ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ORHANAYDIN71
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
27
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Kasım 2008 09:49
Son Ziyaret:
16 Kasım 2023 16:25
Toplam Mesaj:
118 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
orhan aydın
Doğum Tarihi:
23 Nisan 1971
Yaş:
52
İl:
Tekirdag
Meslek:
laborant
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ORHANAYDIN

SON 10 MESAJI

Cinsiyet Belirleme
Erkek siyah ıceman
Balıkların Cinsiyetini Söyler Misiniz?
Üsttekiler mücevher, alttaki beyaz prenses
Su Berraklığı
Size çarli marka kedi kumu öneririm. Migroslarda bulunuyor. Tülden bir kese yapıp içine kedi kumundan 250 gr kadar koyup kesenin agzınıda dikip dış filtrede orta sepete koyun. Yine aynı şekilde Seramik yüzükler var onlarıda yine orta sepete koyun ve vu şekilde çalıştırın filtreyi. Suyunuz önce bulanıklaşacaktır. Endişe etmeyin sadece sabırla ertesi güne kadar bekleyin. Sonuç olarak balıklarınızın suda değilde havada yüzdüğünü sanacaksınız. Suyunuz o kadar berraklaşacak. Dikkat etmeniz gereken nokta Kedi kumunu yaptığınız keseye koyup ağzını da diktikten sonra musluk altında 1-2 dk yıkayın kaba tozu gitsin.
Saolosi Mi Sarı Prensesmi
Ben içlerinde sarı prenses göremedim.
Saolosi Mi Sarı Prensesmi
Çok şanslısınız. Çok güzel bir türdür. Bakması zevklidir. Çabuk ürerler. Tavsiyem tek tür besleyin hem daha çabuk üreyecekler hem de akvaryum içi kavgalar olmayacaktır. Kızışma dönemlerinde erkekler diğer türlerin erkeklerini öldürecek kadar agresif olabiliyor. Tecrübeyle sabittir.
Sebepsiz Green Terror Ölümü
Gayet açık bir ifade doğal seçilim. Doğada bir sürü içerisinde tek alfa erkek olur. Yani kral ve krallık her zaman kavga sebebbidir ve bu kavgalar genelde ölümcüldür. Kavgayı kaybeden hala yaşıyorsa genelde sürüyü terkeder. Akvaryumu terkedemeyeceğine göre ölene kadar kavga sürecektir. En iyi ihtimalle akvaryumunuz büyük hacimli ve bol saklanma yerleri mevcutsa hayatta kalabilir.
Demasoni Yavru Sorunu
Tarçın metodunu deneyin. Bolca yavru alırsınız. Tecrübeyle sabittir.
Ne Yapacagimi Bilmiyorum
5 lt.lik bir su bidonunun üst kısmını kesin kova haline gelsin. Bir iğne yardımıyla şişede bolca delikler açın. Dikkat edin delikler büyük olmasın. Büyük olursa yavrular dışarı çıkacaktır. vantuz yardımıyla akvaryum içinde cama sabitleyin. Hamile balığınızı bubölüme alın ve bırakın yavrularını kendisi çıkarsın. Yaklaşık 25 günde ağzından canlı olarak yavruları bırakacaktır. Doğum yapınca balığın ağzında başka yavru var mı diye kontrolünü yapın yoksa akvaryuma diğer balıkların yanına salın ağzında hala yavru varsa kusturup çıkartın. Yavrular ilk gün yem vermeyin. 2. gün büyük balıklara verdiğiniz yemleri elinizle ufalayıp yavrulara çok az miktarda verin. Bulabiliyorsanız artemia veya su piresi gibi canlı yemlarden haftada 1 verin. 1 Ay sonunda yavrularınız 1-2 cm boylanmış olur. Onları da diğer balıkların yanına bırakabilirsiniz. Sağlıklı yavrular.
Iceman Balıklarında Cinsiyet
Bir çay bardağı suya bir çay kaşığı tarçın koyun. 2 saat bekleyin. Tarçın dibe çökecek ve kalan kısım berrak renkli bir sıvı haline gelecektir. Bu berrak sıvıyı akvaryumunuza dökün. Dipteki çökeltiyi akvaryuma dökmeyin. Bu işlemi yaparken iç ve dış filtreleriniz kapalı olsun( 2.saat süresince). Filtreleri çalıştırın. Işıklarda kapalı olsun. Balıklarınızda 1 saat içinde kurlaşmalar başlayacaktır. O zaman kesinlikle dişiyi erkeği ayırırsınız.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.