ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
coskun67
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Haziran 2009 11:15
Son Ziyaret:
21 Eylül 2010 14:08
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Coşkun Kocaoğlu
Doğum Tarihi:
17 Şubat 1967
Yaş:
57
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Coskun Kocaoglu

SON 10 MESAJI

yerli akvaryum blogum
Deniz anasını bu akvaryumda denemedim ama küçük bir akvaryumda 3 cm çapında bir deniz anasını hafif açık bir hava taşı küçük midyelerden oluşan bir koloni ve hergün donmuş artemia ile yemleyip (bu arada kum yada başka bir şey yok midyelerde yenmemiş yemleri süzmek için tutuluyor) 15 gün boyunca yaşattım daha sonra deniz anasının yem yemediğine kanaat getirip tekrar( ve umarım öldürmeden) denize saldım. Bu arada deniz anası yakalayıp akvaryuma koymayı düşünüyorsanız; akvaryumda çok iyi ve kesintisiz bir akıntı yaratmanızı deniz anasının takılıp yada sıkışıp kalmayacağı köşesiz bir düzen oluşturmanızı tavsiye ederim. Bunu köşelere silikonla yapıştıracağınız çeşitli doğal malzemeler yada suni malzemelerle yapabilirsiniz. Tabi deniz anasının boyutları ne kadar küçük olursa işiniz daha zor. Bir diğer önemli hususta deniz anasını kesinlikle bir kepçe ile değil bir kap yardımı ile yakalamanız.
yerli akvaryum blogum
Sayın T3kniker
Samatya değil en son kilyos yakınlarında demirciköyden topladım. Çok güzel bir gündü ailemle beraber hem yemek yedik hemde biraz toplayıcılık yaptık.
Sayın ibrahimfevzi
Yosunları bir soğutucu olmadan uzun süre yaşatmak maalesef mümkün değil. Ben akvaryumu kapalı bir balkonda tutuyorum. Bu yüzden bazı makro algler sonbahar ve kış aylarında coşup gürleşiyor ama yaz gelince maalesef ya iyice cılızlaşıyor ya da tamamen yok oluyorlar.
 
Bu arada karidesler anemonlar salyangozlar ve balıklarda hiçbir problem yok. Son derece mutlular. Ancak kefalleri herhalde biraz daha büyüdüklerinde denize salmam gerekicek.
 
İlginiz ve katkınız için teşekkür ederim.
Bu arada benim deneyimimmden çok daha usta işi olan bir şey görmek isterseniz şu siteyi ziyaret edin lütfen.
Bence mükemmel bir iş.
yerli akvaryum blogum
http://yerlidenizakvaryumu.blogspot.com/
 
 
 
 
 
 
coskun672009-12-01 22:24:16
yerli akvaryum blogum

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Minimal Yerli Deniz Akvaryumu

arkadaslr lütfen devamı için burayı ziyaret edin

yerlidenizakvaryumu.blogspot.com
yerli akvaryum blogum
Boyut (cm): 70
Kapasite (litre):80
Canlılar:teke, gümüş, kefal, midye, salyangoz, deniz marulu, kırmızı alg

yerlidenizakvaryumu.blogspot.com
 
arkadaşlar daha evel burada yayınladığım minimal deniz akvaryumu konusunu blogger'a taşıdım yavaş yavaş kayıtları giriyorum. Günümüze kadar gelip devam edecek inşallah. Bir bakıp fikirlerinizi söylerseniz sevinirim. Bu arada umarım sitemin linkini vererek bir hata yapmıyorumdur.
Minimal Yerli Deniz Akvaryumu
Merhabalar daha önceki deniz akvaryumu tecrübemdem bahsetmek istiyorum. Aşağıdaki resim bundan evvelki deniz akvaryumumun 1 Mayıs 2009'da çekilmiş hali. Bu akvaryuma mayıs 2008'de başladım. Beşiktaş ve kilyos sahilden toplanmış çeşitli yosunlar ekledim. Kilyos sahilden toplanmış çok küçük midyeler ve çeşitli isopod (40-50 adet ve farklı türlerde) ekledim. Kısa zamanda (yaklaşık 2,5 ay) isopodlar yosunları tükettiler. Fakat bu arada ipliksi yeşil algler kayaların üzerinde oluşmaya başladı. Son derece dekoratif ve güzel görünümlüler ancak çok uzadıklarında biribirilerine dolanıp görüntüyü bozuyorlar. Bende onları buduyordum. Daha sonra kayaların üzerinde küçük bir kırmızı yosun öbeği oluştu. Ve gürleşip bu gördüğünüz hale geldi. Acaba alglerin üremesi ile isopodların (ve diğer alg yiyen hayvanların) meyvelerini yiyip çekirdeklerini dışkılarıyla ormanın dört bir yanına dağıtan hayvanlar  ve bitkiler arasında olduğu gibi bir ilişki olabilirmi? Sanırım bu konu mutlaka araştırılmıştır. İnternetteki kaynaklara bakıp bir şey bulabilirsem burada sizlerle paylaşacağım.
 
 
 
Bu arada İbrahim Bey'in söylediği gibi algler mevsimsellik gösteriyor. Sanırım yukarıdaki denememde bu mevsimselliğe olabildiğince müdahale etmediğim için algler gelişti. Çünkü bu akvaryumum kapalı ama ısıtılmayan bir balkonda kuruluydu. Kısa bir süre dışında direkt olarak gün ışığı almıyordu. Bende aydınlatmayı sadece akvaryuma bakmak için kullanıyordum yani gündüz gece döngüsü de normal yaşanıyordu.
 
Buna ek olarak bu tür küçük sistemlere koyulacak canlıların. Mutlaka kayalık küçük göletlerden toplanılması gerektiğini düşünüyorum. Yani gündüz gece ısı farklarının yoğun yaşandığı veya bir yağmur yağdığında tuzluluk ve diğer değerlerin anormal farklılıklar gösterdiği yerler.
 
Üreme hızı çok fazla olan midye karides isopod gibi omurgasız hayvanların ve bu tür alglerin bu küçük havuzlarda sağ kalabilmiş bireylerinin doğal seleksiyon neticesinde daha dayanıklı bireyler olabileceğini düşünüyorum.
 
Bu arada yine net olmayan bir resim ekliyorum (Yeni akvaryumun son hali)  en kısa zamanda daha net resimler ekliyeceğim.
 
İlginiz ve yorumlarınız için hepinize teşekkürler.
 
 
 
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.