ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mccorn
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Ekim 2009 00:32
Son Ziyaret:
13 Ekim 2011 08:56
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ERDAL OKUR
Doğum Tarihi:
18 Kasım 1979
Yaş:
44
İl:
Adana
Meslek:
MÜHENDİS
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

NOVICE

SON 7 MESAJI

Anubias dallarda kopma
  Rizomu bir daha kontrol ettim. Ne yazık ki bir kısmında çürüme başlamış. Bende yerini değiştirdim. Şu an üzerinde sadece 2 yaprak kaldı. Çürüyen kısmı kesip atmalımıyım yoksa o şekilde bırakmalımıyım? Aydınlatırsanız sevinirim....

Anubias dallarda kopma
   TESEKKURLER BATUAYDIN.,
  GUNDE KAÇ SAAT IŞIKLANDIRMALIYIM?  2 ADET MAVİ, 1 ADET DAY LIGTH (PHILIPS 90CM LIK) FLORASAN VAR.YETERLIMIDIR? BIRDE SIVI GUBRE KULLANMALIMIYIM?
Anubias dallarda kopma
   Merhaba Arkadaslar
   180 ltlik low tech akvaryumumda 2 adet volkanik taş üzerine misina ile bağlı dev anubias var. Yaklaşık 2 hafta önce aldım. özellikle bir tanesinde rizom ile yaprağın birleşim noktalarda dallarda tel tel ayrışmalar ve çürümeler oluşmaya başladı ve hemen akabinde bu dallar koptu. Dünden itibaren 3 dal bu şekilde koptu ve problem devam edecek gibi görünüyor. (Isık mümküm olduğunca az acık, rizomlar gömülü değil, kökler açıkta, herhangi bir budama yapmadım, CO2 veya herhangi bir ilaç kullanıyorum).
    Rizomların üzerinda hafif puslu bir tabaka oluşmaya başladı. Ayrıca yaprakların bazılarında erimeler var. Şöyleki yaprakta sadece damarları kalıyor yeşil kısımlar eriyor. (tül gibi kalıyor)? Gecen bayram dolaysıyla akvaryum baya ışıksız kaldı ondan olabilir mi?
   Bu problemleri nasıl aşabilirim? Yardım ederseniz sevinirim.

   Beslediğim balıkllar: Gurami çeşitleri, melek, makrakanta, vatos.
Lepistes ölümleri :(
 
   Teşekkurler. Yalnız molilerin olumu için ne öneririsiniz?  Zira aynı akvaryumdaki cennet, gökkuşaağı, guramilerde bi problem yok sadece plati ve moli cinslerine etkiyen bir hastalık olabilirmi?
  
Lepistes ölümleri :(
    Arkadaşlar Merhaba
    Dünden bu yana 3 black moli, 2 balon molim aniden ölmeye başladı. 2 gün önce akvaryumcudan bitki aldım. Birde 2-3 gündür makrakanta da beyaz benek hastalığı başlamıştı onun için ilaçta  kullanıyorum. Acaba sorun neden kaynaklanıyor.İlaç veya bitkiden süphelenmelimiyim. Su kalitesi olabilirmi.  (Bitkileri akvaryumcudan aldıktan sonra yıkladım, salyangoz vardı kontrol ettim sonra akvaryuma koydum) Yardımcı olusanız sevinirim...

Hayalet balığı?
   Merhaba Arkadaşlar
   1 hafta önce 180 lt lik bir tank kurdum (1100 lt/h iç filtre, 20x2 aydınlatma (ort. 1150 lumen X2) ) 4-5 saat akşamları açık kalıyor+ gün ışığında aydınlık+ sıcaklık 28-29 C (adana şartları, soğutucuyu gelecek yaz inşallah), dekorasyon için sarkıt+ ölü mercan, bitki henüz koymamıştım).
  
   Canlı doğuranlar+ gurami+gökkuşağı + hayalet+ vatos vs karma yaptım. Hesaplamaya göre tam sınır değerindeyim.  4-5 gündür mutlu mesut yaşıyorlardı. herhangi bir kovalamacaya şahit olmadım.
   
   Dün akşam hayalet yan yatıyordu rahatsız edince biraz ortalıkta dolaştı ama nafile. Karantinaya aldım. Sabah ölmüştü. Tankta değişen bir şey yoktu. Vatoslardan olabilirmi? Her ikiside filtre ve yanındaki ısıtıcıyı mesken edinmişlerdi.
   mercan ve sarkıttan kaynaklı su sertliği ve pH yükselmesi olabilir mi? Işık miktarı mı ?

   Bu konuda ne tavsiye edersiniz? Aynı sorunu yeniden alcağım hayalette yaşamak istemiyorum.
İç Filtrem Hakkında..
   Merhaba Arkadaşlar
   Akvaryum hobisine yeni başladım. Filtre hakkında benimde bir sorum olacak. (Forumlarıda araştırdım).
Öncelikle 180 lt lik bir tankım var. 800 lt/h lik iç filtre kullanıyorum . Akvaryumu kuralı 1 hafta oldu. Su debisi bana fazla geldi (hernekadar saatte 4 kez sirküle etsede, HALEN BULANIKLIK VAR). Balıkların yüzmesini zorlaştırıyor sanki (akıntı tersine yüzmek istiyorlar ama sabit kalıyorlar, akıntı yönünde çok hızlı hareket var). Bu durumda debiyi nasıl azaltabilirim? Bu bir problem midir? Balıklarda stress yapar mı? Forumdaki yazılardan sonra çıkış noktasını dekoratif taşa gelecek şekilde yerleştirdim. Yinede içim rahat değil. Tavsiyeleriniz ne olabilir?
   Şimdiden teşekkurler...
   ERDAL

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.