ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
-YILDIZ-
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Ekim 2008 15:59
Son Ziyaret:
17 Mart 2009 00:49
Toplam Mesaj:
20 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
yıldız çakmak
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yıldız ÇAKMAK

SON 10 MESAJI

KANLI DIŞKI
Evet düzenleri değişince rahatsız oluyor balıklar. Evde her birimizin favori 3-4 balığı var. Böyle olunca da balıkları vermek konusunda anlaşmazlık çıkıyor. Hem akvaryumcuların sadece ticari düşünüp balıklara bazen eziyet ettiklerinden de vermek istemiyoruz japonları.
Geçen gün bari pengasusları gözden çıkaralım diye konuşuyorduk. Babanem demez mi "Olmaaaz o hamsileri de ben seviyorum. Verdirmem" diye :) :) Pengasuslara hamsi diyor :) :)
KANLI DIŞKI
Doğru söylüyorsun nusabe. Ya akvaryumu büyüteceğiz ya da eğer azalırlarsa yerine balık almayacağız. Evde herkesin sevdiği bir balık var o yüzden gözden çıkaramıyoruz hiç birini. Büyük akvaryuma da yer bulamıyoruz.  Acaba diyoruz televizyonun yerine akvaryum mu koysak :) :)  duvara Lcd alıp.. Oda çok masraflı olucak. :) Evdekileri buna ikna etmemiz lazım. :) :)
KANLI DIŞKI
:)) 60 Litrede 7 japon, 2 pengasus, 3 çöpçü, 1 vatoz, 1salyangozum var. Ama genelde mutlu gibiler. Geçen hafta durgunlaştılar hatta bir güzel balığımı kaybettim 3günde. 3gün önce çok sağlıklıydı niye böyle olduğunu anlayamadım. Ama şimdi diğer balıklar tekrar canlandılar. Hareketlilikleri iyi, iştahları zaten iyi :) Hatta 2 erişkin erkek japonum biri oranda diğeri teleskop dişi balığımın peşinden ayrılmıyorlar. :) :) 2 Erkek japon canavar gibi, çok kuvvetliler. Teleskobumu kovaladıklarında hemen korkup dibe çöküyor. Çiftleşme sonunda teleskop dayak yemiş gibi oluyor. Pulları taşlara sürtülüp dökülüyor bazen kuyruğu yırtılıyor. Çok korkuyorum öldürecekler diye. Bende ona kadın sığınma evi yaptım büyük yapraklı bitki altına büyük pürüzsüz taş koydum oraya yatıyor yazık.. :) Bizim akvaryumda hayat böyle geçiyor. Kahkaha
KANLI DIŞKI
Hiç sormayın...KahkahaKahkaha Su değişimini düzenli yapıyorum ama su hacmine göre baya fazla japonum var.Kahkaha 
KANLI DIŞKI
En az 2 gün dinlendiriyorum sularını. Ama ılıştırırken çeşme suyunu kettle'da kaynatıp ekleyeceğim suya ilave ediyorum. Bu ekleyeceğim suyun %10 ununu aşmıyor.  Diğer balıklar daha önce kuyruk erimesi oldu, beyaz benek oldu, kara leke oldu, pul dökülmesi oldu hepsini atlattılar çok şükür. Bir balığım dropsy olmuştu onu kurtaramadık. Şu an balıklarda gözle görülür herhangi birşey yok sadece bir durgunluk hali var. Neden olduğunu anlamadım. Suyun değerlerinde mi birşey var zararlı bir bakteri mi girdi akvaryuma bilmiyorum. Zamanla akvaryum hakkında daha bilgili oluyoruz ama bu tecrübenin karşılığı  çok acı oluyor.
KANLI DIŞKI
Maalesef... Balığım öldü. Nerede yanlışlık yaptım bilmiyorum. O kadarda neşeli bir balıktı ki.. Üç gün önce sadece halsizdi. İkinci gün dışkısından hafif kan geldiğini gördüm. Üçüncü günde gitti. 3 gün önce çok sağlıklı bir balıktı. Moralim sıfır. Diğer balıklarda yerde yatıyorlar şuan. Sanki bir anda mikrop girdi akvaryuma..
Isıtıcıyla 26 derecede sabitliyoruz akvaryum suyunu. Su değişimi yaparken haliyle koyacağımız su daha soğuk olduğu için elektirikli su ısıtıcısıyla çeşme suyunu ısıtıp ılıştırıyoruz akvaryuma koyacağımız suyu. Acaba bunun bi zararı mı oldu. Aklıma başka bir şey gelmiyor.
KANLI DIŞKI
Verdiğin bilgiler için teşekkürler nusabe söylediğin yemleri almayı düşünüyordum zaten yarın hemen temin edeceğim. Balığımın hiç keyfi yok. Bakınca üzülüyorum. Sarmısak suyunu deneyeceğim. Umarım toparlar. Başlığı okuyan başka tecrübeli üstadların yorumlarını ve tavsiyelerini alabilirsem sevinirim. Rica ediyorum okuyup geçmeyin.
KANLI DIŞKI
Serkan bey, ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Balığımız henüz iştahsız değil çok şükür. Balıklara tetra pond sticks adlı yüzen bir yem veriyoruz. Bu yem hakkında bir bilginiz var mı? Sizce başka bir yem mi vermeliyiz? Haftada 3 yada 4 öğün ya ıspanak, ya bezelye, ya da brokoli veriyoruz. Bu sebze ihtiyacı için yeterli olur mu ?
 Değişik yemleme demişsiniz farklı bir kaç marka mı kullanmalıyız yoksa sebze takviyesi ile besleme çeşitliliği sağlar mı? Sorularım biraz fazla oldu galiba kusuruma bakmayın. Sizi yakalamışken sorayım dedim. :)
KANLI DIŞKI
En sevdiğimiz tombik japon balığımız normalde çok hareketli olmasına rağmen üç gündür halsiz, olduğu yerde duruyor. Vucudunda herhangi bir değişiklik yok. Dışkısı beyaz ipinceydi. Bağırsaklarında bir problem olduğunu düşünmüştüm. Tebessüm Bugün dışkısından kan geldiğini gördüm. Sevgili balıkseverler ne yapmamı önerirsiniz? Değerli bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Dış filtrenin debisi azaldığı için hava motorunu takmıştık. Üç dört aydır kullanılmıyordu. Acaba zararlı bakteri oluşmuş olabilirmi onun içinde? 
Japonum ters döndü
Teşekkürler.. Balığınızı en sağlıklı beslemenin yolu imkanınız varsa eğer çok öğünle azar azar yemlemek. Japonlar çok hassas balıklar. Çok ilgi istiyorlar. Özellikle tek bir kuru yemle beslemek onları eninde sonunda hasta yapacaktır. Balıklarımıza mutlaka bezelye, ıspanak vermeli. Bu sebzeler oldukça rahatlatıyor onları. Bunun haricinde havuç, kabak, marul, salatalık, kırmızı biberde verebilirsiniz. Yanlız kırmızı biberin tombul, tatlı olanından yedirin. Tebessüm Küçücük ağızlara acısını tattırmayı düşünemiyorum.Hasta
Yem atacağınız zaman sert yemleri önceden ıslatıp verirseniz yem yumuşadığı için balıklarınızın sindirimini bi nebze kolaylaştıracaktır. Bilginiz olsun..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.