ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sonbahar78
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Mayıs 2009 14:44
Son Ziyaret:
14 Şubat 2020 12:35
Toplam Mesaj:
163 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Levent ÖZTÜRK
Doğum Tarihi:
05 Haziran 1978
Yaş:
45
İl:
Ankara
Meslek:
Memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Levent ÖZTÜRK Herşey kader ile takdir edilmiştir.Kısmetine razı ol ki rahat edesin.

SON 10 MESAJI

Tetra Musluk Contası Hakkında
Yani evet dediğiniz gibi. Aslında kurusun diye dışarı koymuştum. Hiç aklıma gelmedi. Aklıma geldiği zaman iş işten geçmişti. Kontrol edeyim dedim bir baktım, kurumuşlar hemen dağıldılar zaten. Şimdi de arıyorum bulamıyorum.

Ben de öyle düşünmüştüm ama bu konuda tecrübeli olan arkadaşların fikirlerini alayım dedim. Böyle parçacılarda bulunabiliyor mu? Tam olarak uyuyor mu gibi...
Tetra Musluk Contası Hakkında
Arkadaşlar elimde Tetra 1200 dış filtre var. Filtreyi 6-7 sene önce almıştım. 2 sene civarı kullandıktan sonra akvaryumu kaldırdım. Tekrar akvaryum alırsam diye de filtre elimde duruyordu. Ama tekrar akvaryum almak kısmet olmadı. Geçenlerde kontrol etmek için açtığımda contaları gitmiş. Hatta koptu elimde kaldı. Hem kafa comtası, hem de muslukların contası. Şimdi bakıyorum kafa contası var ama musluklar için conta bulamadım. Acaba musluk contalarını nasıl temin ederiz? Veya yerlerine başka uygun bir şey konabilir mi?
Erdem Akvaryum Beni Madur Etti
Ben de Ankaradayım ve bir akvaryum almayı düşünüyorum. Erdem Akvaryum adını hep görüyorum. Fiyatları uygun ve alanlar memnun görünüyor. Tabi facebook da gördüklerim... Bu başlığı görünce şaşırdım şimdi.
400 Lt Karma Canlı Doğuran Tavsiye
[QUOTE=Nefer]Genelde Adi Salyangoz gibi işgalci salyangozlara çözüm olması için Katil Salyangoz alınır. Malum yosun konusunda en ufak bir faydaları olmuyor. Eğer tankınızda etçil olarak beslenme imkanı olmayacaksa Katil Salyangoz almayın derim. Bende canlı doğurgan baktığım için katilleri beslemekte zorlanıyorum. Akvaryumcudan para ile adi salyangoz almak durumunda kalıyorum.

Katil Salyangozlar Elma ve Nerite Salyangozlarına zarar vermezler. Yalnız ölen, ölmek üzere veya ciddi hasta olanlar için bu durum geçerli değildir. 

Nerite Salyangozu yanında Amano Karides, SAE, Otocinclus ve Cüce Vatoz
türlerini de düşünebilirsiniz. Sayılarını 5 'den aşağı tutmamanız kafidir. Ne kadar üstüne çıkacağınız  ayırdığınız bütçe ile alakalı bir durum.

[/QUOTE]

Cüce vatoz aldım. Çöpçü de alacağım. Camdaki yosunlar için falan hep salyangoz denilmiş. Almak gerekli mi merak ettim. Ayrıca karides de mi almak lazım sizce? Ayrıca 2 şer veya 3 er adet salyangoz az mı olur?
400 Lt Karma Canlı Doğuran Tavsiye
Arkadaşlar acaba salyangoz almam gerekir mi? Genelde akvaryum tanıtımlarında gördüğüm salyangozlar, nerite, elma ve katil... Daha sık alınan nerite ve elma salyangoz sanırım. Katil salyangozda amaç biraz daha farklı sanırım. Acaba bunların hangisinden kaçar tane almak gerekir? Ayrıca katil salyangozun diğerlerine zararı olur mu? sonbahar782015-02-17 10:31:07
Java Fern Nasıl Dikilir?
[QUOTE=gkoylu]ufak bir kayaya bağlayın. miktar çok da önemli değil. yaprakların alt kısımları kuma gömülmesin. bende de var bu bitkiden 3-4 ayda 5*5 cm yer kaplarken, şuan kucak dolusu hacimde yer kaplıyorlar. sürekli yapraklardan kök salıp(kahverengi ip gibi) yeni yapraklar türüyor. çok fazla ışığa gerek de yok sanırım çünkü bende biraz karanlık  ortamdalar. 

kayaya sabitleme ise, benim önerim ; fon renginize veya kum renginize uygun ince dikiş ipleri ile fazla sıkmadan yaprakların dip kısmını birbirine bağlayın. sonra tek bir bitki gibi görünen java fernleri de kayaya bağlayın. kayayı da bir miktar toprağa gömün ki kaya çok fazla gözükmesin. akvaryum içerisinde suyun sirkülasyonu bitkileri sarsacak kadar değil ise bir kaç ay sonra java fernler su yüzeyine temas etmeye başlar ve yaprak diplerinde kahverengi ipliksi kökler çıkınca kayadan ayırabilirsiniz. bendeki java fernler özgürce bir yere bağlı olmadan sabit durmaktalar.
[/QUOTE]


Teşekkür ederim Gökhan bey...
Bitki de yeni sayılırım. Birşey sormak istiyorum. Söylediğiniz şekilde kayaya bağladıktan sonra, yaprakların altındaki kısımlar kuma batmayacak değil mi?

Ayrıca söylediğiniz şekilde çabuk büyüyorlarsa 2 ye 3 e bölmek daha iyi olmaz mı? Yoksa büyüdüklerinde mi bölmek daha iyi olur? Dış filtreden dolayı tek başlarına durmaları biraz zor olur gibi. Bayağı hareket ediyorlar çünkü. Sizinkiler nasıl nereye tutunuyorlar merak ettin.  
Java Fern Nasıl Dikilir?
Arkadaşlar 7-8 yaprak java fern var elimde. Biraz baktım ama anubias gibi tamamen kuma gömmeyin, kayaya veya kütüğe sabitleyin deniyor.

Benim sorunum şu: Bunlar tek yaprak şeklinde. Yani kök yok zaten. Ayrıca kütük yok akvaryumda. Kaya var. Ben bunları nasıl dikmeliyim? Kayaya nasıl sabitleyebilirim? Bir kayaya 3 yaprak şeklinde 3 tane ayrı ayrı mı yapsam daha iyi olur yoksa hepsini bir kayaya mı? Ayrıca dediğim gibi kökleri olmadığı için biraz kararsız kaldım...

Yardımcı olursanız sevinirim...
Mollienesia
Konu gerilerde kalmış...

Bu türleri akvaryumcularda bulmak çok zor sanki... Bunlardan besleyen arkadaş yok mu acaba? Nereden nasıl temin edebiliriz?
Plati Çeşitliliği
[QUOTE=Mustafa Alpaslan][QUOTE=Mustafa Alpaslan]Yani bu balıkları büyük şehirlerde de bulmak zor. Ben tamamına yakınını neredeyse internet dışında görmedim. Malavi ve tanganika gölü balıkları ne zaman ülkeye girdi, sanki canlı doğuran türlere ilgi azaldı. Bu benim görüşüm tabi, yanlış da düşünüyor olabilirim. Canlı doğuran tankları vazgeçilmezdi bir zamanlar. Bilmem kaç kişiyiz, kaç kişi kaldık şimdi...[/QUOTE]
Şu mesajı yazdıktan 5 gün sonra forumdan bir üyemizin sayesinde hi fin platy sahibi oldum. Sanırım dilek kapım açıkmış. Yakında resimlerinide paylaşacağım.
[/QUOTE]



Nereden buldunuz acaba? Ben de platy düşünüyorum ama akvaryumcuları gezince pek güzel balık yok... 

Ankara'da nereden güzel platy bulabilirim yardımcı olursanız sevinirim...
400 Lt Karma Canlı Doğuran Tavsiye
Teşekkür ederim Umut bey... Önerilerinizi dikkate alacağım. Türlerle ilgili bir kaç sorum olacak yine... :-)

*** Vatozların hangisi olabilir? L144, cüce vatoz fark eder mi? L144 vatozlar görünüş olarak sanki daha hoş geliyor gözüme...

*** Yine aynı şekilde corydoras dediğiniz çöpçü oluyor sanırım. Bunlar da farklı farklı sanırım. Bronz, komando vs. 

Son olarak da şimdiye kadar akvaryumcudan hiç  balık almadım. Çocukluk zamanlarımdaki balıklar hariç. Hep forumdan alıyordum. Bu türleri ise forumda fazla satan yok. Akvaryumcular erkek dişi istediğimiz şeklide veriyor mu acaba? 

Ayrıca salyangoza falan gerek var mı? Genelde bitkili akvaryumlarda hep görüyorum...
sonbahar782015-02-02 16:35:47

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 14 Online Kullanıcı, 8 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.