ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
irfankıvrak
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Mayıs 2009 19:54
Son Ziyaret:
03 Mayıs 2019 13:05
Toplam Mesaj:
30 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
irfan kıvrak
Doğum Tarihi:
22 Nisan 1994
Yaş:
30
İl:
Mugla
Meslek:
sporcu
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ifo 125*50*65

SON 10 MESAJI

Bitkili Nano Akvaryumuma Tasarruflu Ampül Seçimi
Merhaba.Bu armatürün ismi nedir[:?]
Antalyalıların Dikkatine.
Merhaba. Sürekli oradan alışveriş yaparim bilmediğim herşeyi sorarim sürekli saolsun her konuda aydınlatır beni.Bugune kadar böyle birşey yaşamadım hiç.[EDIT]irfankıvrak,2018-10-08 20:16:55[/EDIT]
Eheim Jager 300w Kalibrasyon Ayarı Nasıl Yapılıyor?
Ben sadece mavi kısmı 25 dereceye getirdim ve sabit düzgün bir şekilde çalışıyor.
Dış Filtre Malzemelerinin Ömrü Ve Değişimi
[QUOTE=KadirSpmz]

Ben şahsen zeoliti akvaryumumun ilk 2 haftasında kullanmıştım. Döngünün hızlı oturmasını sağlıyor, eğer yeni kurulumsa ve balıkları hızlı bir şekilde atacaksanız kullanabilirsiniz. Ayrıca zeolitler zaten fileli halde satılıyor. Parçaların kaçma ihtimali yok. Eğer filesiz olanı alırsanız kadın çorabı ile muhafaza edebilirsiniz.

Önerir misiniz derseniz pek bir şey değiştiğini düşünmüyorum ama bana verilen bilgi yukarda yazdığım gibiydi, döngü ile ilgili olan..

Eğer 3 kutuysa filtreniz;
-Siporax
-Bio sünger
-Elyaf

Eğer 4 kutuluysa büyük bir akvaryumunuz vardır;
-Siporax
-Substrat
-Bio Sünger
-Elyaf

Bunları öneririm. Berrak sulu hobiler. [:iyi:][/QUOTE]
Akvaryumum 400litre dış filtre 4sepetli aquanic 1000 suyun giriş yönünden itibaren;
1)Seramik halkalar
2)Gözenekli sünger
3)Substrat pro
4)Zeolit+Elyaf
Şeklinde kullanıyorum 2aydır balıklar mutlu ve bol yavru aldım.(lepistes ve molly karma)
Dış Filtre Malzemelerinin Ömrü Ve Değişimi
[QUOTE=kptma]Hiç sanmam, ama içiniz rahat edecekse koyun. İç huzuru önemli [:)][/QUOTE]
öyleyse koymuyorum :)
Dış Filtre Malzemelerinin Ömrü Ve Değişimi
Aydınlattığınız için çok teşekkür ederim. Son olarak zeolit fileye koyulmalı mı peki? küçük parçaların motora kaçma riski olur mu?
Dış Filtre Malzemelerinin Ömrü Ve Değişimi
Aradığım hiçbir yerde sorumun net bir cevabını bulamadım ve buraya yazmaya karar verdim.
Dış filtre malzemesinin ömrü ne kadardır? Akvaryumumda mesala seramik,gözenekli sünger,substrat pro,zeolit kullanıyorum.
Normal yaşam yükü olan bir akvaryum için 6 ayda 1 malzemeleri sıfırdan yenilemem doğrumudur?
ve son olarak bu malzemeleri file içindemi kullanmalıyım yoksa sepete açık bir şekilde yerleştirmelimiyim?
Vereceğiniz bilgiler benim için çok değerli şimdiden teşekkür ederim.
Biolife Yüzen Akıllı Filtre C-160
[QUOTE=MbunaTR]Merhaba irfan bey fitreniz sepetli olduğu için malzemelerin filelerini yırtmanızı tavsiye ederim.su geçiş sırasında filtre malzemelerinden tamamen geçmez ise filtre düzgün randıman vermez . Seramikleri fileyi yirtıp boşaltın ve sepeti dolduracak kadar ekstra alıp takviye yapın sepetin oturmasını engellemesin dikkat edin . Siyah karbonu filtreden çıkarın yerine para durumunuza göre 2 litre 70₺ sanırım subsat pro olanaklar kısıtlı ise fındık yarısını baz alın o büyüklükte law kırığı alıp sepeti doldurun . Petsoplarda law kırığı kilo olarak pahalı peyzaj ve taş marketlerde kilosu 1 ₺ filtreyi yıkarken seramik sepetini ve tercih ettiğiniz law kayası yada subsat proyu öncesinde akvaryumdan çektiğiniz kova suyuna sepeti daldırıp çıkarın o kadar sadece siyah süngeri yine akvaryum suyunda etraflıca ova ova yıkarsınız kesinlikle Çeşme suyunun altına sokmayın . Keyifli hobiler dilerim[/QUOTE][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/74252/011020170422281.jpg[/IMG]

Merhaba:) Akvaryumun son durumu bu içine lepistes molly vatoz elma salyangozu koydum.
Prenses,demasoni ve astronot yaşarmı?
[QUOTE=Eray59]
bHerkesin ramazan bayramı mübarek olsun.
Benim sorum şu.
200 Lt akvaryumumda 4 demasoni, 4 mavi prensesim vardı birde büyük bir vatosum.
Bugün akvaryumcuya gittim 1 sarı 1 beyaz prenses aldım ve bayramdan sonra 3 sarı 3 te beyaz prenses daha gelecek. Buraya kadar herşey normal ama benim sorum şu olacak, ben akvaryumcuda cikletlerin arasında yeni gelen astronotları gördüm ve hayran kaldım ve sordum prenseslerle yaşıyorlarmı diye akvaryumcu yaşıyor dedi.
Hemen 2 tane aldım ve sabahtan beri sık sık akvaryumu inceliyorum şuana kadar hiç sorun olmadı herşey normal gidiyor. nette araştırdığım kadarıyla oscarlar etçil balıkmış ama prensesler otçul yemleme olayı nasıl olacak? ben normal cikletlerime attığım yemlerden attım astronotlar kapış kapış yediler.
Bir kaç lapistes ve kılıç vardı akvaryumda ama lapisteslerin kuyrukları koparttı oscarlar :) hemen aldım akvaryumdan. Cikletle olmaz diyeceksiniz biliyorum fakat yaklaşık belki 3 ay olacak hiç sorun yoktu  ama astronotlar sevmedi lapistesleri ve ayırmak zorunda kaldım.
Tek bir sürtüşme gözlemledim oda bir demasoni dişisi astronota şöyle hafifçe bir vurdu ve astronot kaçtı daha sonra aynı balık tekrar geldi balığın başına ben saldıracak derken birden astronot renk değiştirerek demasoniye benzeyen bir renk aldı ve demasoni şaşırarak geri çekildi :) bu canlıların renk değiştirdiklerinide öğrenmiş oldum çok güzel bir balık inşallah birlikte yaşayabilrler vermek istemiyorum görsel süper oldu :). Herkese teşekkür ediyorum.


/b
editededitIDEray59/editIDeditDate2011-08-31 03:48:03/editDate/edited[/QUOTE]

Astronot ciklet ile yaşamaz illa ki yiyecektir balıklarınızı.
Biolife Yüzen Akıllı Filtre C-160
[QUOTE=MbunaTR]Merhaba irfan bey fitreniz sepetli olduğu için malzemelerin filelerini yırtmanızı tavsiye ederim.su geçiş sırasında filtre malzemelerinden tamamen geçmez ise filtre düzgün randıman vermez . Seramikleri fileyi yirtıp boşaltın ve sepeti dolduracak kadar ekstra alıp takviye yapın sepetin oturmasını engellemesin dikkat edin . Siyah karbonu filtreden çıkarın yerine para durumunuza göre 2 litre 70₺ sanırım subsat pro olanaklar kısıtlı ise fındık yarısını baz alın o büyüklükte law kırığı alıp sepeti doldurun . Petsoplarda law kırığı kilo olarak pahalı peyzaj ve taş marketlerde kilosu 1 ₺ filtreyi yıkarken seramik sepetini ve tercih ettiğiniz law kayası yada subsat proyu öncesinde akvaryumdan çektiğiniz kova suyuna sepeti daldırıp çıkarın o kadar sadece siyah süngeri yine akvaryum suyunda etraflıca ova ova yıkarsınız kesinlikle Çeşme suyunun altına sokmayın . Keyifli hobiler dilerim[/QUOTE]

Teşekkür ederim dediklerinizi uygulayacağım. Dış filtrenin borusu kısa kaldı onuda yarin nalburiye ciye gidip uygun bir boruyla uzatmayı düşünüyorum

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.