ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kornman887
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Ocak 2010 06:34
Son Ziyaret:
13 Ocak 2012 23:46
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Can Çağrı Kara
Doğum Tarihi:
28 Eylül 1987
Yaş:
36
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Can Çağrı Kara

SON 10 MESAJI

120 x 40 x 60
Çok teşekkür ediyorum Üzeyirbey tavsiyeleriiz ve link için. Link gerçekten zengin bilgilerle dolu. Hemen başlıyorum okumaya.
120 x 40 x 60
Discus koyarsam başka balık koymam sanırım yanına. Fakat canlı doğuran daha uygun bir seçim olacakmış gibi görünüyor. Tavsiyeler için teşekkürler.
120 x 40 x 60
Aslında Discus bakmak için odamda müsait, fazla hareket olmayan sakin bir yer. Bakmayıda çok isterim ama gözümü korkutmuyor da değil. Sanırım artık bir yandan ciddi ciddi discus düşünmeye başladım =)

Yükseklikle ilgili hiç bu yönden düşünmemiştim. Duvarımın o bölümünü akvaryumuma ayırdığım için duvarın ne kadarını kullansam hacmi artırmak için kardır diye düşünüyordum. Işıklandırma, akvaryum bitkili olacağından dolayı zaten önemli olacak fakat sanırım balık seçimide bu çerçevede rol oynayacak. Balık ışıktan hoşlanmayan bir balık olursa daha alçak bir akvaryuma yönelmem gerekecek sanırım.

Discus, melek ve canlı doğuran sanırım elmizdeki seçenekler.
120 x 40 x 60
Discus için yeterli tecrübeye sahip değilim ne yazık ki. Sabır, tecrübe ve litreyi artırırsam birgün beslemek isterim tabiki =)
120 x 40 x 60
Merhaba arkadaşlar

Uzun süredir 40 litrelik bir akvaryumda japon balığı beslemekteyim. Yeni evimize taşındığımız için artık daha büyük bir akvaryuma terfi edebilirim. Başlığımda belirttiğim gibi 120 x 40 x 60 ölçülerinde bir akvaryum alacağım. eheim iç dış filtre, sağlam bir ısıtıcı gibi teknik detayları hallederim sanıyorum çok sıkıntı olmadan. Onlarda sıkıntı olursa ışık ve zamanlamaları - miktarları konusunda tekrar danışabilirim fakat bunun için biraz erken.

Öncelikle hayallerimdeki akvaryumda olması gerekenlerle başlamak istiyorum; kesinlikle bitkili ve gözü yeşile doyuran bir akvaryum olmalı. Göze hitap eden ve düzenli bir bol bitkili akvaryum.

Karar verdin madem neden başlık açıyorsun arkadaş demeyin hemen, asıl sorunum bu bitkili akvaryumda besleyebileceğim türler. Canlı doğuran, neon tetra, salyangoz, karides-kerevit, midye gibi bir çözüme alternatifim var mı? Canlı doğuran haricinde tercihen 2-3 farklı tür balık tercih edebilir miyim?

Birde forumdaki müdavim arkadaşlar bitkili akvaryum ile ilgili deneyimlerini paylaştığı linkleri bu başlıktan veya özel mesaj ile ulaştırırsa sevinirim, illaki gözden kaçırdıklarım olacaktır. Gözümde büyük bir mücadele olarak gözüküyor güzel bir bitki akvaryumu elde etmek. En kabasından ince detayına kadar ilgilenmek, akvaryuma suyu doldurmadan tahminlerde bulunabilmek istyorum. Tabiki tecrübeyle sabitledikçe daha verimli olacak, fakat ben öncede elimden geleni yapmak istiyorum =)

Son olarakta, akvaryumun olası tahmini sıcaklığı 26-28, daha düşük sıcaklıklara inemiyorum.

Not: 40 litrelik akvaryumumla birlikte 20 litrelik bir yavruluğum daha var, yani iki adet sorunsuz hava ve su motorları aktif çalışabilecek küçücük tanklarım var olası doğumlar için =)

Bu uzun yazımı okuduğunuz için çok teşekkürler saygıdeğer akvaristler.
Çöpçüm ölmek üzere, ne yapmalıyım?
Hala yaşıyor!

 Yok mu fikri olan arkadaşlar, bütün çöpçü hastalıkları başlıklarını okudum geçen sürede. Birkaç fikir var iç parazit veya soğuk su ekleme gibi. Soğuk su (2-3 derece tabi dolaptan değil) ekliyorum ve flagy kullansam mı diyorum?

Video eklendi : http://www.izlesene.com/video/hayvanlar-copcu-baligim-hasta/1506921
Çöpçüm ölmek üzere, ne yapmalıyım? (Video eklendi)
Teşekkürler yaptıklarını ve yorumlarını paylaştığıın için.

İkimizin durumununda en büyük ortak notkası sanırım oturmuş bir sistemimizin olmaması. Ben suyu ağzı açık kovada dinlendiriyorudum. Dip çekimi yapamadığım için sık su değiştiriyordum dinlendirip.

Annem balığın geldiği günden beri böyle olduğunu söylüyordu. Ben tabiki bunun böyle olmadığını bilsemde akvaryumcumu bir dahaki ziyaretimde çöpçü tankında ölü balık olduğunu farkettim ve acaba dedim. Başka bir akvaryumcudan bir çöpçü daha temin ettim sorunun benim tankımdan mı yoksa balıktan mı kaynaklandığını görmek için. Diğer balığı alalı yaklaşık 5 gün olmasına ve aynı ortamda bulunmalarına rağmen hiçbir belirti onda görünmüyor. Gayet neşeli ve hareketli =) Bu arada  dün (18.01.2010) su katksı olarak seachem prime dan edindim. Akvaryumdaki nitrit seviyesini hızlıca düşürmek için 5 katını ekleyebilirsiniz diyordu. 200 litre için bir kapaktı normal dozu, bende 40 litreye yarım kapaktan biraz fazla ekledim, bekliyorum.

Birde video ekledim belki balık severlerin dikkatini çeker diye =) Bugün (19.01.2010) saat 15:00-16:00 arası çekildi bu video. (Siteden onaylanınca linki koyacağım)

Video: http://www.izlesene.com/video/hayvanlar-copcu-baligim-hasta/1506921



NOT: R.I.P.


kornman8872010-01-20 13:55:49
Çöpçü balığım hasta sanırım...
Benim balığımda aynı şeylerin biraz daha abartılısını yapıyordu =) benimki hala yaşıyor, açıklayıcı bir cevapta almadım. Çöpçü ve kedibalıklarından anlayan arkadaşlar pek sık girmiyor bu aralar sanırım =)

http://www.akvaryum.com/Forum/copcum_olmek_uzere,_ne_yapmaliyim_k342898.asp
Çöpçüm ölmek üzere, ne yapmalıyım? (Video eklendi)
Hayvan hala yaşıyor arkadaşlar yok mu tedavi önerebilecek birileri? Vitamin desteğine başladım hemen ama başla ne yapabilirim ki? Yem de yemiyor
Çöpçüm ölmek üzere, ne yapmalıyım? (Video eklendi)
Fotoğraf: Yok

Video: http://www.izlesene.com/video/hayvanlar-copcu-baligim-hasta/1506921

Canlıdaki Belirtiler: Aşırı halsizlik, çok yavaş soluk alıp verme, suyun altında dahi kendini zor tutma.

Akvaryum Kapasitesi (litre):
40 lt.

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 4 adet 3-4 santim boyunda japon balığı, ve aynı boylarda cüce vatoz.

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 24 C derece

Filitrasyon: Minjiyang iç filtre.

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: İlaç kullanmadım fakat ilk kurulumda prospektürde belirtilen miktarda bakteri oluşumu sağlayacak sıvı ve yosun-alg önleyici kullanıldı.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Akvaryum kurulalı 2 hafta oldu, 3-4 günde bir %10-20 arası dinlenmiş temiz su ile su değişimi yapıldı. Balıktaki durum oluşmadan 2 gün önce tubifex kurt ile besleme yapıldı.

Dün akşam üstü saat 4-5 civarı eve gelip hemen odama girip akvaryumuma baktığımda çöpçümü suyun üstünde iç filtrenin oksijen hortumuna dayanmışken buldum. Önce biraz panikledim ama sakinleşince diğer balıklarıda zehirlememesi için eldiven takıp balığı tanktan çıkarmaya karar verdim, dokunduğumda hareket etti ve zorla kendini yavaş yavaş dibe çekti ki ilk aldığımda tankımdaki en seri balıktı. Onu ordan çıkartıp beklemiş su bulunan yaklaşık 20 lt lik temiz kovama aldım. Ya dipte hareketsiz yatıyor yada su yüzeyine ters dönmüş olarak çıkıyor. Ne gibi bir tedavi önerirsiniz? Birde nedenleri hakkında bir fikriniz var mı? Bu arada tubifex in ne olduğunu öğrendim ama geç oldu, bir daha asla akvaryumuma giremez. Japonlarda biraz büyüyünce 2. bir tank yaptıracağım.

Balığı 2 gün önce kaybettim
:(
kornman8872010-01-21 23:26:25

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.