ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
albatros99
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Temmuz 2005 12:26
Son Ziyaret:
15 Aralık 2013 19:41
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
alper varol
Doğum Tarihi:
26 Mart 1984
Yaş:
40
İl:
Izmir
Meslek:
Ziraat Teknikeri
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

izmir/alper varol

SON 7 MESAJI

Metal Halide Kullanımı
Mustafa bey önerinizi mutlaka dikkate alacağım...
Birde Muratti marka 6500k değerinde bir mh lambaya rastladım. online pet malzeme satışı yapan bir firmada.Fiatıda 65 tl gibi bir rakam.Tatlısu bitkili tanklarında kullanılabileceğini yazmış...Akvaryum suyum oturana kadar ki zaman diliminde mutlaka bir sonuca varırım..İyi düşünmek ve doğru hareket etmek lazım..
asma dalı olurmu
Bende asma dalı daha önce kullandım...Kaynatma aşamasından geçirmiştim ben.Soyulabildiği kadarınıda soydum.Yoksa akvaryum içersinde kabuklarını atabiliyor.Bazı kısımlarda mantarlaşma olabiliyor ama bunuda elma salyangozları varsa temizliyorlar.
Metal Halide Kullanımı
Öncelikle Mustafa Erdoğar bey'e teşekkür ediyorum.Yazıları ve önerisi sayesinde kafamdaki en büyük soru işaretlerini ortadan kaldırmış oldum.
Nano reef tankımın boşa çıkmasından sonra elimdeki işe yarar ekipmanlarla tekrar ufak bir bitki tankı kurmaya başladım.Aydınlatma olarak floresan yerine mh kullanıcam.70wlık metal halideme 5200 kelvin değerinde osram ın ampulünü kullanmaya karar verdim.Türkiye'de online satış yapan elektrik dükkanlarında şuan için bu lambaya rastlamadım.5000lik olana denk geldim başka bir marka.İzmir'de toptan satış yapan elektrik dükkanlarınada sorucam,eğer bulamaz isem ebay'dan mecburen bu ampulden getirteceğim.Forumlarda araştırma yaparken bu lambanın kullanıldığı örnek bir akvaryuma rastladım,resmini paylaşıyorum.Çok hoşuma gitti diyebilirim...
 
Online satış yapan elektrik dükkanlarında belki ben gözden kaçırmış olabilirim,sizlerin bildiği yada denk geldiği adresler var ise yazabilirsiniz,5200 kelvin değerindeki osram mh ampul baya hoşma gitti..


Bu başlık altında yine aklıma takılanları sormak istiyorum.Ürünün kendine ait dökümanındada bilgiler yazmak,internette yine araştırmalarım sonucu kullanılan aydınlatmalardan osram'ın (Osram Powerball HCI-TS 70W/942 NDL) parantez içersindeki ürününe denk geldim..4200 kelvin değerinde bir mh aydınlatma.Lümen değeride 5500. Bu üründeki resminide paylaşıyorum..
 
Buda yine osram'ın 5600 kelvin değerindeki lambasının kullanıldığında çekilen resmi.Bu ampulün lümen değeride 6200.
 
Firmalara sorduğumda osramın 5200 kelvin değerindeki ürününü hem tek satmadıklarını söylediler,hemde ekim ayı içersinde getirteceklerini öğrendim..Bir ürün daha var fakat onun hakkında net bilgilere erişemedim.Tekzen'in 5000 kelvin değerinde olan lambasıda var.Diğer değerleri hakkında bilgilere ulaşamadım ama..
albatros992011-09-28 22:36:34
Bitkili Akvaryumda metal halide

Evet Ertuğcum dediğin gibi deniz akvaryumu sisteminde kullandığım ekipmanlar var elimde bazı kalan.Daha önce fazla ekipmanlarla yine ufak bir bitkili denemesi yapmıştım.Yine tankı boşda durmaktansa değerlendireyim dedim.Çok fazla vaktim olmasada.

Dediğin gibi bitkilerin renk seçiciliğini göz önüne almak istedim aslında bende..Yoksa okuduğum yazılardada rastladım..Bitkilerin ışığın mavi ve kırmızı kısımlarını kullandıklarını.Gelişimlerine göre..
 
Bitkili Akvaryumda metal halide
Peki önerebileceğiniz bir ampul varmı?10000 k uygunmudur?
Bitkili Akvaryumda metal halide
Bitkili akvaryumlarda metal halide kullanan hobici dostlar var ise eğer,kullanılan ampül için fikir almak istiyorum..Metal halidem 70w'lık..Elimde 14000k değerinde mh ampulü var,ne sarımsı nede soğuk beyaz denilebilir..Bitkili tankda ilkkez mh deniyceğim için hiçbir fikre sahip değilim.Eğer forumda bu konu üzerine açılmış konu varsada link olarak atabilirseniz,fazlalık bir konu açtıysamda affola.. :)
Barış Er Bitkili(cüce amerikanlarım geldi
Barış abi bitki akvaryumun maşallah çok güzel.Cabomba ve nilüfer bitkilerinin çiçek açma olayları çok güzel.Clap

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.