ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mayber
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Eylül 2009 23:31
Son Ziyaret:
09 Kasım 2009 22:21
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat Ayber
Doğum Tarihi:
01 Temmuz 1969
Yaş:
54
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

M Ayber

SON 8 MESAJI

çöpçüde bir sorun var
Arkadaşlar, akvaryumumda iki adet çöpçü var:
Bir tanesinin sırt yüzgeçi dik değil, vücuduna oldukça yakın, rengi soluk, kuyruğu tam ama büzülmüş hald, yelpaze gibi açık değil. Son bir haftadır yem yemiyor. Diğer çöpçü daha koyu renkli, sırt yüzgeçi dik duruyor ve düne kadar son derece hareketli iştahlı idi.
Bu gün koyu renk daha canlı çöpçüm baygın haldeydi, akvaryumdan aldığım bir miktar suyu bir derece daha ısıtıp balığı o suya koydum, eski hatayı tekrarlamadım (soğuk suya koyma hatası).
Merak ettiğim: Geçen ay beyaz benek hastalığına karşı ilaç kullanmıştım, yine de beyaz benek olur mu?
Tek cins yem veriyorum, son haftalarda yemden bıkmış olabilir mi?
Çöpçü balığının dipte hareketsiz kalacak kadar halsiz olmaya neden olacak ne hastalık vardır?
Teşekkürler...
profesyonel lepistesçilere bir kaç soru
Teşekkürler. Merakım bir ölçüde giderildi. Sadece bir konuyu belirtmediğimi gördüm: Akvaryum suyu mdaima önceden 25 C ısıtılmış, az miktarda yumuşatıcı (kloru yok eden ilaç) katılmış menba suyu (Saka). Muslu suyu kullanmıyorum.
Dün gece yarısında sonra forumun bütün yazılarını okudum ve bir bölümde bahsedilen amonyum zehirlenmesine benzer bir hal oldupunu anladım. Bizim lepistesler de yüzeye sıkça çıkma ihtiyacı duyuyor ve son hız nefes alıyorlardı nitekim biri öldü, biri kaldı (dişi ölüp erkek kaldı). Dolayısıyla akvaryuma tam bir dip temizliği yaptım ve önceden (3-4 saat) bekletip 25 C ısıtığım menba suyuna önceki sudan (balığı çıkardığım) ekleyip akvaryumu yeniden doldurdum. Şimdi akvaryum daha temiz.
Hazır Ateş Evrengöl'ü online görür iken bir soru daha sorayım:
lepisteslerde uyku kavramı var mıdır? Gece uyurlar mı? filtrenin 24 saat çalışması ve biraz ses ile vibrasyon yapması onalrı huzursuz eder mi?
Teşekkürler ve iyi haftasonları...
Murat
mayber2009-10-10 17:44:58
profesyonel lepistesçilere bir kaç soru
Teşekkürler... Bir sorum daha var... Bugün ölen dişi lepistes son bir kaç saatinde hızlı nfes almaya çalışıyor ağzını büyük açıp kapıyor ve yüzeye yakın yüzüyordu. Şimdi erkek de aynı şeyi yapıyor. Oysa bunun su oksijen yoksunu olduğunda meydana geldiğini sanardım ve akvaryum suyu temiz. Bir nedeni olabilir mi?
profesyonel lepistesçilere bir kaç soru
Benim sorum çok daha amatör düzeyde. Küçük akvaryumda Ağustostan beri lepistes+çöpçü besliyoruz. 3 dişi 2 erkek lepistes öldü. Merak ettiklerim:
Dişi lepistesler daha mı hassas? Bugün bir dişi öldü, henüz iki güm önce almıştım.
Lepistes ile çöpçü aynı akvaryumda yaşar mı?
 
Bilginiz için: Su sıcaklığı 25 C sabit, su gayet temiz, filtre 24 saat çalışıyor, ara sıra ben kendim de kaşıkla suyu hafifçe karıltırıyorum su balonlaı oluşacak şekilde. Üç gündür beyaz beneke karşı ilaç kullandım, kullanım talimatında yazan dozajda. Halen 1 erkeklipsites ve iki çöpçüm kaldı. Tavsiyeleriniz için teşekkürler.
A'dan Z'ye çöpçü bakımı ve temel bilgiler
Ne yazık ki küçük akvaryumda bslediğim 3 çöpçüden ikisi öldü ve geriye bir kaldı. Çöpçü yalnız yaşamaz mı? yenisini almlı mıyım?
cöpçüm ölüyormu?
Selamlar,
benim de benze bir sorunum var. Çocukların ısrarıyla akvaryum (küçük boy) aldık, 2 çift lepistes 3 çöpçü bir de vatoz aldık. Ne yazık ki şu an geriye tek bi çöpçü kaldı ve diğerleri çeşitli zamanlarda öldü. Isıtıcım var ve su sıcaklığı 24-25 C de sabit, disk için yem kullanıyorum, hatta ara sıra pul yem de veriyorum ki tek çeşit yemesinler. Filtre mütevazi bir filtre ama 24 saat çalışıyor. Su tamamen içme suyu (Saka) ancak balıklar yaşamıyor. Neden olabilir? Bugün ölen çöpçü uzun süre yan yüzdü, denge kaybı belirtileri vardı. Bir hastalık mıdır? Bir fikri olan var mı?
Benim yaptığım hataya düşmeyinn!
TEşekkürler..Akvaryumda 5 balık daha (lepistes ve çöpçü) olduğu için çıkarmayı tercih ettim. Yeniden akvaryuma koysam? Yani leopar vatozların böyle ağır bir durumdan kurtulmaları mümkün mü? En dayanıklı balıklardan oldukları söyleniyordu... 
Benim yaptığım hataya düşmeyinn!
Arkadaşlar,
çok acil cevap alabilir miyim?
3 hafta önce aldıığım akvaryuma dün bir leopar vatoz aldım. 1 saat kadar önce leopear vatoz canlılığını yitirdi ve yan yattı. Öldü zanettim ama nefes alıyor, halen hayatta. Su biraz bulanıktı, şimdi temiz içme suyundan daha küçük bir kaba aktaardım ara sıra suyu kaşıkla karıştırıp havalndırıyorum. Ölmesi kaçınılmaz mı yoksa yapacak bir şey var mı? Akvaryum suyu ulanık olduuğu için olabilir mi?
Teşekkürler..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.