ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Clairvoyant
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Ocak 2010 19:05
Son Ziyaret:
29 Temmuz 2011 14:56
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kemalcan Uzun
Doğum Tarihi:
14 Temmuz 1993
Yaş:
30
İl:
Edirne
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kemalcan Uzun
Edirne

SON 10 MESAJI

Yunus & Sarı Prenses Davranış
Arkadaşlar merhaba.

200 litrelik Dolphin marka akvaryumum var. İçerisinde;

5 adet 3,5 aylık yunus
2 adet sarı prenses (1 dişi, 1 erkek)
25-30 cm aralığındada bir vatozum var.

1-) Öncelikle sormak istediğim soru, acaba bu balıklar vatozdan etkilenir mi? (Korkma vb.) Yunusların üzerinde siyah lekeler var, genellikle hepsininki aynı yerlerde. İşin ilginci bir kayboluyorlar, bir ortaya çıkıyorlar. Acaba diyorum korktukları için mi?

2-) 1 adet plastik bitki var akvaryumun içinde. Biraz uzun ve kalın. Ben onu yan yatırdım. Erkek sp sürekli onun altına giriyor. Halbuki 1 adet kase de var içerde. Onu seçmek yerine sürekli bitkinin altında. Yem verirken falan arada çıkıyor. Bazen yeme bile çıkmıyor. Niçin saklaıyor olabilir?

3-) Akvaryumun iç yüzeyinde ve dış filtrenin hortumlarında beyaz pamuğumsu şeyler var. Nedir acaba bunlar? Zararlı mıdır?

4-) Kumların arasında sırtı sivri midyeler var. Ara sıra çıkıyorlar. Ama pek kalmadı artık galiba. Cikletten önce 35 cm lik bir kedibalığı bakıyordum vatozla beraber. Bir akşam 20 tane falan midye cama yapışıktı, sabah hiç biri kalmamıştı. Acaba kedicik yemiş olabilir mi diye düşündüm (: Zararlı mıdır bu midyeler?

Şimdiden teşekkürler arkadaşlar. Cevaplarınızı ve tavsiyelerinizi esirgemeyin.
Clairvoyant2010-03-03 17:16:45
Valifera'da Beyaz Sivilce
Arkadaşlar ay kuyruk beyaz valiferamın ağzına, sivilce boyutunda bir beyazlık var. Tamamen beyaz. Kuyruğundada küçük çükük beyaz nokta var 6-7 tane. 3-4 tane de üst yüzgecinde var. Beyaz leke hastalığı mıdır?
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:

Akvaryum Kapasitesi (litre):

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
KaPTaN2010-01-27 22:54:38
Halsizlikten Sonra Ölen Lepistesler
[QUOTE=okuluptus]Dinlenmiş su değişimi yapıyomusun? ne kadar yapıyosun? Ayrıca o akvaryuma o balıklar biraz fazla gibi. Nitrat zehirlenmsinden ölüyor olabilirler. İyi havalandır ve su değişimini ihmal etme. Damlada damlatma akvaryumuna hasta olurlarsa damlatırsın. [/QUOTE],



Haftada bir 1/4 su değişimi yapıyorum.

[QUOTE=alpagun20]Evet o damlayı bende kullanmıştım ve uyguladıktan 2-3 dk. sonra balıklarım çok değişti,değişme derken elimle yem yedirdiğim balıklarım akvaryuma yaklaştığımda çok hızlı bir şekilde  koşuşturuyorlardı.Ama bir gün sonra problem çözülmüştü.Başka bir olayımı anlatıyım bir kez daha vermiştim bu ilacı ilk aldığımda bütün balıklarım beyaz benek olmuştu.bu ilacı kesinlikle balıklar suyun içindeyken kullanmayın,balıkların suyunu değiştirince kullanın derim.ilaçta bu olması lazım ;

[/QUOTE]

Evet ilaç bu.
Halsizlikten Sonra Ölen Lepistesler
İlaçtan olduğu daha kesin değil ama. Sonuçta ilaçta hastalık olmasın diye kullanılabilir. Yeni en azından prospektüsünde öyle yazıyor.
Halsizlikten Sonra Ölen Lepistesler
Yorumun teşekkürler. Pek dikkat etmedim davranışlarına ama evet balıklar sudayken attım ilacı. 1 kere damlattım zaten. Az önce erkek lepisteside attım. Kuyruğunun ucu yenmiş gibiydi ve rengi kararmıştı. Normalde turuncu ağırlıklı bir balıktı ama laciverde dönüşmüştü rengi.
Halsizlikten Sonra Ölen Lepistesler
Arkadaşlar 30 litrelik bi akvaryumum var. Sıcaklık 25-26 derece. 20 günde bir 10 litreye 1 damla mavi damla damlatıyorum. 1 adet iç filtre var. Kum olarak midye kırığı kullanıyorum.

İçinde 3e 5d valifera; 2'si hamile, hamilelerden biri yavrulukta. 2e (1 kalıcak gibi duruyor) 3d lepistes; 1'i valiferanın yan bölmesinde. 1d 1e moli; dişi olan hamile. 1e plati, 1d hamile kılıç (Az önce oda öldü), 2 çöpçü, 2 vatoz, 30 tane valifera yavrusu yavrulukta(5 günlük). Hepsi bir akvaryumun içinde.

Balıklar baştan durgunlaşıyor, sonra ölü buluyorum. Erkek lepisteslerden birtaneside şimdilerde durgun. İşin ilginci durgunlaşan balıklara dokunduğumda bi kere fırlıyolar. Akvaryumda 2-3 tur atıyorlar yine durgunlaşıyorlar. Ve boş bıraktığımdada ölülerini çıkartıyorum.

Balık sayısı mı fazla acaba? :/
Moly'nin yüzgeci
Yine dediğime geldi, az önce doldurdum akvaryumu dinlendirmek üzere. 1.5 damacana aldı almadı. 27-30 lt arası akvaryum. Tahmini sayılar yazıp durdum.

Umarım güzel olur ya. Biraz zaman alacak gibi duruyor ama.. Hayırlısı.

Akvaryumu kurdum arkadaşlar.

Star Super Plus 600 iç filtre,
Shark H-229 ısıtıcı. 75W

Şimdilik bunlarla yetineceğim. Pek memnun olmasamda bunları alabildim.



Ayrıca diğer balıklarımın yanına bir adet vatoz ekledim. Umarım yarın akşama kadar dayanabilirler üçü aynı yerde. Yarın akşam akvaryuma alıcam balıkları.


Clairvoyant2010-01-17 13:34:25
Moly'nin yüzgeci
30 değil yanlış yazmışım, 40 lt. Bitkiler için t8 ve t5 önerildi ya o yüzden sordum.
Moly'nin yüzgeci
Yarın akşama doğru işallah akvaryuma geçiyorum. Az önce akvaryumu tozlu raflardan çıkardım. Yarın kurarım. 1-2 gün bekledikten sonra koyarım 2 balığıda. Ama akvaryumu ben çok önceden kullandığım için, benim kafamda biraz daha büyük kalmıştı. Görünce biraz hayal kırıklığı yaşadım. Ama yinede fanustan iyidir.


Tekrar düşündümde, o kadarda fena değilmiş. Benim için - en azından şimdilik - ideal. 40 lt çıktı. 2 damacana su aldı.

Ayrıca bu bitki için, t5 ve t8 ışık nasıl oluyor?
Clairvoyant2010-01-16 22:38:54
Moly'nin yüzgeci
Kumun altına konan motordan kastım, motorun hortumlarını kumun altından geçirip, hava kabarcıklarının kumdan çıkmasını sağlamak.

Isıtıcı dediğinde ısıyı ayarlama makinasının kendisidir. Bu kadar basit.

Kelimeleri lafın gelişi söyledim. Kusura bakmayın sizin kadar bilmiyorum. Yardımlarınız için teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.