ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ahmet T.
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ekim 2008 19:09
Son Ziyaret:
09 Kasım 2012 14:45
Toplam Mesaj:
117 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Türk
Doğum Tarihi:
10 Ocak 1993
Yaş:
31
İl:
Kirsehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet ...

SON 10 MESAJI

Fotosentez Sorunu
[QUOTE=yasmut]
Dengeli bir tankta ciddi anlamda fotosentez görmelisiniz. Her bitki yüksek fotosentez yapmasa bile hepsi uygun ortamda gözle rahatça görülebilir oksijen çıkışı sağlayabilir.

Öncelikle ışıklandırmayı ve co2'i arttırmak fotosentezi hızlandıran başlıca etkenlerdir. Ayrıca sıcaklık 23 dereceden düşük ve 27 dereceden yüksek ise fotosentez yavaşlar.

İyi bir fotosentez için herşey ta olmalıdır. bunları şöyle sıralayabiliriz.

litre başına en az 0,8 watt ışıklandırma.
15-40ppm co2
20 ppm potasyum
5-10ppm nitrat
0,4-0,8 ppm fosfat
0,2 -0,4 ppm demir
Ve uygun dozda micro element gübresi.
Salınım yapmayan bir taban.

Bazen balık sayısı fazla olan tanklarda kısmen fotosentez görebilir. yukarıda verdiğim bilgiler güçlü bir fotosentez içindir. yoksa daha azı ilede 3-5 düşük miktarda fotosentez görülebilir.

Ayrıca su değişiminden sonra geçen  1 haftalık süreç boyunca gözle görünebilen fotosentezde düşme görülebilir. suda madde birikimi nedeniyle osmatik başınç değişimi bir dahaki su değişimine kadar görülebilen fotosentesi düşürebilir.

iyi bir fotosenteze örnek olarak eskin tankımdan bir resim eliyeyim daha anlaşılır olur.

http://www.resimgalerisi.net/galeriler/galeriSahipleri/hotlinkedpicture.php?a=galeriler/galeriSahipleri/resimler/sergiler/130_103.jpg



[/QUOTE]Dedikleriniz için teşekkürler,zaman içinde hepsini yerine getiricem,Fakat bugüne kadar hiç bu kadar fotosentez görmemiştim.Tebrik ederim.Hayran kaldım doğrusu..
Fotosentez Sorunu
[QUOTE=vuslat]Ahmet kardeşim belki tankin CO2 olarak yeterli doygunlukta değildir.O yüzdende fotosentez olmayabilir.[/QUOTE]Bu aklımı kurcalayan bir sorun.Fakat daha önce hiç co2 takviyesi yokken dahi fotosentez gözlemliyordum..İlginç bir durum.Haftaya Reaktörü devreye sokup,kapağa bir flo daha eklemesi yapıcam.
Teşekkürler.
Fotosentez Sorunu
Tek tek herkeze teşekkür ederim.İnternet bağlantısı koptuğu için cevap veremedim,özür diliyorum.

Yapmam gereken su değişimi yaptım,sonuç elde edemedim.Taze su akvaryuma yararlı oldu,bitkilerin uzamasında ve gelişmmesinde sorun yok .fakat fotosenteze takıldım kaldım.Neyse belkide tankın dengesinin oturması gerek,sonuçta bu 2. haftası..
İyi akşamlar.
saygılar,,
Ahmet T.2008-12-27 22:24:45
bitkili akvaryum yeni 70*41*36(y)
Siyah moliniz sanırım beyaz benek..Dikkatinizi çekmiştir umarım..
Fotosentez Sorunu
[QUOTE=bjkalley]Işıklar öğleden beri açılıyorsa akşam 8-9 gibi %30 su değiştirin ve gözlemleyin.

Saygılar,
[/QUOTE]Işık sabah 9'dan akşam 8'e kadar açık.Önerinizi bugün deniyeceğim.Teşekkürler.
Fotosentez Sorunu
[QUOTE=Devletabi]Fotosentez sadece bitkilerin kabarcık çıkarması değildir. Siz gözlemleyemiyorsunuz ama bitkiler fotosentezlerine devam ediyordur. Aslında sorunuzu sorarken cevabınızıda vermişsiniz. Daha önce co2 yokmuş ve aydınlatma düşükmüş bunları eklediğinizde diğer etmenleride bunlara uygun şekilde arttırmanız gerekli. Yani gübreleme vs gibi. Sadece bir etmeni arttırmak diğerlerinin de daha çabuk tüketilmesine ve suda eksik elemente neden olur. Birde co2 yi hava taşı yerine herhangi bir çözücüyle çözün. Hava taşı ile verdiğiniz co2 nin çok çok düşük bir kısmını çözebilirsiniz. [/QUOTE]
Aynı düşüncedeyim.Fotosentez mutlaka oluyordur fakat onu görmenin zevki ayrı UtangaçTeşekkürler.
Bitkili tank ve çöpçü üretimi
Merhaba,bugün itibariyle son kalan yumurtalarda salyongozlarım tarafından yenmiş bulunmaktalar.Yumurtaların dışta kalanların hepsi mantarlaşırken çemberin orta tarafında olanlar son derece sağlıklıydı.Ancak salyongozlarım tarafından yendiler.sorun olarak nitelendirmiyorum.1-2 hafta içeresinde üretim tankına alıp kondüsyona sokucam.Yardımlarınız için teşekkürler.
Fotosentez Sorunu
Merhabalar,
Konuya gireyim,bugün ilk haftasını tamamlayan bitkili akvaryumumdada,1 aylık akvaryumumda da fotosentez gözlemliyemiyorum.
Akvaryum 65-26-40 ebatlarında,5 plati var.Mayalı sistemle co2 veriyor ve hava taşıyla çözüyorum..Biri mavi olmak üzere 3 adet Beyaz florosan var.Bitkilerde hızlı bir gelişim söz konusu,balıklarda suyun yüzeyinde değiller..Ancak daha önce birçok kere şahit olduğum hava taşı gibi tabirini gözlemliyemiyorum.Önceden 2 gün aralıksız fotosenteze dahi şahit olmuştum,üstelik ne co2 nede sonradan eklediğim 2 beyaz florasan vardı.Sadece mavi lambayı kullanıyordum..
Neden böyle oluyor,merak ediyorum..Yapmam gerekenler nedir acaba ?
Ahmet T.2008-12-19 21:59:28
Salyangoz sorunlarım
Salyongozlarım elma.Isı 25 derece Ph ölçmedim fakat akvaryumda ph yükseltecek ögelerin aksine mango,hindistan cevizi gibi düşürücü şeyler mevcut.
Bitkili tank ve çöpçü üretimi
Okullar açılacağı için son durumu haftaya yazabileceğim sanırım.Şimdiden teşekkürler..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.