ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
wailnsoul
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Kasım 2007 11:48
Son Ziyaret:
13 Mart 2014 23:46
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ismail doğanlar
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

240 Lt. bitki akvaryumu.
İsmail DOĞANLAR / İstanbul


SON 5 MESAJI

Npk takviyesi
Emre bey merhaba,

Sıcaklığın yüksek olmasından dolayı problem yaşıyor olabilirsiniz. Benim görüşüm bu yönde. Her ne kadar  tropikal bölgelerden bitkilerimiz  gelsede bu canlıların 27-30  derece  suyu nedenli tolere edebilmeleri de onemli bir husus. Onur beyin de dediği gibi fazla su sıcaklığı uzun sürelerde bitkileriniz üzerinde olumsuz etkilere yol açabilir. Bilindiği üzere ideal bitki tank sıcaklığı 22-24 derece arasıdır. Bazı bitkiler uzun süre problem yaşatmasada ileride yapraklarda erime gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bence su sıcaklığınızı 23-24 derecede sabitleyin ve canlı sayınızı arttırın. Tabiki makro besinler de bitki gelişiminde önemli bir yer tutuyor. Demir de bitkilerin ihtiyacı olan elementlerin olmazsa olmazı. Bu besinleri de tankınıza eklemeyi unutmayın. Ayrıca bitkilerin tanka adaptasyon sürecini de düşünmek gerekiyor. Yeni aldığınız bir bitki akvaryumunuzda bir süre gelişim göstermiyecektir. Hatta bazı sağlam yapraklarını bile dökülebilir. Bu adaptasyon sürecinin sonuçlarından biridir. Endişelenecek bir durum yoktur. Size başarılar diliyorum
bitkili akv. icin isik kac kelvin olmali?


Merhaba,

Bitkilerin fotosentez yapabilmesi ve sağlıklı bir şekilde gelişebilmesi için ışık hayati bir önem taşır ve akvaryum aydınlatmasının doğada aldıkları ışıkla benzerlik göstermesi bitki sağlığı için gayet iyidir. Benim tavsiyem 10000 kalvin ve grolüksün beraber kullanılmasıdır. Tahminlerime göre güneş ışığına en yakın ışık kaynağı bu ikisi olur. Ben 240 litre bitki tankı için 4 x 30 watt 10000 kelvin daylight , 4 x 30 watt grolüks kullanıyorum ve bitkilerim gayet iyi durumda. Tabi bu bilgiler benim kendi edindiğim tecrübelere göre. Başka arkadaşlar farklı kombinasyonlarla değişik sonuçlar alabilir. Diğer bir önemli husus ise  hangi bitkileri akvaryumunuza koyacaksınız  çünkü her bitkinin ışık gereksinimi farklıdır. Size başarılar diliyorum.
wailnsoul2007-12-25 11:22:53
-Glossostigma elatinoides-

Merhaba Ümit Bey,

Öncelikle almayı düşündüğünüz bitkinin gereksinimleri diğer bitkilere oranla biraz fazladır. Co2 + gübre ve yüksek ışık , bu bitkinin temel ihtiyaçlarıdır.  Eğer ışık miktarınız litre başına 0,8 - 1 W ise bitki gayet iyi bir şekilde tabana yayılır. Eğer yeterli ışık ihtiyacını karşılayamazsanız yapraklarını işığa doğru uzatacak ve buda estetik görünmeyecektir. Bitkinin kök sayısından ziyade ne aralıklarla dikildiği de önemlidir zira bitki istediklerinin hepsini akvaryum suyundan temin edebiliyorsa adaptasyon sürecinin ardından arsız bir şekilde akvaryumunuza hükmetmeye başlayacaktır. 1 saksı bitki inanın 4-5 ayda tüm akvarumunuzun tabanını kaplayabilir.Size başarılar diliyorum.


Akvaryum Aydınlatması için yardım
Merhaba,

Litre başına 3 watt inanın tüm akvaryumunuzu ve bitkilerinizi  bitirir. en iedali 0.5 watt yada 0.8 wattır. Eğer düzenli karbondioksit ve gübre ile ( makro+mikro besinler) işık düzeyinizi litre başı 1 watta çıkarabilirsiniz. Ama buda bazı yosun sorunlarınıda beraberinde getirir. Besinleri hızlı tüketen , Cabomba , Ratelifondia gibi bitkilerinde tankınızda olması  gerekir. Her bitkinin ışık ihtiyacı farklıdır. En iedali dediğim gibi bitki tank için litre başına 0,5 veya 0.8 wattır. Zira piyasada bulacağınız tüm bitkiler bu ışıkta ve gübre takviyesi ile sorunsuzca yaşayabilir. Size başarılar diliyorum.





Maltepe akvaryum.
Selamu Aleykum Bozanski Brod. Ya sam Turski Vojnic in Zenitsa-Sarejevo 2001 :)


Hayatımın en anlamlı yıllarıydı 2001-2002 Bosna-Hersek'te barış gücü  askeriyken , İnanın Fuat bey  Çok parçamı bıraktım orada. ( balayında bile oraya gelmiştim) Unutulmaz bir yer.

Konu dışına fazla çıkmak istemem. Maltepe akvaryuma kesinlikle güvenenilirsiniz. Özellikle Yıldırım bey bu bitki işinin ehlilerinden biri. Sattığı bitkiler çok kaliteli çünkü , Karbondioksit ve düzenli gübre verilen tanklardan çıkartıyor bitkiyi , Paketlemede süper. Kesinlikle memnun kalırsınız. Bosnaya Sonsuz Selam ,

Hayde Allaha Emanet :)
Vidimose

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.