ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
angel2604
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Temmuz 2009 15:36
Son Ziyaret:
03 Ağustos 2009 18:44
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Muhammed GÜLMEZ
Doğum Tarihi:
26 Nisan 1989
Yaş:
35
İl:
Ankara
Meslek:
Gazi Ünv. İlk.Mat.Öğrt. Öğrencisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


80*40*35 - 80lt 4Japon+3Melek+2köpek balığı
50*35*25 - 40lt 6lepistes+5plati+Yavrular:)

SON 8 MESAJI

Lepisteslerim Doğurdu:) İlk Deneyimim
Taner bey tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Dediklerinizi uygulayacağım. Haftasonu değiştirmiştim suyu ancak akvaryumdan aşırı miktarda su çekince yavrular için sorun oluyor gerçekten. Yavrular canlı akvaryumumda diğer lepisteslerle bir olduğu için sorunlar oldu. Yavruluk suyun üstünde kalıyor ve bende yavruluğu tekrar alt kısma sabitliyordum ve bu arada da yavrular rahatsız oldu. Yolunu öğrenmiş oldum en azından. Teşekkürler.
Akvaryumcudan hamile lepistes
Bence de ısıtıcıyı çıkarmayın. Ve sürekli bi termostatla ısı kontrolü yapın.. 28-29C olsun.
Lepistes yavruluğundaki tabaka ne?
Lepistes yavruluğumun zemininde sanki böyle toz yumağı gibi bir tabaka oluşuyor. Verdiğim yemler mi yaptı diyeceğim ama sanmıyorum. İlk başta normal lepistesler için verdiğim yemlerden vermiştim ezip de yavrulara. Ancak aynı toz birikintisi gibi. Bu alttaki resimde çok az belli ancak yeni çektiğim resmi de en yakın zamanda ekleyeceğim.

ısıtıcı...
Hayır hiçbir şekilde sorun olmaz merak etme. Benim 40 lık ve 80lik akvaryumum var 2sinde de 100W lık ısıtıcı var. 200LT lik akvaryumum olsa yine 100W alırım. Ne gerek var. Isıtıcıdaki mantık kısa sürede ısıtıp fazla elektrik yakmasıdır. Yani siz sıcaklık ayarını yapın bırakın. Gerisi önemli değil birşey olmaz..
Lepisteslerim Doğurdu:) İlk Deneyimim
Öncelikle teşekkür ederim Tahir Bey. Yem olarak ilk gün normal lepisteslerime veriğim 1numaralı yemi verdim. Ancak sonra burda yumurta ile yavru yemi ile ilgili konuyu gördüm ve o şekilde besliyorum artık. Faydalı olur inşallah. Akvaryum hobisine yeni başladığım için bi çok konuda eksiğim var ancak araştırıp öğrenmeye çalışıyorum.

angel26042009-07-30 15:55:16
Lepisteslerim Doğurdu:) İlk Deneyimim
Sonunda geçen gün lepisteslerim doğurdu. Aslında sadece 1lepistes doğurdu. Sanırım 27-28 tane yavruladı. Nasıl çıktı o kadar yavru o balıktan anlamadım ama oldu işte:) Bi kaç yavruyu doğururken gördüm ancak direk karşısına geçip izlediğiniz zaman ürküyor ve doğurmuyor. Kenardan çaktırmadan izlemeniz gerek. Yeni doğan lepistes yavruları yaklaşık 2-3 mm vucüt kısmı + kuyruk ile toplam yaklaşık 5-6 mm boya sahip oluyor. Gerçekten çok küçükler ama çok da şirinler.

Akvaryumumda toplam 6lepistes(4D+2E) ve 5 plati var. Bi kaç tane ölünce bu kadar kaldı. Bu benim balıkları aldığımdan bu yana ilk balıkların doğurması. Akvaryumda sabah bi baktım ufacık bi yavru var ısıtıcının yanında. Sonra onu yakalayıp yavruluğa koydum ve hamile olma ihtimali en yükzek olan karnı şişkin lepistesi de yavruluğa koydum. Sonra bi baktım akvaryumun içinde 3tane daha yavru vardı. Yine 2sini yakalayıp yavruluğa koydum ancak biri duruyor hala. Rafya ile yavruların saklanabilecekleri birşey yapmıştım zaten ve yavrular oraya saklanıyor zaten. Ancak ben yine de anneyi yavruluğa alınca o ara doğurmaya başladı zaten. Yaklaşık yarım saatte 20yavru doğurdu. Sonra baktım tık yok artık normal akvaryuma aldım geri anneyi. Şimdi yavrulukta 27 yavru falan var. 1 tane de lepisteslerin yanında bir yavru var:) umarım onu yemezler. Ancak ben şuna dikkat ettim anne lepistes hiç yavruları yeme teşebbüsünde bulunmadı. Ama yavruluktaki yavrulara dışarıdan diğer lepistesler yemeye çalışıyor ancak geçemiyorlar tabi ki:):)Ancak benim bu işlerde profesyonel olan kişilere bi kaç sorum olacak. Yavrulara ne tür yem vermeliyim? Özel yem almak şart mı? Normal lepisteslere verdiğim yemlerden versem olmaz mı? Yemezler mi? İyice ezsem onları.. Buraya bende olan yemlerin de resimlerini koyuyorum. Lepisteslere normalde verdiğim yem 1 numaralı resimdeki yem. Ancak geçenlerde internet üzerinden bu balıkları aldığım akvaryumcu yeni yem koymuştu güzel diyerek(4 ve 5). Biri kan kurduymuş(Yem 4). Haftada bir falan at demişti balıklara. Diğeride amerikalılar yapıyor dedi çok güzel yem dedi. Ama üzerinde birşey yazmıyor. Sizin bi bilginiz var mı? (Yem 5?) Lepistesler için burdaki yemlerin hangilerini vermem uygun acaba? Ve benim toplam ne kadar vermem uygun olur sizce? 6lepistes+5plati için yani.

Şimdiden teşekkür ederim okuyan ve cevaplayan herkese...

Buraya bi kaç resim de ekledim. Benim gibi bu işe yeni başlayanlar için ve diğer herkes için aydınlatıcı olacağına inanıyorum. Video da çekecektim doğum anında falan ama hem balıklar ürktü hem de o an kaliteli çekim yapa bileceğim bir cihaz yoktu. Ama zamanla onu da çekeceğim:) Gerçekten zevkli birşey bu lepistesler... Saygılar herkese...



Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

YEMLER
Resim
Resim
Resim
Resim

NOT: Resimlerin hepsi tarafımca çekilmiştir. Tüm hakkı saklıdır

COPYRIGHT©
Lepistesimde bel bükülmesi ve kuyruk erimesi
Benim dişi lepisteslerden birinde de var bel bükülmesi. Ancak bir sorunu olduğunu düşünmüyorum. Fıstık gibi vallahi. Daha iki gün önce 30 kadar yavruladı ve şu anda da iyi, bir anormallik yok.
BALIKLARI ELLEME !
Katılıyorum. Balıkları akvaryumdan çıkarmak demek bi insanın ağzını kapatıp nefes almasını engellemekle aynı bence..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.