ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aquvarist
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Temmuz 2009 18:19
Son Ziyaret:
13 Ekim 2009 11:11
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ramazan bozdemir
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Balikesir
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ramazan bozdemir..

SON 6 MESAJI

İllaki uvb lamba mı?
  Bunu kimin için kullancaksın?Eğer bir sürüngenden bahsediyosan(iguana,uromastyx,bukalemun vb.) hayati önem taşır.Çünkü;
 1-)D vitamini sentezi için güneş ışığı şarttır.D vitamini sentezleyemeyen kertenkelelerde özellikle yavru iguanalarda zamanla tırnak kaybı, ilerleyen aşamalarda parmaklarda şekil bozulklukları hatta kopmalar söz konusu olabilir.
 2-)Sürüngenler bizden farklı görürler.UV onların renkleri daha net görmelerini sağlar.Dolayısıyla hayvan yemini ne kadar renkli görürse o kadar ilgi çekici bulur ve daha iştahla yer.Sağlıklı beslenme de sağlıklı bir yaşamın kapılarını açar.
  Bahsettiğin hayvan kaplumbağa ise bunlar onun içinde geçerli.Ek olarak kaplumbağanın yeterli D vitamini sentezleyememesi kabukta zamanla şekil bozuklukları,yumuşama gibi sorunları beraberinde getirir.
Kapluşlarım hazır yemden başka birşey yemiyorlar:(
  Öncelikle kaplumbağalarının türü ve yaşı ne?Eğer kırmızı yanaklılardansa zaten genç kaplumbağalardan bunları yemelerini bekleme.Çünkü kırmızı yanaklılar protein ağırlıklı beslenir.Üstelik marul vermenin hiç bir gereği yok, marulun onlar için hiç bir besleyici değeri yok.Kullandığın hazır yemler güvenilir ürünlerse zaten hiç bozma.Onun için arada değişiklik olarakta çiğ balık verebilirsin.Yedirebirsen yeşil fasulye ver bitkisel protein yüksektir onda.Çilekte verebilirsin böylece C vitamini de almış olur.
Arkadaşlar Kaplumbağam Kötü Durumda Yem Yemiyor!
  Öncelikle kıyma konusuna değinmek istiyorum.Kırmızı yanaklı su kaplumbağaları doğada protein ağırlıklı beslenirler.Fakat diyetinde kırmızı et yeralmaz.Daha çok karidesler,böcekler,küçük anfibi ve balıklar yer alır.bu yüzden kıyma vermemelisin.Üstelik kıyma aşırı yağlı onlar için.Bana sorarsan arada değişiklik olsun diye balık verebilirsin ama onun dışında kaliteli markaların yemlerini kullansan daha iyi, sonuçta içinde ihtiyaç duyabiliceği herşey var.
  Aç kalma konusuna gelirsek vahşi doğada emin ol hergün yem veren sahipleri yok.Bu yüzden de açlığa uzun süre dayanabilir.İmkanın varsa hiç aç bırakma ama 2 günde problem yaratmaz aklında bulunsun.
Fanusta neden balık beslenmez!
  Süper bi yazı olmuş gerçekten teşekkür ederim.Benin de eklemek istediğim ufak bi ayrıntı var.Balığın hareketleri suda titreşime neden olur, bu titreşimler de camdan dönerek balığa yansır.Sonuç olarak, balık yan çizgisinden sürekli olarak kendi 'yankısını' alır.Bu da üzerinde strese neden olur ve balığın hastalıklar karşısındaki direncini zayıflatır.
   Baştada söylediğim gibi yazı çok güzel olmuş fakat fanuslar sadece japon balıklarına mezar olmuyor.Beta yalnız yaşadığından insanlar onu akvaryum yerine daha küçük alanlar olan fanus,kadeh gibi kaplarda beslemeyi tercih ediyor.Betanın labirent sistemi de bu düşünceyi daha çekici hale getiriyor.Bu noktaya da değinirseniz sevinirim.
beyaz moli cinsiyet belirleme
Aslında çok basittir.Anal yüzgeçlere bakman yeterli.Erkeklerde anal yüzgeç sivri bi uzantı halindeyken dişide açık bi yüzgeç biçimindedir.Resimdeki dişi olan linkte de erkeği görebilirsin.
Joker cichlid
Bnde de bi joker var yaklaşık 40 cm civarı.Balıkesirde bi petshop işletiyorum balıkta dükkanda.Emin ol jokere agresif diyenlerin bi bildiği var gördüğüm en sert çiklit.Ayrıca büyüme konusunda da söylemek istediğim bikaç sey var.Balık akvaryum küçük olsa da büyüyebilir.Bu su şartlarına ve verilen yemin kalitesine çeşitliliğine göre deişkenlik gösterir.Ewimde flowerhorn besliyorum 40 lt de.aldığımda 7 cm di şuan 32 cm.Ama yalnız bakıyorum tek bakıldığında olur ama american çiklitler sorunlu hayvanlar sayı artar lt azalırsa sorunda artar.saygılar..
aquvarist2009-07-11 18:58:26

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.