ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
crazyhandsome
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Nisan 2009 22:58
Son Ziyaret:
04 Mart 2015 15:01
Toplam Mesaj:
23 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fatih ELMALI
Doğum Tarihi:
04 Mayıs 1977
Yaş:
46
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fatih ELMALI
Albino Blue Eye Yunus
Tropheus Duboisi Maswa - Tropheus R.R Kasanga
Siyah Cüce Vatoz - Albino Longfin Cüce Vatoz
Saulosi - Mapanga - Flavus - Yellow Head - Afra Jalo Reef

SON 10 MESAJI

Albino Blue Eye Yunuslarım...
Albino Blue Eye yunus balıklarıma ait yüksek çözünürlüklü resimleri Ümit Tunç üstadım ile paylaşmıştım. Kendisi bugün tarafıma dönüş yapmış ve bilgi paylaşımında bulunmuştur. Resimlerde yapmış olduğu incelemeler sonrası balıkların hybrid olmasına rağmen baskın geninin yunus olduğu kanaatine varmıştır. Biz buna hybrid yunus diyebiliriz demiştir. Balığın rengi konusundada gene benim size izah etmeye çalıştığım gibi göz rengi hariç albino olduğunu, gözlerininde göz bebeklerinin siyah çevresinin mavi olduğunu söylemiştir. Yani mavi göz vatozlardaki gibi bir göz yapısına sahiptir. Ümit Tunç üsatadıma yorumları için buradan teşekkür ediyorum. Benim burdaki amacım kimseyi yanlış bilgilendirmek değildir. Araştırmalar yapmadan bu tarzda paylaşımların yapılmaması gerektiğini bilecek kadar tecrübe ve bilgi sahibiyim. Resimleri göndermiş olduğum gökhangökçe arkadaşımızda yakın zamanda resimleri inceleyerek düşüncelerini aktaracaktır. Aklında soru işareti olanlar var ise elimden geldiğince sorularına yardımcı olmak isterim.
Albino Blue Eye Yunuslarım...
Yorum yapan arkadaşlarıma ve büyüklerime teşekkür ediyorum. Bu konunun uzamasına bende anlam veremedim. Ben burada sizlere balıkların safkan olduğu ile ilgili bir idaada bulunmadım. Balıklar hybrid olması durumuna rağmen formunun yunus olduğuna yani aldığı genlerin büyük kısmının yunus olduğunu size anlatmaya çalıştım. Kimi anladı kimi anlamamaya ısrar ediyor. Balıklar hakkında kaliteli fotoğraf makinası ile çekmiş olduğum türlü açıdan resimleri gökhangökçe arkdaşımıza gönderiyorum. Kendisininde dediği gibi gerekli gördüğü takdirde büyük üstad Ad Konings inde fikirlerini almaya çalışacaktır. Ayrıca balıkaların resimleri face üzerinden Ümit Tunç üstadımızada sunulmuştur. Resimler görüldüğünde bir çok açı ve ışık farklarıyla size anlatmak istediğim renkler kendini göstermiştir. Resimler incelendiğinde sizin albino olarak örnek gösterdiğiniz balıklar arasında renklerinde bir fark olmadığı zaten görülecektir. Yorum yapılan balıklar arasında şöyle bir fark var. Albino kırmızı göz olan balıklar 10-12 cm damızlık altı tabir edilen balıklardır. Bendeki balıklar ise 20 cm ye ulaşmış gelişimini tamamlamış balıklardır. Üstadlardan gelicek olan yorumlara göre burada bilgi ve resim paylaşımı yapılacaktır. Onlardan gelicek olan yorumlar bana ve sizlere fikir sahibi olmamızda yardımcı olacaktır. Tüm dostlara saygılarımı sunarım.

Not: İlk sayfaya güncel resimleri eklenmiştir.
crazyhandsome2013-03-11 14:57:26
Albino Blue Eye Yunuslarım...
Yorum yapan değerli büyüklerim ve arkadaşlarım yorumlarınız için teşekkürler. Benim burda yapmaya çalıştığım şey elime geçen bu güzellikleri tanıtmak. Konunun başından beri zaten bazı şeylerde sizinle aynı kanıda olduğumu belirttim fakat bazı konularda hala ısrar edilmesi beni üzüyor. Ben burada balıklar safkan ırktır zaten demiyorum. Bunu bilecek kadar deneyim ve tecrübe sahibiyim. Yıllardır bu hobiyle uğraşıyorum. Çevrem hobi ile uğraşan, üretim yapan birçok büyüğüm ve kardeşimle doludur. Balıkların yunus olduğu ve çaprazlama olabileceği konusunda zaten mutabıkız. O yönden herhangi bir ısrarım yoktur.  Albino konusunda ise bazı büyüklerim albino olmadığı buz mavisi olduğu yönünde görüş beyan etmiş onada saygı duyuyorum fakat size vereceğim kaynakta albino yunusların çekilmiş birçok resmini göreceksiniz. Albino olarak kabul gören ve herkesin onayladığı balıkların resimlerinide inceleyin ve onlarda bendeki balıklarla aynı renge sahipmi değilmi siz karar verin. Bu resimlere rağmen aynı düşüncede iseniz diyecek başka şey bulamıyorum. Balıklarda alt kuyruk yüzgeci ile üst yüzgecinde yumurta benekleri vardır. Bakacağınız resimlerdeki albinolarla arasında göz rengi ve yumurta benekleri farkı vardır. Bendeki erkek daha iri olduğundan kafa yapısını geliştirmiş ve dudakları baldudak diye tabir edilen şekli almıştır. Balıkların üreme ve gelişim aşamaları takip edileceğini piyasa sürme gibi bir düşüncemin yakın bir zamanda olmadığınıda tekrar tekrar belirtmek istiyorum. Yorumlarında bazıları ticari düşünceler içinde olduklarını alenen beyan ediyor. Bu şekilde yorum yapmanıza gerek yok. Ankara yunusunun gönlümüzde yeri herzaman başkadır. Birde bazı dostlar sanki birtek sende var, özel tür değildir gibi mesajlar yazmış. Madem başkalarında varsa kimde var nasıl bir koloniye sahip resim yada bilgileri paylaşırsanız bende elimdeki bu türün özel yada nadir olmadığını bileyim. Bunu kanıtlamadığınız taktirde lütfen bu konu hakkında yorum yazmayınız. Eğer resimler varsada özel bir tür olmadığını bende seve seve değiştirir ve sözümü geri alırım. Yazdıklarımı dikkatli okursanız konu başlığımda zaten sizlere bu tür hakkında görüp bildiğiniz birşeyler varsa bana bilgi verirseniz memnun olurum diye belirttim. Balıkların gözlerine gelince Zafer arkadaşımın dediği gibi bende balıkların gözlerinin maviliğini vatozlar gibi olduğunu belirttim. Göz bebekleri siyahtır, göz çevresi mavidir. Vatozlara mavi göz diyorsak bu balıklarda mavigözdür. Umarım bu yazdıklarımı dikkatli okuyup benim anlamışsınızdır. Tüm hobici ve üretimci arkadaşlara ve büyüklerime sağlıklı bol yavrulu günler dilerim.

Albino Yunus resimleri için KAYNAK :
http://www.predatoryfishkeepers.com/forums/showthread.php?9017-Albino-Blue-Dolphin-%28Cyrtocara-moorii%29&language=tr
Albino Blue Eye Yunuslarım...
[QUOTE=gamera02] Balıklar albino yunus.bunu inkar etmek olmaz.Bu albino yunusları 1 kere daha görmüştüm bi forumda fakat uzun zaman oldu bulamadım simdi.Onların gözleri mavi degilde kırmızıydı.Bence bu kadar özel tür bakıyorsanız bu türde yunus gibi iri balıksa bence akvaryum 500 lt den az olmamalı ki balıklar daha iyi gelişebilsin.       Hatta yanılmıyosam bi habere konu olmustu dogada bu balıgın nasıl hayatta kalabildigini tartışıyorlardı.[/QUOTE]

Hüseyin bey yorumunuz için öncelikle teşekkürler. Sizinde söylediğiniz gibi yunuslar daha büyük akvaryum hacmine ihtiyaç duyan türlerdendir. Bende zaten geçici olarak bu akvaryumda bulundurmaktayım. 4 lü 150 lik setlerim olduktan sonra yeni yerlerine balıkları aktaracağım. Eminimki geniş bir akvarumda onları gözlemlemek daha güzel olacaktır.



Balıklarıma ait akşam çekilmiş resimleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Belki fikir olması açısından sizlere yardımcı olur. Resimleri çeken arkadaş facebook da bir tropheus sayfası kurucularından Hakan arkadaşımızdır. Kendi kamerasından çekmiş olduğu görüntülerdir. Eskişehirden gelip misafirim olmuştur. Oda kafasında soru işaretleri ile gelmiş ve balıkları görünce söylediklerime hak vermiştir. Çekmiş olduğu videoyuda yakında ekliyecek onuda sizler için paylaşacağım. 
Albino Blue Eye Yunuslarım...
[QUOTE=PicoCube] Ozaman bu balık albino diyorsunuz siz şimdi?


Ayrıca ikinci fotograftaki betta milkywhite bettadır, beyazda bir renktir albinizim renksizliktir.

Direk cevap vereyim fotograftaki balık benim balıgım ve albino degildir.


[/QUOTE]
Sevgili kardeşim hadi verdiğim resimlerden biri milkywhite güzel söylemişsinizde diğerleridemi milkywhite onu anlamadım. Yorumda diğer resimlerdende bahsetseydiniz iyi olucaktı.

 Albinonun türleri hakkında daha öncede paylaşım yapıldı ve hala yok memeliler ve hayvanlar için o, yok balıklarda bu hastalık daha farklı gibi söylemler olmakta. Genetiği olan her canlıda bu aynıdır. Balıklarım Kutanöz Albinizm (Sadece deride albinoluk) özelliklerini taşımaktadır. İnanmayan olabilir normaldir. Fakat yorum yaparken balıkları görmeden bu yorumları yaptığınızı unutmayın. Birkaç arakdaş alaycı tavırla yazılar yazmıştır. Hatta hakaret eden dahi oldu. Biz burda hertürlü ithama karşı saygımızı kusur etmiyoruz. Lütfen yorum yaparken dikkatli olursak memnun olurum. Tüm dostlara saygılarımla...
 
Albino Blue Eye Yunuslarım...
[QUOTE=PicoCube] Arkadaşlar ben yunustan falan anlamam, fakat albino konusundaki tartışmaya son verecek bir kaç belge paylaşabilirim hemde belgelerdeki balık bildiğiniz çok renkli bir yaratık olduğundan daha net ve anlaşılır olacaktır.

İlk fotograftaki balık Full albino bettadır.Gördüğünüz gibi gözleri kırmızıdır ve vucudunda hiç renk pigmenti yoktur.

İkinic fotograftaki balık ise yine albinodur fakat gördüğünüz gibi balık tamamen renklidir gözleri hariç
Buna OcelarAlbinizim denir.Yani memelilerde olduğu gibi balıklarımızdada 3 tip albinizim vardır.
Lakin Balıklar üzerinde gözleri renkli olan ve albino olan bir balık görülmemiştir. Bu yuzden şöyle söyleyebiliriz blue eye albino diye birşey yoktur hiç bir örneğinede rastlanmamıştır.


[/QUOTE]

Albino olarak balıklar hakkındaki araştırmanız için teşekkürler. Vermiş olduğunuz örnekler harici benimde size birkaç örnekleme yapmam gerekiyor. Belki fikir edinme açısından sizede faydası olur.

Albino Zebra Danio


Black Shark Albino


Albino Betta


Albino Blue Eye Yunuslarım...
[QUOTE=teskere]Fatih bey öyle bir söylemişsiniz ki sanki türkiyede ilk sizde var ilk şöyle vs olacak diye.Balık kırma ve sizin dediğiniz gibi dünyada özel tür falan olduğu yok.Mavi gözü vatozdan almışsınız :) ama üzgünüm ki biraz hevesinizi de kırabilir ama balığınız sizin için değerli olsa da başka yerde değeri olmaz.
Saygılarımla...
[/QUOTE]

Eğer bildiğiniz yer varsa aynı türden bilmek isterim. Bende alıp kolonimi genişletmek isterim. 1e2d uğraşmıyayım kalabalık bir kolonim olsun. Balığın kırma olması görsel güzelliğinin değerini etkilemez.
Ben mavi gözlü vatozu albino türleri içinde örnek gösterdim. Kimi ayrı tür der kimide albino der. Yazılan yazıları daha dikkatli okursanız ne demek istediğimi anlarsınız. Ben burda ticaret için uğraşmıyorum balıklarımı tanıtıyorum. Akvaryum ile ilgilenen arkadaşlar ya gerçekten hobici yada üretim yaparak ticaretini yapmaktadır. Eğerki hobici iseniz olumlu yada olumsuz balığın güzelliği yada ırkına yorum yapabilirsiniz anlarım. Siz balığın değerinden bahsettiğinize göre galiba üretim ile uğraşıyorsunuz. Balığın gelişimini görelim kanını devam ettirecekmi zaten değeri neyse hobici yada üretimci hakkını verir siz merak etmeyin.
Albino Blue Eye Yunuslarım...
Değerli arkadaşlarım yorumlarınız için öncelikle teşekkürler. Ben burada balıklarımı tanıtmak için konu açtım. Balıkların durumunuda sizlere detaylı olarak anlattım. Çaprazlama olabilme konusunda zaten herkesle aynı düşüncedeyim. Doğada olan bir tür olsaydı zaten çoktan akvaryumcularda yerini alırdı. Benim özel tür olarak söylememin sebebide budur. Çaprazlamaya girmiş balığa hybrid deniyor ise evet bu balıklarıda hybrid kategorisine sokabiliriz.  Kısır olma ihtimali elbette var o yüzden üreme olayını gözlemliyorum. Dişimin biri yumurta aldı fakat erkeğin baskısı yüzünden yumurtaları attı. Yavru alabilirsem kısır olup olmadığıda ortaya çıkacak ve yavruların aynı kanı taşıp taşımıyacağıda belli olacaktır. Üretim ve gelişim aşamaları kontrolüm altında olup durumları ile bilgileri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Balıklarımı forum üyelerinden birinci, tqyline yakından görmüştür ve geleceğini söyleyen birkaç arkadaşımız daha vardır.. Nurhan birinci abimizde fikirlerini yaptığı yorum ile beyan etmiştir. Kendisinden düşünceleri hakkındada ayrıca yorum alabilirsiniz. Kendime güzel bir set yaptırıyorum. Setim olduğunda sizlerle daha güzel resimlerini ve videolarını paylaşacağım. Aklınıza takılan soru olursa herzaman mesajlarınızı beklerim. Hepinize sağlıklı bol yavrulu günler dilerim.
Albino Blue Eye Yunuslarım...
[QUOTE=KILIÇ] Yunus Cichlid hakkında (Bir dönem beslesem de) yeterli bilgiye sahip olmadığımdan; saf ırktır veya Metriaclima kırmasıdır gibi bir savım yok maalesef. 
Ancak Albinizm denince hemen kırmızı gözlerin akla gelmesinin de bu tartışmada yanıltıcı olabileceğini düşünüyorum. Çünkü bildiğim ve bulduğum kadarı ile kırmızı göz albinoların olmazsa olmazı değildir.
Şöyle bir bilgi var;

Albinoluk yani akşınlık 3 çeşittir.

1. Sadece gözde albinoluk (Oküler albinizm)

2. Sadece deride albinoluk (Kutanöz albinizm)

3. Hem gözde hem de deride albinoluk (Okülokutanöz albinizm)


Saygılar,
[/QUOTE]

Ümit kardeşim bu konuyla ilgili detaylı araştırmalar yapılmıştır. Senin dediğin bu hastalığın birçok türü vardır. Bununla ilgili gelişmiş kaynakalrdan birinide paylaştım. Bu kaynaktada senin ve benim dediğim gibi türlerinin olduğunu belirtmektedir. Gözler illa kırmızı olacak diye bir durum söz konusu değildir. Kaynağın paylaşımını tekrar veriyorum. Bu konuda bilgi sahibi olmak isteyen arkadaşlar detaylı olarak albinizmi araştırabilir.
KAYNAK ; http://www.alisengoz.com/albinism/albinismA.html 
Albino Blue Eye Yunuslarım...
Değerli arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler. Ben burada balıklarımı tanıtırken yeni bir tür diye lanse etmiyorum. Özel bir tür olarak belirtiyorum. Balıklarım daha öcede dediğim gibi fiziki olarak kesinlikle yunustur. Renk olarakta albinodur. Albino ile beyazı ayıracak kadar bu hobinin içindeyim. Gözleri ise mavidir. Balıklarımı birebir görmüş forumdan arkadaşlarda vardır. Balıklara o yüzden Albino Blue Eye Yunus dedim. İsmindeki tüm özellikler birebir vardır. İsteyen kırma diyebelir isteyen albino değil diyebilir herkesin görüş açısı farklı ama bu balıkların canlısı benim elimde gören inceleyen herkeste benim burada yazmış olduğum ismi balıkların hakkettiği görüşündedir. Sonuçta ne burda kimseyi yanıltmaya nede yanlış bilgilendirmeye hakkımız var.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.