ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Gürer
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Nisan 2010 13:35
Son Ziyaret:
13 Ekim 2015 17:47
Toplam Mesaj:
94 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gürer Tunç
Doğum Tarihi:
23 Aralık 1983
Yaş:
40
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Gürer Tunç



SON 10 MESAJI

Sarı Akvaryum Suyu
Tetra bits gibi yemler suda sararmayı hızlandırıyor.Mango kökünü bir süre çıkarın sorun devam edecekmi bir bakın .       
Lepistes,platilerim hangi tür ?
Balıklarınızın maşallahı var çok sağlıklı ve güzeller.Sanset plati,simson miki plati,kılıçlar var bunlar diğerlerine göre saldırgandır ve yavru yer.Dişi Lepistesler farklı ırklardan ama erkek Lepistes muhteşem
Yavrularımi kaybediyorum. :(
Vatozlar hassas balıklar,L144 ler dahada zor.Katil salyangoz bir zarar vermez.Yavrular için  su değerlerini stabil tutmanız gerekiyor.Yemlemeyi az ve çeşitli yapın.Akvaryum şartlarınızı ve bakımlarınızı detaylandırırsanız daha çok bilgi alabilirsiniz.
İlaçlı mama

Bemiks ampul oldukça yağlı bir vitamindir.Su da koku ve yağ tabakası bırakıyor.Bence ilaç koyacağınız mamamaları günlük olarak tüketecek şekilde vermelisiniz.Bence bekleyen ya da dondurulup çözdürülen mamalar yarardan çok zarar getirir.
jack dempsey'lerimin cinsiyeti nedir?

Fotoğraflar detaylı ve net değil.Ayrıca bu boy daki balıkların cinsiyetinni ayırmak zordur.Genelde iri ve üst yüzgüzleri  uzun olan balıklar erkek olur.Kafa yapıları da biraz daha şişkincedir.
java moss gelişir mi ?
Genelde akıntının az olduğu akvaryumlarda daha hızlı gelişen bu moss türü, aydınlatma olarak çok fazla çeşitlilik talep etmemektedir. Genelde grolüx ve beyaz aydınlatma ile hızlı gelişim sağlayabilirsiniz. Benim gözlemlerime göre beyaz lambada java moss daha hızlı gelişiyor ve yayılıyor.
Subulata budama?
 
Subulatalar yandan sürgün verir.. Onları kesip ayrı ayrı diktiğinde her biri ayrı yoldan yeni sürgünler vererek çoğalırlar... Ama subulatanın yaprakları çok uzuyorsa yeterince ışık alamıyorlar demektir.. Onun biraz daha uzununa saz diyorlar zaten...
Hava Motoru ile sorum var
Akvaryumunuzdaki balık sayısı çoksa  sürekli hava taşı çalışmalı.Balık sayısı az ve bol bitki varsa hava açmanıza gerek yok.Dış filtrenin şelalesi yeterli olur.
Akvaryum ömrü
Silikon ömrünün 10 yıl olduğu söylenir fakat bu durum su kapasitesi,cam kalınlığı,silikon kalitesi,yapıştırma tekniği gibi bir çok şeyle değişebilir.
Akvaryumu boşaltıp ,kurutup üzerine silikon çekilebilir yinede en sağlıklısı tekrardan parçalara ayırıp güzelce silikonları kazıdıktan sonra tekrardan yapıştırmaktır
Bitki Tavsiyesi

Saz,en kolay üretilen bitkilerdendir ve hızlı büyürler.Yandan sürgün vererek çoğalır.Ayrıca elodea,tilki kuyruğu,bacopa minör ve ışığınız yeterliyse gülü de önerebilirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.