ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
pobeda
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Mart 2009 14:04
Son Ziyaret:
25 Şubat 2010 14:45
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Şükrü Balaban
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kayseri
Meslek:
Şehir Plancısı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

    
<<< Teşekkürler >>>

SON 8 MESAJI

kaliteli ranchu
Merhaba arkadaşlar... Günlerdir Ranchu edinme çabanızı takip ediyorum. Katkım olabilir mi diye internette arama yaptım ve bulduğum linki sizlerle paylaşmak istedim. Vermiş olduğum linkteki balıkların üzerine tıklayıp penceriyi büyüttüğünüzde sağ ekranda cinsiyet ve fiyat bilgileri de mevcut.

Fiyatlar genelde 100-200 $ arasında değişiyor, kargo masrafları da 60-70$ olarak belirtilmiş. Dış piyasayı bilmiyorum ama sitenin vermiş olduğu fiyatlardan yola çıkarsak Ranchu edinmek o kadar da ucuz olmasa gerek.

Sitedeki balıklar ve fiyatları güncel ise ingilizcesi olanlar ve ilgilenenler "Contact" bilgilerinden araştırabilir ve Ranchu edinmek isteyenlerle paylaşabilir.

LİNK: http://www.ranchumaniax.com/sideview.php#
Japonlarım...
Konuyu açma nedenimi Ercan Bey açıklamış...

Yorumlarınız için teşekkür ederim Egemen Bey. İlk resimde; fotoğraf makinesinin ayarını yakın çekime getirdiğim için arka plandaki orandam bulanık görünüyor. Uygun bir poz alabilirsem orandalarımın da resmini yakında yayınlamaya çalışırım.


Japonlarım...
Düz Japon:



Teleskop:


Yavrularım İçin Neler Yapabilirim?
Teşekkür ederim. Şimdiye kadar hiç yem vermemiştim, sadece yavruların japon yavruları olduğunu anladığımda dün akşam yumurta sarısının 1/5 ini ezerek verdim. Kaç gün süre ile yumurta sarısına devam etmeliyim?

Öğrenmek istediğim bir başka konu daha var. Tankımın içerinde hava motorum olmadığı için havalandırma yapamıyorum, yavrular çok küçük olduğu için iç filtreyi de çalıştıramıyorum. Bunun yavrularım için olumsuz bir etkisi olur mu? Neler yapmalıyım?

pobeda2009-03-19 14:38:42
Yavrularım İçin Neler Yapabilirim?
Ana tankımın içindeki bitkilerimi balıkların yemesi sebebiyle 20 LT.lik tankıma almıştım. Yaklaşık 1 hafta sonra 20 LT.lik tankımda  30-40 yakın cama yapışık vaziyette larvaları farkettim. Bu larvaların salyongoz yavrusu olabiliceği düşüncesiyle hiç bir girişimde bulunmadım. Aradan neredeyse 2 hafta geçti ve yavrularıma benzer fotoları forumda görünce balık yavruları olduğunu fark ettim.

2 hafta boyunca yem bile vermediğim yavrularım için nasıl bir beslenme ve bakım önerirsiniz? Yorumlarınızı bekliyorum...
pobeda2009-03-19 12:57:22
Kısa Bir Özgeçmiş, Sorunlar, Sorular
Dezenfekte ettiğimi düşünüyorum. Zaten kurulumdan sonra 2 hafta boyunca hiç bir sıkıntımız yoktu. Ne zaman ki kuma sürtünmeler başladı o zaman dip çekimi yaptım ve kaya tuzu ekledim.

Ölçeği örnek olarak vermiştim.  Ben balıklarım için ne kadar kullanmalıyım?
Kısa Bir Özgeçmiş, Sorunlar, Sorular

Merhaba arkadaşlar...
Yaklaşık 3-4 ay önce 2 adet düz japon balığı aldım ve fanusta beslemeye başladım. 2 gün sonra oksijensiz kaldıklarını görünce 20 LT.lik bir akvaryum ile dayanamayıp boyutları 10-12 cm büyüklüğünde 1 teleskop ve 1 düz japon daha aldım. Balıklarım için akvaryum küçük olduğundan kısa sürede hastalık belirtileri gösterdi ve 2 haftada bir su değişimleri yapmak zorunda kaldım. Daha sonra forumdan edindiğim bilgiler ışığında 70*30*40 cm boyutlarında bir akvaryum, Fluval 105 dış filtre, Atman 100 w ısıtıcı ile yeni bir akvaryum kurdum. Yeni kurmuş olduğum akvaryum içerisine dekor olarak tabana midye kırığı, mango kökü ve canlı bitki olarak da Eledoa kullandım. Balıklarım ilk başlarda yeni evlerinde oldukça mutlu görünüyorlardı. Hatta kovalamacalar bile başladı. Ancak, canlı bitkimi sürekli yemeleri ve küçük yapraklarını koparmaları hem dipte kirlenmelere yol açıyor hem de filitremin ağzında birikmelere sebep oluyordu. Balıklarım tarafından koparılan bitki yapraklarının dipte kötü görüntü oluşturması ve filitremin performansını etkileyeceği düşüncesi ile canlı bitkilerimi akvaryumdan çıkardım. Bitkilerimi 20 Lt lik akvaryuma almak için boyutlarını ve yaprakları yenmemiş olanları ayıklarken bitkilerim üzerine yapışmış olan yumurtaları farkettim (Dişimin yaşını bilmediğimden boyutuna göre yumurtlaması için ihtimal vermiyordum). Geçtiğimiz hafta içi balıklarımdan 3 ünün kumun yüzeyine sürtündüklerini farkettim ve haftasonu %20 dip çekimi yaptım (Metilen mavisi ile 2 kaşık kaya tuzu da ekledim). Almış olduğum önlemlere rağmen balıklarım daha da halsizleşti ve yemlenme zamanı dışında yüzgeç ve kuyrukları düşük bir vaziyette dibe çöktüler.

Evet arkadaşlar şimdi soruyorum;

- 20 lt lik akvaryumda bile bu kadar sorun yaşamadığım ve kayıpsız olarak 85 lt akvaryuma geçtiğim balıklarımın hastalığı nedir? Ne yapabilirim?
- Şimdiye kadar balıklarımı Sera Goldy ile besledim ve besliyorum. Geçen hafta Tetra Pond Stick aldım ve ara ara bu yem ile besliyorum. Uygun mudur?
- Bir de yemleme miktarı konusunda; "balıkların 1-2 dakikada tüketecekleri kadar yem" atarak yemlemek en uygunu deniliyor. Balıklarıma ne kadar yem atarsam atayım hepsini 1-2 dakikada tüketiyorlar gibime geliyor, onun için bana bir ölçek tarif edebilirmisiniz? (Örn: 1 Balık=1 Çay Kaşığı)

Cevap ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler...
(Foruma yeni üye olduğum için hasta olan balıklarımın resimlerini upload etmeyi bilmiyorum)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.