ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Bozer
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Mayıs 2008 19:24
Son Ziyaret:
22 Ağustos 2008 10:36
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Çağla Bozer
Doğum Tarihi:
25 Eylül 1974
Yaş:
49
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Çağla - Ali - Aslı - Selin

SON 3 MESAJI

Yeni başlıyorum

Bütün sorularıma yanıt bulmuş oldum, vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim... Bugün bir ısıtıcı, iç filtre, termometre ve aquatan ısmarladım.. Yakında elimde olur..

Sanırım en zor çözülen konu da kuru alan konusu.. Özellikle benimki gibi minik akvaryumlarda yüzme alanından da feragat etmek istemiyorsak.. Filtreyi ve ısıtıcıyı koyunca zaten yer iyice daralacak.. Internette güzel bir platorm gördüm, Amerika'da satılıyor 7 USD civarında, ancak buralara göndermiyorlar. Orada oturan bir arkadaşımdan benim için alıp postalamasını isteyeceğim.. Gerçekten şık bir çözüm olmuş.
 
Akvaryum tamamlanınca son halinin resimlerini de buraya eklerim..
 
Yeniden teşekkürler :)
Bozer2008-05-15 00:15:12
Yeni başlıyorum
Detayli cevaplarınız için gerçekten cok teşekkür ederim. Dediklerinizi en kısa sürede uygulayacagım. Kalan birkaç tane sorum var, affınıza sığınarak..
 
Kuru alanı yükseltmek için daha uzun bir kaya mı aramalıyım, sizin başka çözümleriniz var mi ? Akvaryum küçük oldugu için yüzme alanlarını kısıtlamamak için dar ve uzun birşey bulmam lazım sanırım. Siz nereden temin ediyorsunuz ?
 
Calcium konusunda ne yapmalıyım ? Totrucal diye verdikleri sanırım kalsiyum damlası. Vitamin damlası gibi haftada bir mamasına damlatsam olur sanırım değil mi ?
 
Son olarak 5 numarada yazdığınız günlük küçük su değişimi nedir ?
 
Akvaryumun kapağı yarm kapak, yani üstünün yarısı açık.  Bu durumda içindeki havanın sirkülasyonu sorun olmayacaktır diye umuyorum. Kapak yarım olduğu için hem 60W ampulu hem de UV lambasını birlikte takacak yer yok ne yazık ki. Bu konuda henüz bir çözüm bulamadım.
 
Çok çok teşekkürler. 
Semihsungur2008-05-20 10:24:39
Yeni başlıyorum

Merhaba,

Bu forumu buldugum icin cok sevindim.. Gecen hafta iki tane minik su kaplumbagasi aldim.. Aldigim akvaryumun boyutlari (uzunluk:30 - genislik:15 - yukseklik:25) simdilik yeterli gorunuyor, buyuduklerinde daha buyuk bir tane yaptirmayi dusunecegim. Bu forumda ve baska sitelerde bircok sey okudum ama emin olmak ve miniklere iyi bakabilmek icin sizlere sormak istedigim birseyler var, bazi sorular size kolay/sacma gelebilir, simdiden ozur diliyorum ama bastan dogru baslamak onemlidir diye dusunuyorum. Simdiye kadar 6 yil bir muhabbet kusu bakmistim, son 5 senedir de bir tekir kedim var o nedenle evcil hayvan konusunda cok sabirli ve sefkatli oldugumu soyleyebilirim Wink

Sorularim sunlar :

1. Ilk olarak bir ic filtre ve isitici alacagim. Ic filtre olarak ATMAN CT-AT101 sanirim boyut olarak yeterli olacak gibi. Filtrenin resminden anlayamadim ama kucuk boy akvaryumlar icin satilan filtrelerin yuksekligi nedir ? Tam olarak suyun icinde kalmasi gerekecegi icin akvaryumun icine koyacagim suyun miktarini arttirmam mi gerekecek ? (Su anda 5 parmak kadar su var) Kuru alan olarak kullandigim kayanin boyu ancak yetiyor. Belki de kuru alani mi degistirmeliyim / yukseltmeliyim ?

2. Isitici olarak yine ATMAN 100W tavsiyesi okudum, sanirim bu yeterli olacaktir. Akvaryumun tabanina yatay olarak koyarsam miniklere yuzerken zarar vermiyor mu ? Ayaklarinin degmesi, vs.. gibi durumlarda ?

3. Tepeye koydugum isik 60W normal ampul (softtone degil) kayanin 20 cm kadar uzerinde duruyor. Sanirim yeterli sicakligi sagliyacaktir. Isik kac saat boyunca ve hangi saatler arasinda acik kalmali ?

4. UV lambasi simdilik almadim, gunde bir iki saat gunes isigi gormesini saglayacak sekilde pencere onunde tutabilirim diye dusunuyorum. Ancak gunesin D vitamini saglayacak yararli isinlarindan cam onunde durarak faydalanmak pek mumkun degil diye biliyorum. Cocuk doktorumuz bize cocugun camin onunden gorecegi gunesin bir faydasi olmaz, bebeginizi mumkunse her gun disari, gunese cikarmalisiniz demisti, ayni sey bu hayvanciklar icin de gecerli olmali diye dusunuyorum.. UV lambasi alirsam hem isitici gorevi goren 60W ampulu, hem de UV lambasini akvaryumun kapagina nasil takabilirim ? Yukarida ancak bir duy icin yer var.. Sizler bu sorunu nasil cozuyorsunuz ? UV lambasi icin marka/model tavsiyeniz var mi ?

5. Haftada bir filtrenin temizlenmesi, ayda bir de suyun tamamen degistirilmesi gerektigini okumustum. Baska yapmam gereken birsey var mi ? Yeni su doldururken musluk suyu yerine icme suyu kullaniyordum, akvaryum kucuk oldugu icin sorun olmuyor.. Musluk suyu koyarsam icine kloru almasi icin bir solusyon damlatiliyormus, onu nereden temin edebilirim?

6. Su sicakligi icin termometre tavsiyeniz var mi ? JAGLER HJS-305A diye bir civali model gormustum, ucuz ve islevsel gibi geldi.

7. Beslenme ile ilgili bana verdikleri yem Sera Rayyf I (gammarus, karides, sardalya karisimi) Bunun disinda hangi siklikta nasil bir takviye yapmaliyim ?

8. Petshop'tan kabuklarinin sertlesmesi icin bir damla verdiler, (Tortucal) haftada bir kabuklarini pamuga damlatip silin dediler. Ancak kutunun uzerini okuyorum, haftada 3 kere yemin uzerine 10 damla damlatin ya da akvaryumun suyuna ilave edin diyor (1 litre icin haftada 2 kez 100 damla) Petshop'taki adamcagiz yanlis mi yonlendirdi beni ? Bu konudaki dogru uygulama nedir ?

9. Bunun disinda bir de vitamin verdiler (Tortvit isminde) Anladigim kadari ile icinde A-D3-E-D-B1-B2-B6-B12-K3 vitaminleri var.. Bizim kaplumbagalarin henuz minik olduklari dusunulurse hangi siklikta ne kadar vermeliyim ? Yemin uzerine damlatip yemi suya atinca bu vitaminler suda eriyip gitmiyor mu ? Soru sacma oldu ise kusura bakmayin..

10. Kaplumbagalardan birisi (daha ufakca olan) geldiginden beri neredeyse hicbirsey yemedi. Devamli olarak kayanin uzerine cikip gozlerini kapatiyor. Beslemek icin birkac kez suya indirdim, burnunun ucuna kadar yem koymama ragmen hic yemedi, bir sure sonra yine gidip kayanin uzerine cikiyor. Suyun sicakligina baktim, 27 derece civarinda, usumus de olmamali diye dusunuyorum. Acaba ne olmus olabilir, hasta olup olmadigini anlayamadim.. Nasil yemek yemesini saglayabilirim ? Bu sekilde yem atinca tum yemleri diger canavar yiyor.. Biri acliktan olecek bu gidisle, digeri de catlayacak Confused

11. Bir veterinere goturmek gerekirse tavsiyeniz var midir ? (Anadolu yakasinda) Veterinerler genelde kedi/kopek uzerine uzman olduklari icin bu hayvanciklardan anlayanini bulmak zor oluyor mu ?

Akvaryumun resimleri de asagida..
 
Zaman ayirip okudugunuz icin cok tesekkur ederim Smile
 










Düzenleme Notu: Çağla Hanım,  lütfen mesajlarımızda Türkçe harfler kullanalım .
Semihsungur2008-05-20 10:16:57

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.