ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
scornful
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Mayıs 2009 01:22
Son Ziyaret:
03 Mayıs 2012 20:58
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fatih Alparslan
Doğum Tarihi:
04 Aralık 1977
Yaş:
46
İl:
Sakarya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fatih ALPARSLAN

SON 6 MESAJI

Co2 Tablet mi-Tüp mü ?
Ben İsta'yı kullanmıştım. İçerisinden aydınlatıcı bir kullanım talimatı çıkmıyor. Ayrıca kısa bir zaman sonra da bitiyor. Bir defaya mahsus katlanacağınız tüplü sistem maliyeti daha ucuza gelecektir. Ancak okuduğuma göre mayalı sisteme geçmişsiniz, ben de mayalı sistem kullanıyorum. Oldukça da faydasını görüyorum. Hava taşı küçük akvaryumlar için yeterli olacaktır düşüncesindeyim. Selamlar...
Tüplü sistem için Özsoy regulatör
Selamlar,
Tüplü sistem kurmayı düşünüyorum ve bir arkadaşımdan Özsoy marka (Özmed) 701.05 model oksijen terapi cihazı olarak geçen bir reguletor aldım. 

Acaba bu regulatörü Co2 tüpünde kullanabilir miyim?
scornful2010-06-07 20:08:16
Jialu HDD 800 Balastı Yandı
Balast 24W Voltage=220-240 V, Frequency=50Hz Resmini de ekleyecektim ama beceremedim.
Jialu HDD 800 Balastı Yandı
Merhabalar,
Yaklaşık 4-5 ay önce aldığım Jialu marka HDD 800 model compact floresan armatürünün bir balastı yandı. Sakarya'da oturuyorum ve burada tüm aramalarıma rağmen uygun bir balast bulamadım. İnternette de aradım fakat durum aynı. 120 TL'ye aldığım armatürü sırf bu sebepten çöpe atmak istemiyorum ve dahası bir an önce ışıklandırma sağlamam lazım ki birçok bitkim var.
Daha önce böyle bir olay başına gelen varsa veya çözüm önerisi olan varsa çok sevinirim. İlgilenenlere şimdiden çok teşekkür ederim.
Akvaryumcunun İşgüzarı
Merhabalar...
Yeni başladığım akvaryum hobisi sayesinde zaman zaman gidip tavsiyelerine de güvendiğim (ne de olsa akvaryumcu) akvaryumcunun işgüzarlığı sonucu balıklarımın çoğunu kaybettim. Ben Sakarya'da oturuyorum ve sözkonusu akvaryumcu İzmit'te. İsmini vermiyorum tabiki. Hep uğradığımda test için su getirmemi isterdi, bir gün götürdüm. Ph yüksekmiş 9 falan dedi. Sera'nın bir ilacını tavsiye etti ve 80 lt tankım için yaklaşık 50 ml falan verdi. Nasıl kullanacağımı sorduğumda istersem hepsini birden dökebileceğimi hiçbirşey oolmayacağını hatta Ph'ı düşürmek için yeterli gelmeyebileceğini söyledi. Dediğini yaptım... Ve ne oldu dersiniz? Balıklarım aniden beyazlaşmaya başladı, deli gibi yukarı aşağı hareket etmeye başladılar. Hemen bşr kovaya damacana su aldım ve balıkları buraya aktardım. Fakat çoğunu kurtaramadım. Bitkilerim de bir garip oldu, renkleri değişti soluklaştılar. Ertesi gün tüm akvaryumu temizlemek ve yeniden kurmak zorunda kaldım. Yani akvaryumcunun işgüzarı adama akvaryum kırdırır. Ey akvaryumcu, durup dururken balıklarımı öldürdün, Allah da seni bildiği gibi yapsın...
Mayalı Sistemde Difüzör
Merhabalar,
 
Forumdaki faydalı makaleler sayesinde ben de mayalı sistem hazırladım. Sırası gelmişken emeği geçen herkese çok teşekkürler.
Şimdiye kadar (yani 1 aydır falan) en küçük boy hava taşına bağlayıp kullanıyordum. Bugün akvaryumcudan İSTA marka cam difüzör aldım. Bağlayıp kabarcıkları görmek için sabırsızlanıyordum fakat hiç birşey çıkmadı. Difüzörü çıkardım ve kontrol için ağızımla hava üflemeye çalıştım fakat hava da çıkmadı. Acaba difüzör mü bozuk yoksa bu tip cam difüzörler sadece co2 tüplarınde mi çalışıyor?
 
Bilgisi olanlar katkıda bulunurlarsa sevinirim, teşekkürler...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.