ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
subasic
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Nisan 2010 12:16
Son Ziyaret:
16 Nisan 2014 15:01
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
CENGİZ SUBAŞI
Doğum Tarihi:
12 Ağustos 1982
Yaş:
41
İl:
Kocaeli
Meslek:
ELEKTRONİK
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İnsanları tanıdıkça HAYVANLARI daha çok seviyorum.

SON 8 MESAJI

astro-not- verirseniz sevinirim

Bu değerleri bende forumdan okuyarak görüyorum  fakat balıkları aldığım yerlere ki genelde bi yere bağımlı kalmam söylüyorum astronot beslediğimi sorun olmayacağını söylüyorlar... sıcaklık 26 derece sabit ph değerleri biri 6-8 diğer tür 7.7-8.5  bunu bende görüyorum anlamadığım nokta neden  olmayacak türlere olur derler bütün hepsimi ağız birliği yapıyor bu akvaryumcuların. İşin ilginç tarafı nerdeyse bir ayı bulucak balıklarda bi problem gözlemiyorum.. 

astro-not- verirseniz sevinirim

Akvaryumum tam ölçüsü 100x60x60. (8mm) 360 litre. ..Çekimler yanıltıcı olabilir çok yakın ve cepden çekildiği için. .Astronatların biri 20 cm biri 15 cm. .Yanına malawi koymayın demişsiniz sakıncası nedir? ağız yapısından büyük olduğu sürece sıkıntı olmadığını biliyorum aldığım balıklarıda ona göre biraz büyük seçiyorum şimdilik bi sıkıntı yok. ..(papağan,ıysblue,sarıprenses,yunus) çok evcil sahibini tanıyor kelimesi yüzde yüz doğru ev çok kalabalık olsa bile beni görünce hemen bana doğru yöneliyor,diğer balıklara karşıda sakin gözlemlediğim zamanlarda :) biyerde bi hata varsa bilgileriniz benim için değerli. .Tekrar teşekkürler. Saygılar. ..

astro-not- verirseniz sevinirim

Tekrardan selamlar öncelikle  verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim :)   Akvaryum 360 litre dediğiniz gibi pisliği çok kaba ve büyük o yüsden ona özel dip çekimi denmez bariz kürekle alır gibi temizliyorum alıyorum haftalık :)))  yanına yavaş yavaş malawi ve amerikan koyuyorum gayet  uysal yemleme hariç :)   resim kalitesi düşük olduğu için zemin çok parlak gibi görünüyor normalde bir beyaz bir mavi  floresan açıyorum ışık farklı bi ton alıyor.. kütük olayınada giricem henüs iç dizayn bitmiş diil.. o yüzden tecrübeleriniz benim için çok önemli saygılar sağlıklı balıklar...

astro-not- verirseniz sevinirim

HERKESE saygılar selamlar.. öncelikle şunu belirtiyim tankım ve balıklarım henüs çok yeniler.. ilk olarak astronat koydum hem suyu dengelemek hemde çok zeki bir balık olduğu için onunla eğlenceli zaman geçirmek amaçlı Tebessüm.  Dediğim gibi yeni kurdum  o yüsden sizin tecrübelerinize ihtiyacım var olumlu olumsuz herşeyi yazasanız sevinirim.. şimdiden teşekkür ederim...

Aynı balık ile kaçıncı seneniz ?

Tam 3 buçuk sene 8 tane japon balığım, 2 tane pengasusum(25cm) ve 2 tane beyaz vatosum vardı. Aglama Ağlayarak verdim akvaryumcuya.  Hem akvaryumumu yeniledim  100x60x60  hemde balık türümü. Mutsuz yeni balıklarımla henüz  ilk aylarım ama malawi ve amerikan türü başkaymış. Tebessüm Çok keyifliler astronotum elimden yem yiyiyor. Bbalıklarım beni tanıyor daha ne olsun. Big%20smile

freeasabird2010-04-07 10:38:06
Misafirliğe gelen çocuklar
Selamlarr  herkese.. :)   benim  farkında olmadan yaptığım bişey ama çok işe yarıyor Tebessüm   15 20 cm arası iki astronotum var onu gören çocuk zaten yanaşmıyor bidaha akvaryuma :)))  ko ko ko ko  diyip kaçıyor (korkuyorum nidası :)    olmadı onlar varken astronata yem veriyorum tabi elimle besliyorum akvaryumun dışına zıplamalarını gördüklerinde nutukları tutuluyor :))))))
Zeolit

Hepinize selamlar...  Arkadaşlar hepinizin yorumlarını okudum paylaşımlar için teşekkür ederim.  Zeolit için duyduklarımın hemen hepsini sizdende duydum. Gittigidiyor ve türevi sitelerde 5 kilogramı 19 liraya kadar var hazır paketleri ise 500gr 9 lira...    Zeoliti satan kişinin ağzından;

Filtre malzemesi ve taban malzemesi olarak kullanılabilir.Filtrenize yerleştirdikten sonra en geç 1-2 gün içinde farkı görmeye başlayacaksınız.Ayrıca seramik ve aktif karbon kullanmanıza gerek yok.
 
Yüksek amonyak tutma kapasitesi (akvaryumun bulunduğu ortamda koku oluşumunu önler)
- Koku giderir
- Amonyum,nitrit ve nitrat iyonlarını çabucak emerek kötü su şartlarının neden olduğu balık hastalıklarının görülmesini engeller.
- Suyu arındırarak balık için gerekli olan en elverişli ortamı yaratır ve balığın yaşam süresini uzatır. 
- Sudaki kötü koku, kimyasallar ve zararlı micro – canlıları temizler. 
- Su değişimlerini azaltır ve su kültürünün yoğunluğunu artırır. 
- Tatlı su akvaryumları için uygundur.
 
Kullanım Şekli:
Temiz suyla yıkadıktan sonra filtre içerisine yerleştirilir.Doğal bir ürün olduğu için tozludur.Yıkama işlemini azar azar yaparsanız yıkama daha kolay olur.200 lt lik bir tanka 500 gr yeterlidir fakat 1 kg kullanmak en iyi neticeyi verir.
 
SAYGILAR.....
enginkoc342010-06-24 11:07:07
Loachlar neden malawilerle bir arada bakı

hocam bilgi için çok saol.. bugün yarın almaya gidiyordum akvaryumcumda sana iki tane verelim diyip diyip duruyor   Kizgin   ben bu balıkları eski akvaryumumda japonlarla beslemiştim sürekli sağa sola dalaşıp durdu  ön dişleride çok sağlıklı zarar verebiliyor diğer balıklara bende çıkarıp iade ettim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.