ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
leoankaralim
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Mayıs 2009 01:07
Son Ziyaret:
06 Şubat 2013 13:16
Toplam Mesaj:
42 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serhat Aydemir
Doğum Tarihi:
20 Ağustos 1978
Yaş:
45
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Baliklar Aleminden ;)

SON 10 MESAJI

Japon akvaryumum
[QUOTE=mclyucel]Ters şekilde durması hava kesesi problemine delalettir fakat yemleme zamanı düzeliyor ise hava kesesi değildir diye tahmin ediyorum.Akvaryumunuzda ısıtıcı var mı?Var ise su kaç derecede?Japonların dipte hareketsiz durması hayra alamet değildir.Bilgilerinize daha aydınlatıcı bilgiler yada resimlerle anlatırsanız daha iyi yardımı dokunur size forumun.

Saygılar,
[/QUOTE]

Azonce terse yuzdugunden bahsettigim baligimi inceledigimde arka ve ust yuzgeclerinde beyaz renkte lekeler fark ettim mantar sanirsam , kucuk bir akvaryuma tuzlu su yaptim ve su an diger akvaryuma aldim onu dilerim yaptigim islem dogrudur .. Akvaryumun sicakligi 26-27 derece isitici kullanmiyorum oda sicakligi yetiyor ..
Japon akvaryumum
[QUOTE=DeJaN]Balıklarınız tersmi yüzüyor suyun üstüne doğru tersmi duruyor. Bunlar farklı şeyler. Dipte duran balıklar için ısıyı kontrol ettinizmi? Akvaryum ısısı kaç derece?
Japonlar Tetralar gibi sürü balığı değillerdir. Ufak gruplaşmalar ola bilir. Tankınız büyük olduğu için bu gayet normal.
[/QUOTE]
Evet suyun yuzeyine yakin hatta dis filtrenin cikisina yakin ters bir sekilde duruyor hatta oldu sandim diyebilirim okadar tepkisiz duruyor
Japon akvaryumum
Merhabalar , benim 450 litre akvaryumumda 10 adet japon baligi karmam var ama sorunum su baliklarin bir kismi gayet normel davranirken bir kismi anormallikte baskin cikiyor yani akvaryumumda bolunme hatta gruplasma varmis gibi , 2 baligim suretli ters yuzuyor yem yeme zamani haric :_) , 3 tanesi surekli tabanda surekli muhabbet halindeler yem yeme zamanina kadar ama bende surekli yem veremem ki .. Sizce sebebp ne olabilir , Akvaryumumda hem ic hemde dis filtre var , gunde 1 kez kuru yemleme yapiyorum ,, haftada bir su degisimi yapiyorum 
Eheim filtre
Kendimce caresini buldum , sirke suyu kullanarak tum kirec artiklarindan kurtuldum filtremi geri yerlestirdim su ana kadar sorunsuz tertemiz calisiyor ama suda bulaniklik sorununa devam sanirsam simdilik bakteri kulturu ekleyip su degisimine devam edip duzelmesine kadar beklemek gerekiyor... 

Eheim filtre
Cok tesekkurler bilginizden dolayi ama aklimi kurcalayan bir sey varsa 90 derecede filtre icersindeki malzemelerde herhangi bir erime olayi gerceklesmezmi ?? Plastik halkalar yada seramiklerde defarmasyon meydana gelmezmi ??
Eheim filtre
Merhaba arkadaslar forumda arastirma yaptim ama sonuca ulasamayinca bu yolu denemek istedim , 400 litrelik akvaryumumda eheim profesionel filtre kullaniyorum gecenlerde temizlemek icin filtremi actigimda butun malzemelerin kirec tabasi gibi sert bir seyler kapladigini  gordum temizlemeye calissamda pek bir sonuc alamadim sizce kirec cozucu gibi urunlerle temizleme sansim varmidir , yada tavsiye edebilecegimiz bir seyler ?? Cunki yakin zamanda akvaryum suyumdaki bulaniklik sebebini ararken filtrenin icindeki durumla karsilasinca sorunun burdan baslaya bilme ihtimalinde karar kildim ...
400 litre bitkili akvaryum baslangici
Aslinda ilk baslangic icin dediginiz yontem bana daha uygun ve mantikli sonrasinda tecrube ve deneyim sonrasinda yatirimlar mutlaka artacaktir ama bir yandan da baliklama atlamamak benimde isime gelir ;)

Su anki malawi tankimi bozup bitkili donus icin yeterince bir masrafa girecem ekstralari sistem oturduktan sonra denemek mantigima uydu ...

Son bir soru peki malawi tankim icin kendim yapmis oldugum 3d arka plani sokmem gerekiyor sanirsam en azindan ben boyle umit ediyorum :))
400 litre bitkili akvaryum baslangici
Cok tesekkurler ederim yani bu demek oluyorki surekli tup degisimi gibi bir masrafta eklenmis oluyor bitkili bir akvaryum icin :) yani co suz bir b itkili akvaryum kurma sansim yokmudur ??
400 litre bitkili akvaryum baslangici
Merhaba arkadaslar , forumda yeterince arastirma yaptigimi dusunuyorum ama bi net sonuca ulasamadigimdan birde bu yolu denmeye karar verdim :)
balsmayi dusundugum 400 litrelik bitkili akvaryumumda aklima takilan tek konu Co2 sistemi olarak yapilan bir cok sistem var kendin yap bolumunda ama 400 litre icin nasilbir sistem yapilacagi konusunda bir konu bulamadim . sizce mayali bir sistem mi yoksa hazir co2 sistemlerindenmi alip kullanmak gerekiyor ?? mayali sistem dediginiz sistem uygun olursa nasil bir sistem yapmam gerektigi konusunda bir yol gostermenizi sizden rica ediyorum ..
400 Litre Juwel Akvaryum...
Okay yani son olarak diyoruzki bulabilirsem buyuk boy bir cift yeterli yada sadece erkeklerden olusacak bir karma akvaryumum yeterli benim yeterince tat almam icin :))

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.