ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sserbetci
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Eylül 2008 23:43
Son Ziyaret:
18 Aralık 2008 06:16
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serdar Serbetci
Doğum Tarihi:
27 Eylül 1974
Yaş:
49
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Tekniker
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ilk tuzlu su denemesi, 10 galon.
NJ/USA

SON 10 MESAJI

Yeni Nano Ve Utangac Damsel
Sayin Can Tasan,
 
Once tesekkur edip, daha sonra gallon ve lb birimleri konusuna bir aciklik getirmek istedim. Aslinda haklisiniz ama biz burada bu birimleri kullandigimiz icin o sekilde yazdim. Eger becerebilirsem bundan sonra cevirmeye calisirim lt ve kg olarak. Eger unutursam kusuruma bakmayin, kasitli yaptigim bir sey degil.
 
Saygilarimla.
Tanktaki Ziyaretciler
[QUOTE]
Bununla birlikte, son bir haftadir kumun uzerinde, sanki alttan bir karinca tuneller acmis gibi devam eden kabarikliklar goruyorum, ancak fotografta pek belli olmuyor, yine de bir tane ekleyeyim;
[/QUOTE]
 
demistim ki, gece biraz karanlikta izleyeyim belki olan biteni daha iyi gorurum diye dusundum. Simdi ise gercekten cok cekiniyorum cunku akvaryumumda aynen su fotograftaki worm var :
 
 
Bir cesit 'clam worm' deniyor, aile gurubu 'nereis'. Tanktaki wormun uzunlugu yanilmiyorsam 2 inch / 5 cm kadar var. Benim cektigim fotograflarda net olmadigi icin internetten buldugum bir fotografi koymayi tercih ettim. Kesinlikle sabaha kadar uyuyamam artik, bir cok siteden okumaya calisiyorum, kimisi faydalidir diyor, kimisi faydali olmasa da zararli degil diyor, bir digeri cok zararlidir diyor. Ne yapacagima karar veremedim. O kadar hevesle basladigim, ozenerek kurdugum tanka da kiyamiyorum. Eger bu konuda bir sey biliyorsaniz ve benimle paylasirsaniz inanin beni cok mutlu edersiniz.
 
Saygilarimla.
sserbetci2008-10-28 06:12:42
Tanktaki Ziyaretciler
Merhabalar,
 
Tankimla ilgili olarak;
Yeni Nano ve Utangac Damsel konusunu zaten acmistim, ancak bu defa sabahin cok erken bir saatinde (05:30 civarlari) yapmis oldugum bir incelemede beni once korkutan, sonra da yaklasik 4 saat kadar arastirmak zorunda birakan sevgili 'Spaghetti/Medusa worm' olarak adini buldugum ve Latince adinin Terebellid polychaete oldugunu da ogrendigim arkadasa ait fotograflari paylasmak, bunun ile birlikte tankimda bir anda ortaya cikan 10larca baby snail'in nasil olup da tankima geldigini sormak icin actim. Umarim bu bilgi (worm ile ilgili olan) dogrudur ve gercekten zararsizdir.
 
 
 
 
 
Bununla birlikte, son bir haftadir kumun uzerinde, sanki alttan bir karinca tuneller acmis gibi devam eden kabarikliklar goruyorum, ancak fotografta pek belli olmuyor, yine de bir tane ekleyeyim;
 
 
Su degerlerim ile ilgili olcumler diger konu icerisinde var, tekrar yazarak kalabalik yapmak istemedim. Bu tuhaf seylerin yanisira kayalarin ancak beyaz yerlerinde gorebildigim ama fotografi cekilemeyecek kadar kucuk ve hizli hareket eden karinca gibi birseyler de var. Ne dersiniz, hersey yolunda mi, yoksa yavas yavas telas yapmaya baslayayim mi?
 
Saygilarimla,
 
 
sserbetci2008-10-28 01:40:28
Yeni Nano Ve Utangac Damsel
Hemen geri verebilirim. Ama bu yorumunuza sasirdim, cunku burada tutulan bir skimmer. Tek nokta su; 100 gallons olarak deger verilmesine ragmen 1/3 olarak kullanicilar arasinda kabul goruyor. Yani benim elimdeki 30 gallona kadar iyi performans verecegi seklinde dusunuluyor. Ayarlamasi biraz zor sadece.
 
Siz ne onerirsiniz ? Geri verip baska mi alayim ? Bu arada test degerlerim nasil omurgasiz gecisi icin ?
 
 
Bu arada Volkan Bey,
Dedigim gibi, inanin o renkli guzel dunyanin hic bir uyesini tanimiyorum aslinda. Yeni yeni okumaya basladim. Alabileceklerimi sormussunuz, bu soru maddi olarak mi ulasilabilirlik mi bilmiyorum ama sanirim burada ulasamayacagim tur pek yok gibi. Maddi olarak da cok ustlerde olmamak kaydiyla birseyler yapabilirim. Tecrubeleriniz benim icin onemli. Tesekkur ederim.
 
Saygilar.
sserbetci2008-10-22 21:43:44
Yeni Nano Ve Utangac Damsel
En son yaptigim testleri, tarihleri ile paylasmak istiyorum. Boylece ortamin saglikli olup olmadigi hakkinda da bana fikir verebilirseniz cok mutlu olurum.
 
05.Oct.08
------------
tuz = 1.022
alkalinity = 3 mEq/L (150 ppm CaCO3) (8.76 grains per gallon CaCO3)
ammonia = 0.1 mg/l
PH = 8.0 - 7.9
Nitrite = 0.2
Nitrate = <10
 
14.Oct.08
------------
tuz = 1.022
alkalinity = 2.5 mEq/L (125 ppm CaCO3) (7.3 grains per gallon CaCO3)
ammonia = N/A (Non Readable)
PH = 8.0
Nitrite =  N/A (Non Readable)
Nitrate = <10
 
 
Saygilar, mutlu gunler.
sserbetci2008-10-22 18:34:56
Yeni Nano Ve Utangac Damsel
Tekrar Merhaba,
 
aradan gecen zaman icerisinde tankima bir parca buyuk canli kaya daha ekledim, oldukca bol delik, oyuk ve tunelleri var. Sanirim biraz sansliyim cunku her iki damsel de cok sevdiler, saklanmalari ve yuvalanmalari bunu gosteriyor olsa gerek.
 
Temizlik takimina baslamak yerinde olur diye dusundugumden 10 adet hermit crab ekledim, bunlar da nefis is cikartiyorlar.
 
Son olarak da, tum okuduklarimdan ve sizin tavsiyelerinizden dolayi protein skimmer da ekledim. SeaClone 100 markali bu skimmer i bildiginizi dusunuyorum. Ayarlama konusunda ne kadar basarili olacagimdan emin degilim, zira ilk 12 saatte biraz kahverengi su toplandi. Toplama kabini bosalttim, temisledim tekrar taktim, ayari biraz daha degistirdim, onumuzdeki 12 saati bekliyorum.
 
Tankin ici alet-edevat acisindan kalabalik oldu gibi bir his var icimde, ancak omurgazsizlari eklemeye baslayinca bu pek gorulmeyecektir herhalde.
 
Fotograflari eklemeden once bana isiklandirma ve omurgasiz ile tavsiye yapmanizi rica edecegim. Cunku ozellikle coral-reef konusunda hic bilgim ve fikrim yok. Nasil eklenir, nasil sabitlenir, ne ile baslamak gerekir gibi.
 
Simdiden cok tesekkur ederim.
 
 
 
 

 
 
 
Yeni Nano Ve Utangac Damsel
Tekrar tesekkur ederek baslamak istiyorum, zira sizden baska da yol, yontem gosteren olmadi :)
 
Balik ve anemon yukleme hakkinda sunu soyleyebilirim, tankimin izin verdigi kapasiyeteya kadar yapacagim. Burada orneklerini gordugum bazi nanolar var, bir ara fotograflayip size de gosterebilirim, inanilmaz seyler. PS sorun degil, dediginiz gibi $10-$20 a bile var. Ama sizin soylediginiz sebep yuzunden (Acaba biraz daha buyutsem mi ?  Buyugune gore alsam mi?) pek karar verebilmis degilim.
 
Ancak su konudan eminim ki, iyice ogrenmeden canli olumune sebep olacak hic bir sey yapmak istemiyorum. Buna sadece ben degil, tam anlamiyla tum aile olarak karsiyiz. Hele bir ogreneyim, isin dogasina alisayim diyorum.
 
Isiklandirma hakkinda ne diyorsunuz ?
Yeni Nano Ve Utangac Damsel

T5 icin tankimin genisligi kisa kaliyor. Bir ara kenarlardan da tassa bir sekilde uydururum diye dusundum ama estetik olarak cok acaip olacak diye vazgectim. En son akvarist ile konustuktan sonra, bana gecici bir sure idare edebilecegimi soyleyerek (ki bazi turleri kesinlikle besleyemeyecegimi de ekledi) bana GLO marka Marine-Glo 15 Watt bir lamba verdi. Mavi renk veren bir lamba bu. Anladigim kadari ile 18000K in uzerinde bir degeri olabilir. Ayrica uzerinde T8, Actinic Spectrum, 405 Lumen, 30 Lux gibi bilgiler de var. Urunun web adresi

Benim icin su anda ilk surecin tamamlanmasi ve canli kayalarimin uzerinde alg olusmasi onemli, bunu takip edecek donem icerisinde diger degisiklikleri yapabilirim. Ne dersiniz ?
 
Saygilar.
sserbetci2008-10-10 01:54:32
Yeni Nano Ve Utangac Damsel
Tesekkur ederim.
PS ile ilgili olarak haklisiniz, 2-3 gune kadar bir red sea ps geliyor, kucuk de olsa sanirim ise yarayacaktir. Power head, ayni zamanda hava basabiliyor ama, asil soylemek istediginizin bu olup olmadigini anlayamadim.
Son canli kaya sisteme eklenmis durumda, bundan sonra kaya eklemeyecegim zaten, surec tamamlaninca cok yavas sekilde reef-coral baslayacak. Damseller ile ilgili o gunden beri okumaya devam ediyorum. Ozellikle Ingilizce olarak cok kaynak var, bolgeci olduklari da cok dogru. Belki de bu turden vazgecmek durumunda kalabilirim.
Hazir baslamisken sorayim bari, isiklandirma olarak mutlaka T5 mi kullanayim ?
sserbetci2008-10-09 06:09:29
Yeni Nano Ve Utangac Damsel
Ilginize ve yorumunuza tesekkur ederim. Ben de PS ile ilgili olarak tamamen aynisini dusunuyorum. Canli kayayi bu hafta sonuna kadar arttiracagim. Sanirim damsel ile ilgili yorumunuz da dogru, cunku giderek hastalaniyor gibi. Umarim bir balik kayibi yasamam.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.