRENATUS
  2  VATOZ
  2  KRİSTAL KB
  2  KILIÇ
  3  NEON
  1  ÇÖPÇÜ
 
Filtrenin hava hortumunu kullanmıyorum, hava motoru ile taban havalandırması yapıyorum.Bu tank ve bu nüfus için bu filtre yeterli gelecek midir? Önerileriniz için teşekkürler..
100x35x30 İçin Şelale Yeterli mi?
Verdiğiniz bilgiler ve göstermiş olduğunuz ilgi için çok teşekkürler arkadaşlar, sağolun!!

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.