ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
quack
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Ağustos 2010 18:44
Son Ziyaret:
10 Temmuz 2011 00:38
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serdar YILMAZ
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1980
Yaş:
44
İl:
Tekirdag
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SERDAR

SON 10 MESAJI

Hamburg Filtreli 330 lt Bitkili "Fresh Breath"

Çok etikileyici bir akvaryum... tebrik ederim, elinize sağlık. Hayalimde kurduğum ve canlılarıyla sağlıklı bir sistem oluşturmuşsunuz. Benzer çok bitkili, az canlılı bir akvaryum kurmak amacındayım. Acaba hala 1000 lt kafa motoru ile mi kullanıyorsunuz? Dış filtrenizden de bahsetmişsiniz, soruyorum çünkü inanılmaz berrak. Periyodik olarak hangi bakımları yapıyorsunuz? Hm filtreye bir bakımınız var mı? Su değişiminiz hangi oranda hangi periyotlarda? Sorularıma cevap verebilirseniz sevinirim... Tekrar tebrikler.

Adem TANIŞ2011-07-11 08:44:17
Strafor Arka Fon Çalışmam

Neredeyse bütün akvaryum.com kullanıcılarının yaptıkları fonları inceledim. Dönüp dolaşıp bu fona bakıyorum ve doğallığına her seferinde hayran oluyorum. Diğer iyi fonlara haksızlık etmek istemem ama bence ilk sıradaki fon budur.

 
Ancak bu hayranlığımı belirtemiyordum çünkü konu çok uzun sürelerde yorum alıyor ve bende boş yere canlandırmak istemiyordum. Altuğ Beyde yaklaşık 1  yıldır bu forumu ziyaret etmiyor.
Keşke etse ve bu güzel fondan onlarca fotoğraf daha koysa.
 
Altuğ Bey elinize sağlık harika bir çalışma. Ama bundan önemlisi bu kadar iyi ve görsel bir fon yaparak birçoğumuza üst seviyenin ne olduğunu göstererek ilham veriyor olmanız. En azından bana.
teşekkürler
Arka fon sorunu
Uygualamanız bittiğinde görmek isterim. kolay gelsin
arka fon yapımı ile ilgili sorular
hım çok güzel. demek cam ağırlığı yeterli olabiliyor.
 
benim akvaryumum zaten çok ufak ve cam ile biraz daha alan kaybedeceğim ama denemek istiyorum. biraz silikon ile tabana tutturabilirimde. (gerçi benim fonun tabanı kalmadı gibi umarım buraya ekleyebilirsem göreceksiniz) tabana cam yaptırıp deneyeceğim. istediğim zaman çıkarma fırsatım olabilir böylece.
 
tavisyeniz ve alakanız için teşekkürler. resim faydalı oldu.
 
bu hafta sonu fonu tamamlamış ve çimento ile kaplamaya başlamış olmayı umuyorum.
Arka fon sorunu


Mıknatıs harika fikir.

çok güçlü ama boyutu ufak mıknatsı bulabilirsiniz. Bunun için hardisk mıknatısları çok iadealdir. Hurda harddisk bulabilirseniz biraz uğraş ile içinden çıkarabilirsiniz.

2. Soru mıknatıs suya salınım yapar mı? bilemiyorum. Her ihtimale karşı bunları ince birşey ile sıkıca kaplayabilirsiniz. Streç film mesela. .

 
Arka fon sorunu
Açıkcası ben bu fikri uyguladığım için değil,  en kolay çıkarılıp takılabilir durum budur diye düşündüğüm için vermiştim
 
Akvaryum kenarlarınızda muhtemelen çerçeveler var ve yukarıdan arkadan bir iki kilips ile tutturmanız mümkün olmayacaktır.
 
akvaryum ölçülerinizi bilmiyorum ama iki cam arasına üst taraftan sağlı sollu 2 noktadan para kadar silikon ile tuttursanız. camın öne düşmesini çok rahat enegelleyecektir. çıkarmak istediğnizde falçatayı iki cam arasına sokarak   kesebileceğiniz bir uygulama yapılabilir mi?
veya arka cama yukarıya kadar sıfıra sıfır cam yaparsanız çerçeve kenarlarınıda biraz silikon ile tutturmanız mümkün.
 
son soru su içinde silikon. su seviyenizi bir kaç günlüğüne silikon noktalarından aşağıya çekerek kurumasını beklyebilicek durumunuz varmı?
 
silikon tutturmadan kasıt bir 10-25 kuruş boyutunda yeterli olacaktır 2-3 noktadan.
 
aklıma gelenleri nacizane sesli düşünmeye çalıştım Şafak Bey.
 
 
Arka fon sorunu

Aklıma gelen 2 şey

1) akvaryum içinden arka cama bir tane daha cam yerleştirmek. Bunu istediğiniz renkte yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Farklı renk streç ile yine arkasından kaplayabilirsiniz belki. Streç suda açılmayacaktır veya dayanım testi yapabilirsiniz. Ancak yapışkan ve hammedde olarak suda salınıp yapma riski var mıdır bunu denemeden kimse bilemez herhalde.

2) arka fon olarak çok ince 1-2 cmlik bir strafor uygulaması yapabilirsiniz istediğiniz renkte. Ancak bu strafor çalışmasına girer ki diğerine göre biraz zahmetli. Strafor konusunun kendi başlığı ve onlarca başlığı var bilgi alabileceğiniz.
- ancak straforda, dilediğinizde eski uygulamaya dönmekte size sorun çıkarabilir. Bana bugün edilen bir tavsiye; strafo kenarlarına cam yapıştırıp akvaryumun içine salmak ve camdan cama içten az noktadan daha temiz şekilde silikon ile tutturmak.
- tank içinde balıklar varken strafor kaplamasını tamamladıktan sonra dışarıda dezenfekte ederek (tabi bu straforu suya daldırabileceğiniz bir kap gerekiyor çünkü birçok kez suda bekkletip yıkamanız gerekecek). Daha sonra tanka salabilirisiniz. Akvaryum üstünden straforu bastıracak şekilde ince teğet bir camı üstten silikonlayabilirsiniz. ..

sanki ilki daha basit :).
arka fon yapımı ile ilgili sorular
[QUOTE=kopil77]Slm.
Bende yeni fon yaptım aynı düşünceleri yaşadım.
Bence fonun her bir tarafını derz ile kapla. Yapıştırmadan son atma olabilir. Ben fonu kapladım ve  dışarıda altına ve üstüne  cam slikonladım ve ondan sonra akvaryuma yapıştırdım.  Hem daha sağlam oldu hemde sökmek gerektiğinde daha kolay.
Derz dolguya gelince.
Bende fuga pool bulamadım ve normal derz dolgu aldım. Ve uyguladım. 2 gün normal suda beklettim ama bu iki günde 3 defa suyunu değiştirdim. sonra 2 gün aynı işlemi bol tuzlu su ile yaptım ve ardından  2 gün normal su ile yıkayıp durdum ve son gün motorlar çalışır vaziyette 24 saat beklettim ve balıkları attım ve 1 ay oldu bir sorun yaşamadım.
[/QUOTE]
 
evet haklısınız cam yapıştırmak bir çözüm ve bu konuyu bende düşündüm. ancak bu seferde fonu dibe batırmak sorun olacaktır diye düşünüyorum. Fona ağılrık koyacak alanımda yok. siz üstünede cam silikonlamışssınız. bu uygulamanın bir görselini paylaşmanız mümkün mü? benim fonumda üst taraf çok fazla girintili çıkıntılı ve açıkcası üst taraf doğal açık kalsın istediğim için böyle bir uygulama yapmadum.
 
 
derz konusunda çimento kararımı verdim. birçok yerde bahsi geçen şekilde sizin yaptığınız gibi su değişimleri ile temizlemeye çalışacağım. şu an balıklarım olmadığı için bol zamanım var :)
arka fon yapımı ile ilgili sorular
genckanat çok teşekkür ederim ilginiz ve cevaplarınız için.
 
daha fazla fikir alabileceğimi düşünmüştüm açıkcası ama yaklaşık 1 aydır önümde duran bütün techizatımla artık yapıma başlamaya karar verdim.
 
1) emiş borusu yanına ısıtıcıdan emin olamayacağım için biraz daha alan kaybedip sanıyorum diğer köşyede ısıtıcı için straforda yer açacağım. her hangi bir olumsuz durumda ısıtıcıyı o tarafa geçirmeyi planlıyorum
2) ve 3) genckanatın açıkladığı gibi sadece görsel olacağı için ben straforunbütün alanı kaplamayı belki altını yine genckanatın belirtiği gibi kaplamamayı düşünüyorum. straforu en çok tutacak yapıştırma alanı burada olacağı için silikon ile derzin altta yapışık kalıp straforun kopmasını istemem.
4) bugünde aradım ama siyah silikon bulamadım. şeffaf silikon ile içe yerleştirdikten sonra kaplama yapacağım belki fondada son rütuşları yaparım böylece.
5) ve 6) o kadar fazla aramama rağmen fugapool derz bulamadım. birçok nalburda derzin katkılı olmasından başka çimentodan bir faarkı olmadığını, silikon karşımı olduğunu belirtiyor. çimento başlığına güvenerek beyaz çimento kullanacağım. bu konuda şansımı denemek istiyorum.
 
son olarak renklendirici olarak su bazlı renklendirici kullanacağım. bunun için polisan home cosmetics 0,25 lt ürün kullanacağım. fiyatıda uygun 4.25 eğer performans alırsam diğer arkadaşlar içinde bir alternatif olabilir.
 
özellikle emiş borusu ve ısıtıcı konusunda hala tavsiye alabilirim.
 
 kendin yap sistemlerde yaptığım uygulamayı paylaşmayı düşünüyorum. belki bu başlıkta.
 
 
arka fon yapımı ile ilgili sorular

Merhaba

lütfen hemen bunun ile ilgili bir çok başlık var demeyin. Yaklaşık 1 yıldır bu forumu takip ediyorum ve okuyabildiğim kadar fazla bu ve benzer konular ile ilgili başlık okudum. Ancak geri dönüşü zor olduğu için arka fon yaparken bir kaç konuda fikire ihtiyacım var.

50-60 lt lik bir akvaryumum var. Bunun için bir dış filtrem var. Ve bu mikro alanda yapabileceğimin en iyisini yapmak istediğim için bir kaç detay sorum var. Sorun olmaz diyerek fikir yürütebilirsiniz tabiki ama daha ziyade özellikle uygulayan arkadaşlardan bilgi rica ederim.

1) dip emiş borusunu arka köşeye fon arkasına saklayacağım. Hemen yanında ısıtıcıyı koymak istiyorum. Dış filtre akvaryum için yeterince güçlü olduğundan ciddi bir saklama holü olacak orada küçük bir alanda akvaryumun diğer bölümleriyle sirkülasyon az olacak. Bulunduğu ortam kışın ciddi soğuk olan bir ortam. Isıtıcının ısıttığı bu bölümden emiş yapılması akvaryum küçük olduğu için sıcak suyun anında dış filtreye gitmesini yani soğumasını sağlayacak diye düşünüyorum. Acaba akvaryum içinde bu ısı farkına çok fazla neden olur mu? bu bölümün olduğu yere giden bir balığın haşlanması, akvaryumun diğer ucundaki balığın donması doğru olmayacak. Emiş borusunu ve ısıtıcıyı bu kadar yakın, dar alanda ve soğuk ortamda kullancıı arkadaşlar fikir verebilir mi?

2) straforu kapmalamada sorun yaşayacağımı düşünmüyorum. Ama çok fazla girintili çıkıntılı yapmayı düşünüyorum. Ayrıca straforun arka taraflarını kaplamayı düşünüyorum. Bu sorun oluyor mu? illa arkasını strafor bırakmalı mıyız? her tarafını kaplayıp sorun yaşamayan arkadaş var mı?

3) yapıştırmayı yandan ve alttan silikon ile derz üzerinden yapacağım. Acaba silikon derz birleşimi kaldırma gücünden kalkar atar mı?

4) fonu koyu renkte boyamayı planlıyorum. Ancak siyah silikon bulamadım. Planım arka fonu yerleştirdikten sonra yan kenarlardan silikonlamak ve silikon üstüne bir kaç kat derz atmak ancak silikon üstüne derz tutar mı?
veya şeffaf silikon çok sırıtmıyor mu? en estetik halinde siyah silikon daha mı iyi olacaktır?

5) fuga pool derz bulamadım. Forumda verebileceğini belirten arkadaşlardan da temin edemedim. Kullanacağım orana göre torba fiyatıda ekonomimeme uygun değil. Acaba elinde olup gönderebilecek satabilecek arkadaş var mı? 1-2 kg yeterli olur sanıyorum. Çok memnun olurum.

6) derz bulamazsa cimento kullanacağım (cimento baslığını okumuşssunuzdur) cimento kullanan arkadaşlardan akvaryum durumları hakkında bilgi alabilir miyim?

cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
 
 
 
 
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.