ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mföztürk
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Nisan 2009 18:07
Son Ziyaret:
28 Ekim 2014 10:41
Toplam Mesaj:
64 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Fikri Öztürk
Doğum Tarihi:
08 Temmuz 1955
Yaş:
68
İl:
Istanbul
Meslek:
emekli
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet Fikri Öztürk

SON 10 MESAJI

Geleneksel Pazar Kahvaltısı
Bir aksilik olmazsa oradayım.Sevgiler ve selamlar...
Güncel.
Katılım Listesi:

01.  Ümit Tunç (reis)
02.  Refet Ali Yalçın (bjkalley)
03.  Muammer Yolgiden (aquatopya)
04.  Köksal Gürkan (Köksal Gürkan)
05.  Buğra Bayındır (Iskarmoz) + 1
06.  Engin Türkeri (fisheri)
07.  Erol Çakır (EROL ÇAKIR)
08.  Tamer ELMAS (Mr.DIAMOND)
09.  Burak ÖTKÜR (botkur)
10.  Murat KOCA(tees_MURAT)
11.  Mert İLKDOĞAN (MertoBaba)
12. Mehmet Fikri ÖZTÜRK
13.
14.
15.
16.
17.
18.
Geleneksel Pazar Kahvaltısı
Kahvaltı organizasyonunu düzenleyen arkadaşlara çok teşekkür ederim. Gerçekten uzun bir aradan sonra ' dostlarla' bir araya gelip hasret gidermek çok güzeldi. Böylesi güzel etkinliklerin devam etmesi dileğiyle sevgiler ve selamlar...
A G A 2012 Sonuçları
Yarışmada ülkemizi temsil eden tüm katılımcıları canı-yürekten kutluyorum.Dereceye girsin girmesin her biriyle gururlandığımı ifade etmek istiyorum.Yaratıcılıklarının ve azimlerinin bizleri daha ileri seviyelere taşıyacakları inancı ile sevgilerimi ve selamlarımı sunuyorum.
Saygılarımla...
İAPLC 2012 İlk 200 Açıklandı.
Merhabalar; öncelikle ülkemiz adına katılan tüm arkadaşları, sonrasında da ilk 200 içine kalan 6 arkadaşımızı canı yürekten kutluyor , iyi dereceler almalarını içtenlikle diliyorum.
Fatih Çelik kardeşimizin sayesinde sıralı olarak 200 tankı birkaç kez inceledim.Sonra dönüp, ülkemiz adına katılan tüm arkadaşların çalışmalarına bir kez daha baktım.Hepsi ile gururlandım.Bana göre de en az 4-5 çalışmanın daha ilk 200 arasında yer alması gerekiyordu.Bu anlamda yukarıda çoğunluğu katılımcı arkadaşlar tarafından yapılan eleştirileri haklı ve yerinde bulduğumu ifade etmek istiyorum.
 
Ancak dikkatimi çeken husus, her yıl benzeri sorunların gündeme gelmesi ! Büyük emek ve özveri  ile arkadaşlarımızın çalışmalarının gözardı edilmesi çok büyük haksızlık. Üstelik internet ortamında bu sorunun başka ülke temsilcileri tarafından da tartışılıyor olması benim açımdan IAPLC'nin saygınlığına gölge düşürmüştür.
 
Kanaatimce bugüne kadar, yapılan haksızlıklara karşı tepkiler 'bireysel' kaldığı için de ciddiye dahi alınmamıştır.Bu anlamda kafamda oluşan öneri tepkilerin , bireysel değil  'KURUMSAL' yapılmasıdır. Şu anda ilk 200 içinde kalan yarışmacı arkadaşlarımızı olumsuz etkilememek adına 'zamanlaması' iyi ayarlanacak  bir  'AÇIK MEKTUP'un  AKVARİSTLER DERNEĞİ imzası ile tüm dünya kamuoyuna ulaştırılması, IAPLC Seçici Jürisinin kararlarının eleştirilmesi ve hizaya getirilmesi pekala mümkün olabilir diye düşünüyorum.(Bu Açık Mektup ; diğer ülkelerdeki benzer kuruluşlarla ,dergilerle bir kampanyaya da dönüştürülebilir)
 
Yarışmalarda deneyim kazanmış arkadaşlarımızdan oluşturulacak bir 'teknik heyet'in (Çağatay Bey'in yapmış olduğu kıyaslamalar gibi) sorunları uygun bir 'politik' veya 'diplomatik' bir dille uluslararası kamuoyuna duyurabilir ve ilgililerin bugüne kadar göstermedikleri 'dikkat' sağlanabilir.Amaç yapılagelen haksızlıklara karşı gerekli kamuoyu baskısını sağlamaktır.Bu doğrultuda başka önerilerde geliştirilebilir,yeni fikirler ortaya çıkabilir.Bir araya gelip toplanmakta veya uygun bir başlıkta forumda tartışmakta yarar var diye düşünüyorum.
 
Son bir not Mustafa Erdoğar Bey'e olacak; sizin ve Çağatay Bey'in seçtiği resimleri yarışma no.ları ile belirtebilirseniz daha rahat katılım sağlayabilirsiniz.
 
Saygılarımla...
İftar Organizasyonu 5 Agustos Pazar Ziya Şark Sofrası Fatih
Merhaba arkadaşlar, 5 Ağustos tarihinde şehir dışında olacağımdan dolayı ne yazık ki bu güzel etkinlikte aranızda bulunamayacağım. Katılan tüm arkadaşlara hayırlı iftarlar, güzel sohbetler dilerim.
Saygılarımla...
İftar Organizasyonu 5 Agustos Pazar Ziya Şark Sofrası Fatih

Çok büyük bir aksilik olmaz ise ben de katılacağım.Yer konusundaki tercihim açık alan olması yönünde, bu anlamda Fethipaşa Korusu önerisini destekliyorum.

Saygılarımla...

"Plateau" Adist 2012 - 4.Tasarım

Mustafa Bey merhabalar.Bu tasarımla ilgili deneyimlerinizi bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür ederiz.Başlattığınız süreçte ağaç figürlerini oluşturan dalların erimesi beni en fazla üzen konu oldu.Bu anlamda en 'garantili' öneri sanırım piyasada mahogomi kökü adıyla satılan köklerin dallarını kullanmak olacak.Eğer doğadan temin edilecek dallar kullanılacaksa o zaman akvaryum suyunun asidik özelliğine karşı önlemler almak ya da geliştirmek gerekiyor. Forumdan takip edebildiğim kadarıyla hemen hemen herkes çok katlı vernik uyguluyor.Kullanılan ağacın cinsine veya verniğin uygulama biçimine göre de sonuçları farklı oluyor.Gençliğimde çok fazla ahşap tekne boyamadan edindiğim deneyimler ışığında kafamda bazı öneriler geliştirdim,sizlerle paylaşmak isterim;

Bunlardan birincisi,öncelikle ahşap macunu uygulaması.Piyasada değişik nitelikte ve renkte bu malzeme mevcut.Bu malzeme ağacın suyla direkt temasını önlüyor.Ancak kalın ve ağdalı bir malzeme.Bu yüzden sanırım bezir yağı ile iyice incelterek dallara uygulanabilir.Bezir yağının bizati kendisi de ağaç dalının suya direncini arttırır.Ancak burada problem yağın suya salınım yapmaması için uygulama yapılan ağaç dalının iyice kurumasından emin olmak gerekiyor. İyice kuruduktan sonra ağaç dalı 'kemik' gibi olur.

İkinci olarak da ister macun isterse tüm hobicilerin kullandığı vernik olsun, sorun uygulama şeklinde.Bu tür malzemeleri ahşap üzerine sürerken yapılması gereken en önemli husus 'SU ZIMPARASI'nı kullanmaktır.Ağaç dallarınına vernik sürmeden önce 'sıfır numara' su zımparasını ıslatıp yüzeyi iyice zımparalamamız , daha sonra kuru bir bez ile silmemiz, ondan sonra verniği sürmemiz gerekir.Zımparanın ağaç yüzeyinde oluşturduğu çizikler sayesinde vernik ağacın bünyesine nüfus edebilir.Birkaç kat vernik sürmek istersek aynı uygulamayı her seferinde yine yapmalı, yüzeyi çizmeliyiz.(Ancak zımpara daha yumuşak kullanılmalı)Verniği fırça ile sürerken ağacın onu emmesine fırsat vermeliyiz.Bence bu anlamda en riskli uygulama ağaç dalını vernik kutusuna sık sık sokup çıkarmak.Ağacın bünyesine nüfus etmemiş vernik katmanları çok çabuk soyulur.

Umarım düşüncelerim sizlere bir nebze de olsa katkı sağlamıştır.

Çalışmalarınızda başarılar dileğiyle,saygılarımla...

Sweet Autumn. final foto eklendi

Çağatay Bey, yeni ve farklı bir çalışmaya başlamışsınız, hayırlı olsun.Umarım kafanızda oluşturduğunuz kompozisyonu tam olarak yansıtabilirsiniz.Henüz başlangıç aşamasında olması , 'sonbahar' vurgusunu tamamlayacak olan rotala walichi'nin ve myriophyllum mattogrossense red'in yer almaması nedeni ile nasıl bir 'güzellikle' karşılaşacağımı merakla bekliyor olacağım.Ancak kurutulmuş bonzai ağacınına yukarıdaki örneklere benzer bir uygulama yapmayı düşünmüyorsanız eğer, bence şimdilik tanktan çıkarın.Diğer bitkiler gelişip olgunlaşınca en son fotoğraf aşamasında tekrar koyarsınız.Forumda takip ettiğim konu başlıklarından olan 'plateau-Adist 2012 4.Tasarım' çalışmasında Mustafa Erdoğan Bey; ağaç figürü için kullandığı dalların suyun 'asidik' özelliğinden dolayı erimesinden bir hayli sıkıntı çekmişti.Benzer bir sorunla karşılaşıp özellikle ince ve güzel dalların bozulmasıyla uğraşmayın.Son olarak ağacın biraz daha sola kaydırılması önerisine katıldığımı ifade etmek isterim.

Çalışmalarınızda başarılar dileğiyle, saygılarımla...

"Plateau" Adist 2012 - 4.Tasarım

Mustafa Bey merhabalar.Paylaştığınız yakın plan resimlerinizin herbiri birbirinden güzel.Yarışmada sizin şahsınızda Adist ekibine ve ülkemizi temsil edecek olan tüm akvaristlere başarılar diliyorum.

Gerek açılan 'konu başlığı' ve gerekse 'başlatmış olduğunuz süreç' , yarışmaya katılsın ya da katılmasın biz hobicileri konu ile ilgili 'düşünmeye' ve 'tartışmaya' sevk ettiği için size birkez daha teşekkür ediyorum.

Final bölümünü paylaştığınıza göre ; yaşadığınız bu süreçte edindiğiniz deneyimler, alınan dersler nelerdir ? Benzer bir kurulumda asla yapmıyacağınız tercihler neler olacaktır ? Bu hususları müsait olduğunuz bir fırsatta bizlerle paylaşırsanız açılan 'konu başlığı'nın amacına ulaşmasını sağlamış olursunuz diye düşünüyorum.

Son olarak, özel sorunlar nedeni ile sıklıkla şehir dışında oluyorum.Bu nedenle açılan tüm konuları biraz geriden takip edebiliyorum.Açılan konu bazen ilerlemiş oluyor.O zaman da geriye dönük birşeyler söylemek biraz tuhaf kaçacak diye düşünüyorum.Yoksa Adist ekibinin ve tüm 'bitki' sevdalılarının çalışmalarına 'ilgimi' asla kaybetmedim.

Çalışmalarınızda başarılar dileğiyle sevgiler ve selamlar...

"Plateau" Adist 2012 - 4.Tasarım
Mustafa Bey merhabalar, öncelikle geçmiş olsun merak etmeye başlamıştım.Hemen sorunuzu yanıtlayıp bazı düşünce ve önerilerimi paylaşmak isterim;
Bence en son paylaştığınız resim (su seviyesinin yükseltildiği resim) en güzeli.Yaratılan kompozisyon bütününde değerlendirildiğinde balık konulması hata olacak gibi gözüküyor.Ayrıca kompozisyonun en can alıcı noktası 'üç ağaç' istenilen düzeyde gelişimi yakalıyamadığı için biraz problemli gözüküyor ! Ortadaki ağaç tam da öngörülen seviyede gelişim gösterirken , soldaki ağaç bu seviyeye hiç yaklaşamamış. Sağdaki ağaç ise geride kalmasına karşın biraz yaklaşabilmiş.Bu anlamda önerim tekrardan moss takviyesi yapıp, ortadaki ağaç 'model' alınarak şekil vermeniz ve ağaç gövdelerindeki erime dikkate alındığında hemen fotoğraflamanız iyi olur diye düşünüyorum.
Benzer sorun sağda ve solda yer alan iki küçük ağaç figürü içinde sözkonusu gibi.Ancak onları biraz geriye alarak tolere edebilirsiniz.Son olarak Hüdai Bey'in renklerin geçişi ile ilgili önerisini de yerinde bir öneri olarak değerlendiriyorum.
Çalışmalarınızda başarılar dileğiyle, saygılarımla...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.