ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BlueDooR
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Ekim 2008 16:16
Son Ziyaret:
31 Ekim 2010 03:04
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cenk AYDIN
Doğum Tarihi:
24 Ekim 1980
Yaş:
43
İl:
Istanbul
Meslek:
Finans
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İsTanBuL

SON 10 MESAJI

Kırmızı Göz Tetra..?
Arkadaşlar benim 120cm'lik (280 lt.)  bir bitki tankım var  kırmızı gözlü tetra (Moenkhausia Sanctaefilomenae) beslemek istiyorum benim öğrenmek istediğim bu türü bitkili bir tankta besliyebilirmiyim bitkilere zarar verir mi ve yanında hangi türleri beslesem uygun olur?Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.Saygılar.
Bitkili akvaryum ve Arowana

Arkadaşlar merhaba 250 lt bir bitki akvaryumum var daha çok amozon kesitli magrow kökler ve sazlar var benim sorum arowanam var bitkili akvaryumda arowana beslememin herhangi bir sakıncası var mı ve nelere dikkat etmeliyim akvaryumda başka balık beslemeyi düşünmüyorum(malum yırtıcı bir tür olduğu için)önerilerinizi bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim saygılar.

Taban Kalınlığı hakkında..
Merhaba arkadaşlar,40x50x100 ölçülerinde yeni başlıyacağım bir bitki tankı kurmaktayım.(yetiştirmek isteğim bitkiler Hygorphila difformis(çınar),Marsilea hirsuta veya üç yapraklı yonca taban bitkisi olarak ve saz şimdilik yeni olduğum için..Işıklandırmam ise: 2 adet 30 W Sylvanıa Aquastar. Taban mazemlerim ise sırasıyla;
 
 
1-Tropica AQUACARE bitki toprağı
 
2-Vitasand marka ince sarı kum
 
3-Vitasand marka iri taneli dere kumu
 
4-üzerine biraz koyu olması için siyah hagen kumu koydum
 
Tabanda ayrıca Tetra Inıtalsticks misket gübre desteği var.
Benim merak ettiğim,tabanda tropica bitki toprağı kullandığım için tabanın en az 6 cm olması gerektiği söylenmişti ben akvaryumun sol köşesine doğru kum yığımı yaptım bir eğim oluşturmak amacıyla hazırlıklarım bittiğinde taban kalınlığı altaki bitki toprağı katmanıyla arası 11-12 cm oldu.bu fazlalık bir problem oluşturur mu?Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.Saygılar.
Taban Katmanı ile ilgili öneri..
Öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim Mustafa bey.Sineklik kullanmayı düşünüyordum fakat daha sonra sinekliğin bana sorun çıkaracağını söylediler bitki kökleri zamanla sinekliği sardığından herhangi bir bitki değişikliği durumunda tabanı alt üst edeceğinden bahsettiler ve o yüzden vazgeçtim.
Taban Katmanı ile ilgili öneri..
Tüm akvaryum sever arakadaşlara selamlar.Şuan 40x50x100 ölçülerinde bir bitki tankı yapmaktayım arkadaşlar taban için önerilerinizi almak istiyorum.
 
Taban Malzemlerim :
 
1-Tropica AQUACARE (plant substrate) birki toprağı
 
2-İnce taneli sarımsı kum
 
3-İri taneli dere Kumu
 
4-Tetra Initalsticks misket gübre (Daha sonraları kullanmak için tetra sıvı gübrelerde mevcut)
 
Şimdi arkadaşların en alt katman için Tropica serdim üzerine ince taneli sarımsı kum ve son katman iri taneli dere kumu düşünüyorum.Yanlız elimde birde Prodac foldovivo bitki toprağıda var bunların arasına bunuda kullansam olurmu? Yoksa hiç katmasam dahamı sağlıklı olur(maltapetteki arkadaş riske girme dedi işin içine foldovivoyu'da katıp)
 
Diğer bir sorum misket gübreleri tropicanın üzerine yerleştirip daha sonramı ince kumu sermeliyim yoksa ince kum ile iri taneli dere kumu katmanı arasınamı misket gübre yerleşimini yapmalıyım.Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.Saygılar.
Zemin Hazırlanması için öneri

Teşekkür ederim.Aydınlatma için Philips Aquarelle  düşünüyorum Co2 içinse Sera Co2 başlatma tabletli setim var bilmeme yeterli olurmu ilerde deneyim kazandıkça gerekli olan metaryallere geçerim diye düşünüyorum.

Zemin Hazırlanması için öneri
Murat bey cevabınız için öncelikle teşekkür ederim.Dere kumöun kalınlığını 3-4 cm düşünüyorum..verim alırmıyım zaten ilk başladığım için kolay bitkilerden başlamak istiyorum böylece yeterli deneyime bu şekilde ulaşırım diye düşünüyorum.
Zemin Hazırlanması için öneri
Merhaba arkadaşlar bitkili akvaryuma yeni başlıyorum zemin için şöyle bir düzenleme yapmak istiyorum akvaryumun ölçüleri 100x55x40 en alt katmana Foldovıvo bitki toprağı,üzerine orta incelikte kum(misket gübre kullanıcağım Tetra Initalsticks) araya tabanı bölmek için sineklik ve en üst tabaka iri taneli dere kumu(çakıl kıvamında) sizce verimli olabilirmi böyle bir taban (yetiştirmek istediğim bitkiler,çınar,zeytin,zemin için sagittaria subulata veya parvula)önerilerinizi bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim.Saygılar.
Sera Co2 Başlatma
Merhaba arkadaşlar.100x55x40 ebatlarında bir bitki akvaryumu kuracağım sormak istediğim ve kafamı karıştıran bende şuan seranın Co2 başlatma (yayma reaktörü) var.Bu ürünün kullanımı konusunda kafam karıştı kullanım klavuzu yok arkdaştan kalma yanında tabletide var.Kullanımı ve ne gibi konulara dikkat edeceğim konusunda bilgi verirseniz sevinirim.Saygılar.
Taban için strafor yerleşimi?
Arkadaşlar çok teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için şimdi daha sağlıklı bir fikir edindim.Akvaryumum 250 lt. bu yüzden önce öneri almak istedim.Teşekkürm ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.